Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Diskuze

pumprdlik

pumprdlik (hodnocení, recenze)

Mam v originalnim jazyce. Je hezky slyset jak David Suchet umi francouzsky prizvuk. 🤗

Pan.Antonin

Pan.Antonin (hodnocení, recenze)

docasnynick

"Zapomínat nesmíme ani na český kontext, protože i u nás je seriál stále oblíbený. Podle našeho pátrání se seriál Hercule Poirot vůbec poprvé vysílal v neděli 4. června 1995 na televizi Premiéra, pozdější Primě. Začínalo se jako v Británii Dobrodružstvím claphamské kuchařky. V některých televizních programech byl název seriálu v případě prvního dílu uveden pod názvem Nová dobrodružství Hercula Poirota.
Tehdy Davida Sucheta daboval Petr Kostka, který v roli zůstal až do 8. řady. Když Prima seriál v létě 2002 reprízovala, Poirot najednou promluvil hlasem Jaromíra Meduny. Kvůli autorským právům se totiž díly musely předabovat. Kostka nemohl, a tak se Poirotovým hlasem stál právě Meduna. V původním dabingu Petra Kostky se stále vysílají pouze čtyři příběhy: Vražda Rogera Ackroyda, Smrt lorda Edgwara, Zlo pod sluncem a Vražda v Mezopotámii. Další řady pak už daboval rovnou Jaromír Meduna. Namluvil dvě audioknihy a v roli Poirota se objevil ve slovenském rozhlasovém zpracování divadelní Vraždy na Nilu, ostatní mluví slovensky, on jediný česky." http://www.agatha.cz/30-let-od-zacatku-serialu-hercule-poirot

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

Cituji Tosima: "Někdy mi ovšem lezla na nervy pasivita postav kapitána Hastingse a inspektora Jappa..."

Mám stejný pocit a ptám se: Proč tak byly postavy napsány?

Snad aby to nebylo příliš akční, honička neskočila ihned v počátku?

Či snad se fyzická aktivita neslučovala s chováním gentlemana v dané době?

Nebo snad byli fyzicky nezdatní?

Enemy No. 1

Enemy No. 1 (hodnocení, recenze)

Prosím vás,

něvíte někdo, jak se jmenoval díl, kdy inspektor Japp bydlel s Poarotem?

Kate Austen

Kate Austen (hodnocení, recenze)

Neviete niekto prosím,ako sa volá slovenský herec, ktorý daboval Fassbendera v Poirotovi v Po pohrebe ? Ten herec v Poirotovi väčšinou dabuje takých "záporákov", búrlivé postavy, ktoré sa javia problémové, ale väčšinou nie sú vrahmi ...

MIGHTTREE

MIGHTTREE (hodnocení, recenze)

Ó me chére maison, mon nid, mon gite Le passé l habite... O, ma chere maison..

gjjm

gjjm (hodnocení, recenze)

Potřebuju poradit...jak se jmenuje ten díl, ve kterém se Poirot učí triky s kartami?

Terik.tb

Terik.tb (hodnocení, recenze)

S mojí mamkou máme vášeň, tou je sledování starých seriálů jako Krok za krokem, Dva a půl chlapa, Kutil Tim a podobně. Tenhle seriál mám ráda už od dob co sem byla malé děcko. Byla sem malá, ale tenhle šarmantní detektiv spolu s ostatními šarmantími a okouzlujícími lidmi mě dostává (většina z nich není tak okouzlující jak se na první pohled zdá...xP). A i ted' se ráda kouknu na detektiva z mé milované Belgie.

Reklama

Reklama