Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Vražda na golfovém hřišti (S06E03)

(epizoda)
  • Velká Británie Murder on the Links (více)

Obsahy(1)

Toho léta se do francouzského přímořského letoviska Deauville sjela spousta vyznavačů dvou ušlechtilých sportů: golfu a cyklistiky. Hercule Poirot sem ovšem v doprovodu svého starého přítele Hastingse přijíždí za zcela jiným účelem. Hodlá konečně trochu vysadit, odpočinout si, potěšit se ojedinělými kulinářskými zážitky, které mu prvotřídní francouzská kuchyně může nabídnout. Jenomže tam, kde je Poirot, tam je obvykle i zločin. On sám i všichni jeho přátelé si na to už ostatně zvykli. Konec konců, možná že by jeho činorodé povaze nečinnost stejně brzy začala vadit. Ani Poirotova dovolená se neobejde bez napětí. Případ mrtvoly, nalezené na místním golfovém hřišti, může brát jako svého druhu rozptýlení. Proslulý detektiv ovšem netuší, že tento případ se bude od všech ostatních zásadně lišit, neboť tentokrát nepůjde jen o odhalení pachatele. (Česká televize)

(více)

Recenze (71)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot z těch nudnějších, což zamrzí obzvláště po začátku, kde je přítomno zajímavé, méně obvyklé prostředí a hlavně Belgicko - Francouzský souboj detektivních myslí, obého je trestuhodně nevyužito, souboje obzvlášť. Napitomělá je i Hastingosva část scén, která neskonale nudná, blbá a kýčovitá, ač mám jeho postavu jinak rád a plesám pohanský tanec kutarli - vangavaba pokaždé, když je ve filmu přítomen, tady to bylo naopak. Děj je možná až příliš překombinovaný a v druhé části skoro bez tempa, zkrácení by pomohlo. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S06E03. Tentokrat jsou Poirot s Hastingsem na dovolene ve franc. Deauville. Zatimco Poirot se tesi na gurmanske zazitky, Hastings tajne touzi hlavne po golfu. V mistnich vilach vsak ziji dve rodiny, ktere maji jednak hodne spolecneho, jednak obe skryvaji tajemstvi z minulosti... Jeden z pomerne komplikovanych dilu, protoze krome klasickeho mateni divaka a ruznorodych stop tu tentokrat i samotni pachatele, resp. zainteresovane osoby, jaksi chrani jeden druheho. To v zaverecne ctvrtine vede trochu k myslenkovemu ping-pongu, kdy jeden zaver s jednim pachatelem hnedle strida zcela jiny. Pri druhem zhlednuti uz to ale vice zapadalo do sebe nez napoprve, kdy je tech informaci na divaka mozna az prilis. Hlavne mi vrtala hlavou zalezitost vrazedne zbrane. A presne to (podle me nejdulezitejsi, protoze je to nejslabsi misto) nastesti na konci vysvetlili, takze si to me hodnoceni zaslouzi. Dil je navic ozvlastnen soutezenim Poirota s fr. kolegou Giraudem, zvanym "Fajfka". Kdo zvitezi, je celkem jasne ;) ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát Poirot vyšetřuje vraždu bohatého obchodníka, jehož mrtvola se našla (jak jinak) na golfovém hřišti. Poirotova genialita vynikne opět hlavně na závěr, kdy zcela obrátí vyšetřování na ruby a už zatknutého syna mrtvého obchodníka osvobodí a obviní zcela nečekaně toho, koho bych nikdy netypoval. Zvláštností na tomto dílu je to, že Hastings se zamiluje do jedné z podezřelých a Hercule mu pomůže tuto podezřelou z vraždy očistit. A souboj mezi Poirotem a namyšleným francouzským detektivem nemohl dopadnout jinak. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot a Suchet, dvě jména, které jsou zárukou dobré zábavy. Promyšlená zápletka a ještě promyšlenější rozpletení. Snad až na Hastingsovu naivitu (=hloupost) která byla při Poirotově perfekcionalismu naprosto neakceptovatelná, a závěrečnou scénu ve stylu Pilcherové. Ale Poirotova galantnost a svéráznost, krásné prostředí, to vše vynahrazují. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc pěkná detektivka, pánové Poirot a Hastings odjeli na dovolenou do Francie, ovšem ani odpočinek ani golf jim Agatha Christie nedopřála, Poirot byl požádán o pomoc, oslovil ho velmi bohatý Renauld, že prý má strach o svůj život, no a Hastings po setkání s krásnou zpěvačkou podlehne jejímu půvabu.. Napnutá jsem byla jako struna, netušila jsem, kdo je vrah a musela jsem si počkat do finále, kdy Hercule Poirot zaperlí, převeze svého francouzského rivala o fajfku a svůj knírek si ponechá.. Krásně to ty baby zamotaly.. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • V tomto příběhu kapitán Hastings (Hugh Fraser) poprvé potkává svou budoucí manželku Dulcii Duveenovou. (PhillM.)

Reklama

Reklama