Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Legrační mužíček !! Veliký parádník, ale nesmírně inteligentní.."Nepatřím zrovna k zástupu fans královny detektivních křížovek Agathy Christie, to spíš právě naopak, nicméně její tvorbě zkrátka její kvalitu nelze upřít, a tak tahle neskutečně atmosférická krimisérie rozhodně platí za britské kulturní dědictví, byť se vlastně jedná o dokonale televizní záležitost s nesmírně nevyrovnanou kvalitou jednotlivých epizod, na čemž nese hlavní podíl viny zejména velká tvůrčí fluktuace, i zejména zpočátku krátká stopáž.. Zde ovšem lidem z LWT vyšla sázka na hlavní hereckou roli, jako se to poštěstí málokdy, když právě neopakovatelný David Suchet s podivně velkými prsty, jehož tvář zná nejspíš úplně každý, aniž by znal jeho jméno, činí celý projekt kultem.. Suchet i dík své dlouhé a pečlivé přípravě na ten nevděčný charakter Poirota hraje tak dokonale, že se mu žádný druhý nemůže rovnat, byť si Hercula Poirota v minulosti střihly už takové hvězdy jako Peter Ustinov či Albert Finney.. No, a tahle Záhada na zámku Styles platí za další výtečnou epizodu výtečného filmového seriálu, která zaujme zejména tím, že se jedná o vůbec první případ slavného detektiva, a tak dojde i na shledání Poirota s Hastingsem.. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepsi detektivni serial vsech dob!!! David suchet tu exceluje co by belgicky detektiv, ktery ve Velke Britanii resi radu zahadnych pripadu, na ktere je i slavny Scotland Yard kratky. Ze serialu uplne cisi atmosfera 30 let 20. stoleti a vse je perfektni - kostymy, automobily, budovy, chovani lidi proste vsechno. Natocit film s takovou atmosferou je tezke, ale aby si ji zachoval serial, to uz je umeni mistru. Charismatickeho Poirota si zamilujete i pres jeho nevrle chovani, ironii, lehkou aroganci a namyslenost. Ale take ostatni postavy - Inspektor Japp, ktery je pro kazdou srandu jak se zda, nebo porucika Hastingse ktery je sice trochu slabomyslny, no nekdy vas jeho chovani opravdu prekvapi a v neposledni rade take Madmoiselle Lemon ktera je Herculovou pravou rukou a i kdyz nedostava tolik prostoru jako ostatni, dokaze i to malo znamenite vyuzit. Ja tento serial povazuji za vubec jeden z nejlepsich a tak mi ted dochazi ze uz ho dlouho nedavali, coz by meli urychlene napravit :) ()

Reklama

Joges 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný, důvtipný a vždy inteligentní Hercule Poirot. Více než poněkud úsměvná postava mě zajímají příběhy Agathy Christie. Jsou zárukou dokonalého napětí. Nehodnotím, zda některý z dílů Hercule Poirota je výborný či slabší. Všechny díly jsou si podobné a zároveň výborné. No jo, Suchet hraje Poirota skutečně přesvědčivě. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Je to hodně přitažený za vlasy...kdyby byl ten namyšlený floutek aspoň zčásti skutečným člověkem a ne kecajícím nadgéniem, dal bych víc. Takhle vítězí v kategorii nejprotivnější detektiv ever (já vím, lidem se to líbí). Nemůžu dát víc, vypěstoval jsem si nechuť k Poirotovi, k jeho úlisnému kníru, tučňáčí postavě, příšerně usedlému vystupování a tomu směšnému přemýšlivému výrazu, který nasadí pokaždé, když ho něco napadne. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S filmy se to srovnávat nedá, protože ty jsou excelentní. I tak je ale seriálový Belgičan velmi dobrou detektivkou, kde talent Agathy Christie vyčnívá nad naprostou většinu autorů v celé historii literatury. Škoda, že jsme se ve škole učili jen o zbytečných dementech typu Otokar Březina, Guillaume Apollinaire a tak a ne o nějakých dobrých spisovatelích. 85% ()

Galerie (430)

Zajímavosti (128)

  • První díl seriálu "Hercule Poirot" - "Dobrodružství Claphamské kuchařky" - měl v Anglii premiéru 8. ledna 1989. Seriál se stal velmi žádaným a oblíbeným. Je reprízován v mnoha státech už bezmála 20 let a rozrostl se tak do nejoblíbenějšího programu čerpajícího z díla Agathy Christie v historii (snad kromě výjimky televizních filmů se sl. Marplovou, v nichž hrála Joan Hickson). (Agatha)
  • Burgh Island Hotel, v ktorom sa natáčala táto epizóda, patrí k najvzácnejším európskym architektonickým príkladom štýlu Art Deco. Zaujímavosťou je, že Agathu Christie inšpiroval pobyt v tomto luxusnom hoteli hneď k dvom knihám: okrem knihy "Zlo pod slnkom" tu vzniklo aj jedno z jej najdramatickejších diel "A neostal ani jeden". (lemonova)

Reklama

Reklama