Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Nástrahy zubařského křesla (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Jedna, dva, má bota (více)

Obsahy(1)

Bankéř Allister Blunt a Hercule Poirot se potkali v čekárně u zubaře. Toho dne byli objednáni také pan Amberiotis a nervózní mladík Frank Carter. Mabelle Sealová, poslední pacientka, ovšem čekala už zbytečně: lékař byl nalezen v ordinaci mrtvý. Nabízí se verze, že spáchal sebevraždu, slavný detektiv tomu však odmítá uvěřit. Jeho podezření zakrátko potvrdí další tragická událost - pan Amberiotis podlehne předávkování novokainem. A ještě ke všemu záhadně zmizí Mabelle, která by zřejmě mohla poskytnout důležité svědectví. Co ty tři lidi spojovalo? Jaké tajemství odhalí Poirot v životech obětí a bankéře Blunta? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet je pro Christie tím, čím se kdysi Gabin stal pro Simenona. Literární postava pookřála nad všechno očekávání a na stříbrném plátně začala žít strhujícím - dost často i úsměvným - vlastním životem. Britská adaptace je ve svém nostalgizujícím podání strhující tím spíše, že neulpívá na fabulaci a stejně příkladnou péči věnuje i výpravě a postižení prostředí. Klasická detektivka na malé ploše cca 50 minut postihuje takřka vše. V některých případech-dílech-epizodách ovšem s viditelně skřípající fabulací a ne dostatečně propracovaným scénářem. I tak i tento produkt londýnské regionální televize vysoko převyšuje původní produkci PRIMY i NOVY. Je tím, čím chce být: kvalitní oddechovou zábavou pro dlouhá víkendní odpoledne i večery. Sedět, dívat se a pít čaj ... jak prosté, milý Watsone? Není-liž pravda? ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S04E03. [spoilery!] Navsteva u zubare muze byt vase smrt. Bez metafor :) Standardne dobry dil, ktery ma ovsem tu malou vadu, ze je zde jako v nekterych jinych pribezich nekdo prevlecen (zamaskovan), coz muze bystry divak mozna odhalit a pak pro nej zapletka nebude az tak zajimava. Zapletka ma koreny v minulosti, podivame se letmo i do Indie s nekolika dobovymi zabery a uvidime Poirota hezky nervozniho pri navsteve asi nejmene oblibeneho doktora, cili zubare. Priznam se ale, ze jsem vubec nepochopil tu nahodu, ze vrah ke svemu stesti zjisti, ze jeho vyderac se objednal ke stejnemu zubari. V chronologii scen totiz nebylo mozne, aby to vedel a podle me je to vina scenaristy. Amberiotis se objednaval k zubari az pote, co u nej byl Blunt. Protoze az tehdy mu o zubari rekla slecna Sealova. Jak tedy mohl Blunt z knihy navstev vedet, kdy tam Amberiotis prijde? Z toho, co je divakovi ukazano vyplyva, ze to proste neni mozne. Proto davam za tento obri fail nakonec tri hvezdy. Co se tyce angl. rikanky, ktera se line celym filmem, je jasne ze se vztahuje ke stope, ktera Poirota "trkne" jako prvni - spony na bote. Proc jsou ale holcicky na chodniku pokazde, kdyz jde nekdo k zubari, to je trochu divne. Kazdopadne je to jeden z tech dilu, kdy nam Hercule odhali na konci trochu ze sve motivace a postoje, za coz si u me ziskava vzdy respekt. ()

Reklama

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zubný lekár je postrachom pre viacero ľudí, ale napriek tomu k nemu raz za čas musíme, no aby sme zažili podobnú situáciu ako Hercule si určite neprajeme. Záhadná samovražda zubára, ktorého Poirot navštevoval, roztočí kolobeh dramatických udalostí na konci, ktorého belgický detektív odhalí ... . Veľmi podarená detektívka, aj keď nepatrí medzi absolútne najlepšie diela od Agathy Christie. ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalší detektívny príbeh fúzatého Belgičana, počas ktorého, nech som zapojil svoje skryté detektívne vlohy akokoľvek snaživo, znova som nemal šancu na odhalenie tej pravej záhady celého vyšetrovania. Príbeh je trošku rozpačitým úvodom a veľkým počtom postáv s komplikovanými menami trošku neprehľadný, ale všetko to napraví a uzavrie skvelý záver, takže znova nie je o čom. 80%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď niekoho navštívi Hercule Poirot, tak náhoda zariadi, že mu to môže byť osudné. Ani zubár sa tomu nevyhol a samovražda nepripadá do úvahy. Vraždy sa hromadia a vzniká z toho taký spletenec so zložitými menami, že ani v závere som nikomu nevedel prísť na meno. Trochu prehľadnosti by prospelo a tiež sa mohol nájsť rozumnejší motív na vraždy. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Ve 22. minutě čte Poirot (David Suchet) knihu „Classic Myth And Legend“ od autora A. R. Hope Moncrieffa. (JenYu)

Reklama

Reklama