Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska má mnoho podob a nakonec si najde každého, vzkazuje zimní romantická komedie Šťastný nový rok, jejíž příběh začíná těsně před Vánocemi a končí na Nový rok. Film se odehrává v pohádkově zasněžených Vysokých Tatrách, kde se na jednom místě sejde parta kamarádek, jejich blízcí i úplní cizinci. Každý z nich tu má svůj vlastní příběh. Během několika dní dovolené bude někdo z nich čelit především trapasům, jiný zas životním výzvám nebo změnám, někdo bývalým a jiný naopak budoucím láskám. Na všechny bez rozdílu ale čeká řada romantických a komických situací a jedno velké překvapení. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (275)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Česko/Slovenský vánoční film, který ani není filmem, ale neustále do očí bijícím product placementem. Film prakticky nemá pevný příběh, vše je přizpůsobeno tomu, aby parta postav jela do nejluxusnějšího hotelu ve Vysokých Tatrách (neřeší se, kde na to vzali) chodili na nákupy do nejdražších obchodů s oblečením (opět nevíme, kde na to vzali) a aby hlavní hrdinka potkala může svých snů, který je náhodou tajným miliardářem a vozí v kufru auta kytaru na kterou brnká klasiku od Johna Lennona. Výjimečně se nejedná o typicky trapný pokus o českou zimní komedii, (zdravíme Špindl) kde by divákovi bylo za herce stydno, pořád se ale jedná o zbytečný a nudný film, který není vánočním filmem, romancí a už vůbec ne komedií. Mrzí mě, že v českých kotlinách neexistují profese jako je scénárista nebo dramaturg. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Začnu pozitivy - jsou u nás (rozuměj ČSFR) pořád krásný herečky (kromě Chucky Norisové) a Emilia je pořád kočka na úrovni. Dál mě potěšilo, že to není tak agresivně zlý, jako standardní česká komedie. Je to jen úplně hloupý, nevtipný, zbytečný, s neuvěřitelně špatným dabingem do češtiny. Nejlíp v tom hraje Prachař, kterej hrát neumí a hraje Prachaře, co dělá ředitele, ale má prostě charisma. Celkově, kdyby se to po deseti minutách zlomilo v porno, bylo by to asi pro všechny lepší. Akorát se v letním kině špatně masturbuje....prej....já to samozřejmě nevím, protože to nedělám a vůbec, co je vám do toho. Vzhledem k tomu, že jsem musel odejít před koncem, možná se to tam rozšukalo (rozuměj rozhledalo) a tak budu shovívavý a dám dva naddimenzované úsměvy na půl huby. PS: Bartoška tam pořád chodí jak dement, až bych se tomu smál, kdyby mi ho nebylo líto. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

V podstatě neškodná, oku lahodící blbinka, která je zde silně podhodnocená. Ano, vy všichni milí intelechtuálové, vy, co kde jaké bezduché a nevtipné sračce napálíte plný počet, aby jste se mohli plácat navzájem po zádech, jak ohromní jste chytráci, vy jste příčinou, že já místo tří hvězdiček, dávám čtyři. Film před divákem rozvíjí v podstatě banální vztahový příběh, ovšem s takovou něžnou poetikou, prokládanou povětšinou docela vtipnými momenty a co se klišé týče, v únosné míře a snesitelné podobě, navíc s pěkným vizuálem. Obsazení sedí dobře a já se bavila lépe, než je u Československých komedií posledních let obvyklé. Tudíž dávám 75% a komu se to nelíbí, ať se jde klouzat. Jsem zvědavá na druhý díl. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Ďalši z celej rady česko-slovenských vtákovin poslednej doby majúci aj rovnaký koncept plus dej odohrávajúci sa v Tatrách , či inde na horách ( Špindl 2, Román pro pokročilé, Ženská na vrcholu a.i. ). Slabota, jeden, dvakrát za celý film vtipný moment. Na komédiu pramálo, ostatné scény len trapasy. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nejdem byť až úplne haterský, pretože je viac ako isté, že v mojom prípade, nie som cieľovou skupinou. Kronerovi sa ale nedajú uprieť určité kvality. Réžijne je to zvládnuté dobre. Prostredie Tatier funguje a chýba tomu taký ten punc trápnosti, čo sprevádza slovenské komédie posledných rokov. To považujem za výhodu. Hlavne je dosť cítiť, že všetci zúčastnení sa vlastne poznajú. Vtipy sa viac podaria ako neporadia, hoci tie čo sa nepodaria sa nepodaria riadne. Je tam aj pár zbytočne dramatizujúcich scén ( koláčik z marihuany), ktoré zostanú nevyužité potenciálom. A koniec je taký typický a bez nápadu. Ale kupodivu ma bavil Maštalír, ktorého za iných okolností moc nemusím a Marcinková s tou jej roztomilou tvárou a sebavedomým herectvom. O žiadny veľký film sa nejedná ale ako niečo na zhliadnutie s polovičkou, ktorá sa na tom baví,  je to v rámci toho, čo bude nasledovať ďalej v noci,  pomerne uspokojujúce. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Do role Štefana byl původně obsazen Štefan Kvietik, ten však nakonec od projektu odstoupil a byl nahrazen Jiřím Bartoškou. Právě kvůli Kvietikovu obsazení se k projektu přidala Emília Vášáryová, která se s ním především během 70. let potkávala na televizních obrazovkách i divadelních prknech, kde spolu často tvořili pár. (jezurka42)
  • Táňa Pauhofová (Hana) v jednej scéne hovorí, že je Maša Haľamová a ma chatu na Štrbskom plese. Maša bola slovenská spisovateľka a poetka, naozaj tam žila a má tam aj pamätník. (VanSar)
  • „Šťastný nový rok je poctou starým československým filmům, které dokázaly pobavit celé generace diváků v čase svého vzniku i několik desetiletí poté. Zároveň chceme nabídnout divákům jejich moderní a současnou verzi,“ vysvětlila producentka Adriana Kronerová. (SONY_)

Reklama

Reklama