Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (904)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kultovní hodnota samozřejmě převažuje. Kdyby z toho nebylo takové téma, nebyl by důvod se k tomuto slasheru vracet, ale historie tomu chtěla jinak. Dnes už je nicméně jednička takové deja vu, zvláštní pocit z toho, že Ash má dvě ruce, že si ještě nedělá srandu z Necronomiconu, protože všechno to setkávání se zlem je skutečně poprvé. A samozřejmě, Bruce je tu ještě takový klouček. Takže je to zajímavé, ale další části Evil Dead fenoménu mají pro mě větší kouzlo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príliš ma to nebavilo. Bruce Campbell ma nikdy nezaujímal, je to sympaťák, ale na hlavné roly sa nehodí a ani na ne nestačí. Scenár je značne jednoduchý, čo by ale samozrejme až tak vadiť nemuselo. Čo ale vadí, to sú bez debaty mdlé postavy hrané nezaujímavými hercami. Hry s kamerou, strihom a iné vizuálne nápady fajn, poteší tiež výprava temného nočného lesa a rozsvietenej lesnej chalupy uprostred neho. Dizajn monštier predbehol dobu, ale inak to nie je moja šálka kávy. Situáciu našťastie značne vylepšujú pozoruhodné drobnosti, ako mrazivo sa chichotajúce dievča, motorová píla, znásilnenie stromom (!) a Kniha mŕtvych (pravdaže viazaná v ľudskej koži). Na jednotke oceňujem, že ide o relatívne vážny horor. S komediálne ladenými ďalšími dvoma dielmi už to bolo podstatne horšie. Z celej série s mi paradoxne najviac páčil remake z r. 2013 (už len v Raimiho produkcii). ()

Reklama

berg.12

všechny recenze uživatele

Tenhle film znám pod předlistopadovým názvem "Chata" a nikdy jsem ho neviděl. Tak proč píšu komentář? Naše rodina patřila za totality k té méně šťastné většině, která nevlastnila žádný videopřehrávač. Spoustu filmů jsem tak znal pouze z vyprávění na pionýrských táborech. Na plandě dřevěné chatky jsem takhle poprvé "viděl" Terminátora, Komando, Mouchu... a i tenhle horor. Vzhledem k tomu, jak přesně splnily některé filmy poté co jsem je viděl mou představu a vzhledem k tomu, že po vyprávění tohohle filmu jsem pár dní pořádně nespal a bál se jít do lesa, nepochybuji, že i v reálu by to byl silný zážitek. Určitě si to někde seženu. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Co se týče atmosféry, není co vytknout. Napnutí jste od začátku do konce, nevíte co se v příštím okamžiku stane. Odevšad se valí litry krve a jiných tělních tekutin a celkově to není pro slabší žaludky. Další věcí je, že téma je klišé největší - parta lidí jede na noc do opuštěné chaty v lese. To je ještě v pohodě. Ovšem ta parta se celou dobu chová jako retardovaná. Zásadně všude chodí po jednom (to mně vadilo nejvíc. Dodává to sice atmosféru, ale člověk by se tak prostě normálně nechoval) a každý zdroj zvuku se samozřejmě musí prozkoumat s holýma rukama. Navíc jsem nějak nepochopil, proč se z tématu lesní duch najednou uteče k zombies. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi, ešte predtým ako sa stal známym hollywoodskym režisérom popkornových blockbusterov za aké sa dá bez pochýb považovať jeho trilógia o Spidermanovi, sa venoval úplne iným projektom. Svoju kariéru naplno odštartoval na začiatku osemdesiatých rokov minulého storočia horrorom "Evil Dead" (v našich končinách známym pod neoficiálnym názvom „Lesný duch“). Je to výborne natočený nízkorozpočtový snímok plný desivej atmosféry, strachu a krvavého gore. Hlavnú úlohu zveril svojmu kamarátovi Bruce Campbellovi. Dnes je tento film už kultovým dielom, ktoré obdivujú a rešpektujú všetci horroroví nadšenci, vrátane mňa. ***** ()

Galerie (345)

Zajímavosti (99)

  • Pracovní název filmu byl Into the Woods. (Chatterer)
  • Raimi chcel pôvodne ako názov filmu použiť "Book of the Dead" (Kniha mŕtvych). (rador)
  • V lednu 2008 začala společnost Dark Horse Comics vydávat Evil Dead v komixové podobě. (Chatterer)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Reklama

Reklama