Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

k212 

všechny recenze uživatele

Není co dodat ... jednoznačně se jedná o top class mysteriózních filmů. Plejáda výborných herců, zajímavý scénář, výtečný režisér, spousta kameramanských a režijních nápadů, kliček, jedinečností. A také divná hudba od Younga. Mám za to, že Raimimu s výše jmenovanými se podařila perfektní předváděčka maloměstského bordelu (Tak trochu S.King). Jen mě přijde trochu za vlasy přitažený český název filmu, nevím co tím chtěl distributor vyjádřit (asi to, že film ani neviděl), ale myslím, že žádný dokonalý zločin se nekoná, byl vykonán v afektu, takže "Dar", by vystihl úplně všechno. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziserovi sa v tomto filme podarilo navodit vynikajucu napinavu atmosferu s hviezdnym obsadenim. Zaujimave je vidiet sympataka Reevesa v zapornej ulohe. Cate Blanchett je na taketo typy uloh asi stvorena, tato rola jej proste sadla. Pripominala mi trosku Patriciu Arquette zo serialu MEDIUM, ale tento film ma vyssie kvality. Proste nemal som obrovske ocakavania a tak som spokojny...12.01.2009 ____ Cate Blanchett - (Annabelle Wilson) +++ Giovanni Ribisi - (Buddy Cole) +++ Keanu Reeves - (Donnie Barksdale) +++ Hilary Swank - (Valerie Barksdale) +++ Greg Kinnear - (Wayne Collins) +++ Katie Holmes - (Jessica King) +++ Scenar: Billy Bob Thornton, Tom Epperson +++ Hudba: Christopher Young +++ ()

Reklama

3497299 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem čekal od Raimiho víc. Téměř dokonalý zločin je formálně i obsahově zdařilý psychologicko misteriózní thriller, ale nic víc. Dobře odvedená práce se slušně vybudovanou atmosférou bez výraznější invence. S Raimiho humorem a nadhledem typickým pro jeho rané počiny Evil Dead a objevujícím se znovu v jeho novém filmu Stáhni mě do pekla zde nenajdeme – tady se Raimi tváří smrtelně vážně. Tuto charakteristiku lze brát samozřejmě i jako pozitivní střízlivost, způsob jak se zavděčit širšímu publiku, které bude spíše schopné číst nezáludně jasnou strukturu filmové řeči, než vyprávěcí konstrukci plnou aluzí, ale mě tohle bohužel nestačí. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Galadriel vs. Neo? Na první pohled geekův vlhký sen, který se stal skutečností, na druhý atmosférická podívaná z mého milovaného amerického Jihu, na třetí... krapet překombinovaná záležitost s postavami, které hraničí s karikaturami a se závěrem přitaženým za vlasy tak, že propříště bude potřebovat paruku. Na druhou stranu (na čtvrtý pohled) herci leccos zachraňují, akorát nevím, zda by byl Keanu potěšen mým názorem, že násilnický buran Donnie patří k jeho nejpřesvědčivějším postavám, a totéž platí pro Katie coby rozmazlenou tatínkovu holčičku. Jelikož nepatřím k jasnozřivým na rozdíl od Annie nebo některých zdejších přispěvatelů, nemůžu ani tvrdit, že jsem vraha odhalila ještě před vraždou a tudíž netvrdím, že to bylo předvídatelné jako výsledky voleb za normalizace, jen mi vadil ten neustále posilovaný důraz na nadpřirozenou stránku věci, která se tloukla s ostatními složkami jako Donnie s ženami. Netvrdím, že paranormální horor, kriminální drama a psychologický thriller nejdou dohromady, ovšem v Raimiho podání jedno narušovalo druhé. Já jsem sice během sledování spořádala rajče, kousek čokoládového dortu, hermelín a hrušku, ale já to můžu odůvodnit těhotenskými chutěmi. Jaká je vaše výmluva, Mr. Raimi? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celý můj zážitek i hodnocení bylo ovlivněno účastí otravné 3,14če Hilary Swank. Stačí mi uvidět tuhle otravnou ženu s tím nejvíce odpudivým ksichtem na světě a můj adrenalin stoupá do nepříjemných výšin. Člověk se snad ani nemůže divit, že její choť nejde daleko pro ránu. Její ksicht o ránu přímo žadoní. Hilary byla naštěstí pouze vedlejší herečkou a více bylo vidět, v té době stále půvabnou, Cate Blanchett, která si zahrála místní čarodějnici. Strašně mě v tomto snímku iritovalo, že snad všechny pokusy o obrovské dějové zvraty a šokování diváka, byly předesílány s neskutečně obrovským předstihem a poté se hodinu chodilo kolem horké kaše než na ně konečně opravdu došlo. Tento fakt významně sráží divácký zážitek a svědčí o nedokonale zvládnuté režii a střihu. Když se nad tím zamyslíte, tak příběh jako takový je v pořádku. Jen byl opravdu nesmírně nešikovně naservírován, a tak například závěrečná scénka, od které si divák vždy žádá pořádně dramatickou nálož, vyšuměla totálně do ztracena. Je to škoda. I přes tento zásadní nedostatek nebyl film vyloženě špatný. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • V roku 2014 sa Katie Holmes v rozhovore vyjadrila, že nemá problém byť na obrazovke hore bez: "Urobila som to už ako veľmi mladá (práve v tomto filme) a to bol ten správny čas. A ak by si to moja rola vyžadovala, urobila by som to znova. Myslím si, že ľudia musia prijať sami seba, svoju kreativitu a svoje telá." (Arsenal83)
  • V čase 1:35:20 poté, co začne Annie Wilson (Cate Blanchett) téct krev těsně u oka a přes rty, není po krvi ani náznak. O pár vteřin později má pak krev v jiné části obličeje. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama