Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billy Chapel zítra nastupuje k rozhodujícímu a možná poslednímu zápasu své téměř dvacetileté baseballové kariéry. Jeho detroitské Tigry, s nimiž je po celou kariéru svázán, se rozhodl majitel klubu prodat, noví vlastníci hodlají Billyho prodat. Billy večer čeká na svou lásku, novinářku Jane, ale Jane nepřišla, teprve ráno má odvahu mu sdělit, že ho opouští a odjíždí pracovat do Londýna. Billy nastupuje na zápas proti newyorským Yankeeům, nikdo mu už moc nevěří, bolí ho ruka, zdá se, že je odepsaný. V průběhu zápasu Billy - a s ním diváci - prožívá svůj život a především vztah k Jane. Jak se poznali, jak Jane, která měla v šestnácti dítě, jen těžko dokáže uvěřit v lásku, jak ji Billy zklamal, když byl zraněn a odehnal ji od sebe. Jak se rozcházeli a zase scházeli, jak Billy stále více cítí, že ji potřebuje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

ForzaJuve 

všechny recenze uživatele

Jenom několik zajímavostí pro ty, kdo se v baseballu až zase tolik neorientují. PERFECT GAME je situace, kdy nadhazovač nepřipustí ani jeden "Hit" soupeřových pálkařů, ale navíc nesmí pálkaři dopustit ani automatický postup na 1. metu pomocí "Walk" (4 špatné nadhozy), "Hit by pitch" (trefení pálkaře nadhozem) nebo jako následek "Error" (chyby v poli, bez které by došlo k vyautování. Tyto 3 předchozí situace se nepočítají jako "Hit", ale i tak nesmí u Perfect Game nastat! Pokud nadhazovač nedopustí "Hit", ale přesto se na základě výše zmíněných situací posune jeden či více pálkařů na metu, nejedná se už o Perfect Game, ale o tzv. NO HITTER. Zaznamenat Perfect Game je pro nadhazovače nesmírně obtížné, s trochou nadsázky by se dalo říci, že i skoro nemožné. Během 133 sezon MLB (Major League Baseball) se to povedlo pouhopouhým 17 nadhazovačům, což dává průměr přibližně 1 Perfect Game za 8 let nebo 1 Perfect Game na 11 000 zápasů!!! Tohle samo o sobě hovoří o její naprosté raritnosti. I přesto se však v roce 1880 stalo, že během 5 dnů byly zahrány 2 Perfect Games. Další však byla zahrána až za 24 let v roce 1904. Nejdelším obdobím mezi 2 Perfect Games je potom 34 let (1922-1956). 8.října 1956 zahrál Perfect Game nadhazovač Don Larsen v 5. zápase Světové Série (finále MLB) mezi New York Yankees a Brooklyn Dodgers, což je přesně ta Perfect Game, na kterou vzpomíná komentátor v tomto filmu. Je zde také vzpomínáno na Světovou Sérii 1984, ve které Detroit Tigers zvítězili. I ve skutečnosti tomu tak opravdu bylo, Detroit porazil 4:1 na zápasy San Diego Padres. Zatím poslední Perfect Game byla zahrána Randy Johnsonem (Arizona Diaminbacks) 18. května 2004. Již zmiňovaný NO HITTER je taktéž velmi ceněný a poměrně vzácný, ne však tak jako Perfect Game. Od roku 1875 do konce sezony 2008 jich bylo zahráno 257. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Všem nám čas letí hrozným způsobem. A my bysme si to měli uvědomovat. Kevin Costner je tady v plné herecké síle. Ne však v té fyzické. Po kariéře jednoho z nej nadhazovačů ligy stárne a bolest ruky mu dává co proto. Kdo měl někdy nějaký cíl,za kterým si šel, ať už sportovní nebo jakýkoliv jiný, tomu možná tenhle film řekne trochu víc. Každý máme cíle. A taky svoje "projekty". Úspěch v nich nás naplňuje. Ale jenom o tohle v životě nejde :-) krásný romanticko-sportovní zážitek :-) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Smířlivě přívětivé. I přes lehkou averzi k baseballu. Costnerovi jeho ublížené pohledy věřím, John C. Reilly je ideální parťák a Kelly Preston doslova září, ale stopáž je pro sportovně-rodinné drama téměř až nestravitelná. Po dvou hodinách už jsem volal po jakékoli formě happyendu, s pár dalšími minutami by šel celý dramatický oblouk definitivně pryč. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner a opět téma sportu a po dlouhé době zpět na pálce. Přesto, že je snímek jiný než "Durhamští býci" nebo "Hřiště snů" stále sem se (a to hlavně díky Costnerově přítomnosti) nemohl zbavit dojmu, že sem film už někde viděl a věděl, jak skončí. A nemýlil jsem se. Stárnoucí sportovní legenda, všemi odepisovaný, poprvé zamilovaný, krize, happyend...to není spoiler, ale shrnutí více než dvouhodinové stopáže. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Už toho začínám mít plný zuby. Po x-té Kevin Costner coby nepříliš duchaplný sportovec, co se musí rozhodnout mezi svou milovanou hrou a láskou. Ta druhá rovina ke všemu značně pokulhává hysterickým výkonem Kelly Prestonové, která hrozně přehrává. Našel bych maličkosti, co si zaslouží přísnější kritérium a snad ani ta lokalizace není tak špatná, ale nestačí to. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • "Hra snů" v baseballu znamená, že nadhazovač, případně kombinace nadhazovačů, v tomto případě Billy Chapel (Kevin Costne), za zápas odháže minimálně 81 nadhozů, přičemž maximálně to může být až 200 nadhozů, a při tom nepustí na metu ani jednoho pálkaře. (kubsov)
  • Důvod, proč si Billy (Kevin Costner) dáva jenom jednu ruku do bundy v některých záběrech, je ten, že během výměny v útoku a obraně nadhazovač nechodí na pálku a chladne. Proto si nasazují bundy, aby ruka zůstala v teple a nevychladla. (kubsov)
  • Sam Raimi nesouhlasil s obsazením Kevina Costnera a spory mezi nimi o celkové podobě filmu propukaly během celého natáčení. (Hwaelos)

Reklama

Reklama