Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 3 (1990) (série)


Plymouthský expres (S03E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Plymouth Express (více)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Mladá dáma Florence Carringtonová ještě ani není rozvedená a už kolem ní krouží noví ctitelé. Její otec, bohatý majitel australských dolů pan Halliday, má však obavu, že nápadníci mají zájem spíše o jeho majetek než o její ruku, a tak požádá Hercula Poirota, aby prověřil nejaktivnějšího z nich – vévodu de la Rochefour. Ten právě dorazil do Londýna a je zklamán, že žena jeho srdce odjíždí na návštěvu ke známým. Florence nasedá na londýnském nádraží do plymouthského expresu, ale do cíle již nikdy nedorazí. Je objevena ve svém kupé zavražděná a cenné šperky, které měla s sebou, jsou pryč. Klíč k odhalení vraha nalezne tentokrát geniální detektiv v metodicky vedené kartotéce slečny Lemonové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (36)

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S03E09 - Dcera australského těžebního magnáta je ve vlaku zabita a navíc jsou její šperky ukradeny, nehledě na to, že si na tři dny brala šest kufrů, což mi přišlo v tu chvíli vtipné. Divák je hezky elegantně zaveden na špatnou stopu. Vlastně se tady dlouho není čeho chytit. (!!!! SPOILER !!!!) Jde o první případ, kdy jsme viděli sice několik podezřelých, ale samotný viník nám zůstával skryt. To je sice pravděpodobnější, i v realitě zřejmě nepotkají kriminalisté pachatele hned někdy na začátku vyšetřování. Ale na Poirotovi se mi líbí právě to, že můžu spekulovat, kdo to byl a jak to mohl udělat. Ale když Poirot najednou využije zázračnou kartotéku slečny Lemonové a přijde s naprosto s někým novým, tak mě to trochu bolelo. ()

jendamaty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: Jednak řešení případu spadne opravdu z čistého nebe, děj se věnuje spíše prezentování matoucích linek než té hlavní. Nevím, jestli jsem to správně pochopil a jestli ta komorná, která byla spolupachatelkou, zároveň cestovala s obětí? To pak není možné, aby vystoupila na přestupní stanici, čekala tam na slečnu, ptala se pána, zda jdou ty hodiny správně a nahlásila zmizení a zároveň byla v tom vlaku a hrála tu oběť s novinama, ne? Taky ji sama ráno moralizovala, zda je dobrý nápad brát si šperky a pak narychlo spunktovali takovouhle akci i s falešnou stoupou... divné! ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S03E04. Jedna bohata dcera angl. financnika, dva pochybni napadnici (alespon podle jejiho otce) a vlak, ve kterem ciha smrt. Zapletka celkem jednoducha, takova "povidkova", takze na tuto kratsi stopaz se hodi dobre. I kdyz podezrelych neni mnoho, je to celkem dobre zakamuflovano. Pointa je ale (mozna schvalne) trochu hure nacasovana, takze vam nespadne prekvapenim brada, ale divakovi to dojde zhruba v pulce Poirotova zaverecneho vysvetlovani, bystrejsim jeste o nejakou scenu driv. To az tak nevadi, spis jsem z dilu moc nepochytil, jak vlastne Poirot na vraha a jeho komplice prisel. Sice to vysvetloval svou kartotekou, ale prislo mi to trochu jako vykouzleni zajice z klobouku. No budiz, budem panu Poirotovi verit ;) treba ho tentokrat vedl instinkt :) ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plymouthský expres utkví v paměti vcelku nelítostným zobrazením vražedné scény, které nebývá v poirotovských příbězích zvykem. Běžný není ani podivně smutný nádech, který se vystupňuje především v závěru. Jenom ony pověstné šedé buňky tradičně makají spolehlivě jak se na ně sluší a patří, aby žádný neřád nemohl uniknout svému trestu. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Ide o príbeh, ktorý sa tvorcovia seriálu rozhodli spracovať aj druhýkrát. V roku 2005 ho obohatili o vedľajšie postavy a epizódy, zmenili mená hlavných postáv aj značnú časť deja, Anglicko vymenili za Francúzsku riviéru, pridali na dramatičnosti a uviedli ho pod názvom Záhada modrého vlaku (2005). (lemonova)

Reklama

Reklama