Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Kočka mezi holuby (S11E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Cat Among the Pigeons (více)

Obsahy(1)

V takovéhle roli se Poirot ještě neocitl. Ovšem jeho renomé vynikajícího znalce lidských charakterů a jeho nepřekonatelné vědomosti o lidské povaze jej k ní přímo předurčují. Kdo jiný by mohl lépe poradit slečně Bulstrodeové, ředitelce prestižní dívčí školy Meadowbank, koho má vybrat jako svou nástupkyni? A Poirot si tuto nezvyklou úlohu kupodivu docela užívá. Protože taková škola, to je vlastně svého druhu mikrokosmos. A každodenní zápasy, které se v něm odehrávají, jsou stejně fascinující jako krvavá skvrna nebo otisk prstu. Ani on ani jeho přítelkyně ovšem netuší, že zločin, ten pravý zločin se všemi svými atributy, na sebe nenechá dlouho čekat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za túto kriminálku by sa nehanbil ani James Bond. Uzavretá spoločnosť, takmer výlučne ženská, to nerobí dobré vzťahy, hlavne, keď sa nájde nejaká exotka a nakoniec nebude len jedna. Mám rád, keď sa mnohé veci dajú tušiť, a neodhalia to iba malé šedé bunky, ale na samotnú osobu vraha sme opäť nemali dosť informácií. Kamera vždy vynechá to, čo je najdôležitejšie, inak by to ani nebola zábava. Naviac mal detektív s medzinárodnou reputáciou dve malé detektívne zdatné pomocníčky a nezostali bez odmeny. –––– Tato škola, to je taká zmenšenina světa. Je jako svět tam venku. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradoxem poirotovského seriálu je to, že jak časem rost z hlediska rozpočtu a dostával filmový look (poslední série vypadají skutečně skvěle), tak jako by docházely dobré náměty, jako by tvůrci vyzobali to nejlepší z pera grafomanky Agathy a nakonec sice seděli na pytlích peněz, ale nevěděli moc, co s nima. To je i tak trochu případ Kočky mezi holuby, i když zde - v tomto pojetí - nějaká opuletní výprava nebyla potřeba. Dame Christie napsala novelu z prostředí dívčí školy pro snoby v roce 1959 a slavný detektiv se v ní objeví až na konci, jinak je to celé špionážní román, v té době "frčící". Filmaři tedy zde z předlohy vysáli poirotovské gró a zbytek zmuchlali a zahodili. Nicméně pak zůstane tak slabý příběh s tak strašidelně patetickým koncem, že se to těžko hodnotí jinak než průměr. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc se mi líbilo prostranství a když už mi to tak strašně připomínalo Harryho Pottera, tak tam dali aspoň Cho Changovou:D. Hezký díl, super atmosféra, zajímavá a dobře podaná zápletka. Nemám nic proti. Teda až na tu dementní studentku s předkusem, ta mě tam snad štvala víc než oběť. ... Tenisové rakety, diamanty, lakros, princezna. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud si uvědomíte, že předchozí díl se odehrával v božské Sýrii, kde vítr čechral beduínům plátěné stany a teď jste nuceni spokojit se s prostředím dívčí školy kdesi v Hampshiru, tak budete bědovat jako důchodce na dnešní mládež. Začíná být dosti otravné, že se v každém druhém díle v závěrečném zúčtování objeví někdo, kdo již dávno má být mrtev či se ukážou neočekávané příbuzenské vztahy. 75% ()

CSSML 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře natočené, kamera kvalitní, ovšem v závěru udělala Agatha z Poirota idiota. Každý průměrně inteligentní detektiv by nechal tajného agenta zatknout okamžitě, jakmile by zjistil jeho totožnost, protože každý průměrně inteligentní detektiv ví, že agenti u sebe nosí pistoli a jsou připraveni zastřelit každého a nakonec sebe. Jen geniální Poirot musí svou genialitu ukázat v idiotické konfrontaci, v závěrečném kolečku vrahů, a dát vrahu příležitost znovu vraždit. Podobně nesmyslný konec byl v díle Čas přílivu. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama