Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Tosim k tomuto seriálu (15)

Záhada na zámku Styles (1990) (S03E01) 

Jeden z mnoha skvělých filmů na motivy románů Agathy Christie s přesným Davidem Suchetem v roli Hercule Poirota. Tyto snímky značně šlapou na paty (pokud je ovšem nepřekonávají) klasice s Petrem Ustinovem. ()

Vánoce Hercula Poirota (1994) (S06E01) 

Úžasné. Hercule Poirotovi nefunguje topení a tak přijme poněkud bizarní pozvánku od bizarního muže do jeho domu. Film dýchá pocitem déja vu a k vidění je ta nejbizarnější vražda, jakou si dovede jen génius představit... ()

Němý svědek (1996) (S06E04) 

Další Poirotovo pátrání je oživeno mystikou a (nedivte se) psem, o kterém si Belgičan myslí, že je velmi inteligentní (asi má pravdu) a tento čoklík mu tedy pomáhá ve vyšetřování. ()

Vražda Rogera Ackroyda (2000) (S07E01) 

Hercule Poirot je na odpočinku, ale to mu nezabrání v tom, aby vyšetřoval nějaký ten případeček a eventuelně se potkal s nějakým tím starým známým :-) Vrah, jako ostatně vždycky, nečekaný a na můj vkus má až moc cnostný kukuč ;-) ()

Vražda v Mezopotámii (2001) (S08E02) 

Nejen geniální odhalení pachatele, ale také geniální zločin. Nebát geniálního detektiva, nevím, nevím, jak by to dopadlo! Změna prostředí Herculovi prospěla. ()

Temný cypřiš (2003) (S09E02) 

Správně temné, zapeklité a s vynikající hudbou. Jen ten dabing nemuseli dělat jiný. ()

Poslední víkend (2004) (S09E04) 

Když si Poirot stále dokola představoval scénu u bazénu a říkal "tady je něco špatně", tajil se mi dech. Nejlíp se anglickým detektivkám vede na venkově a v uzavřenější společnosti, jejíž propletené vztahy se postupně rozplétají. I když okruh podezřelých byl víceméně smrsknut na tři (bývalá snoubenka, současná manželka a milenka), stejně vás výsledek překvapí. Zvlášť při počtu těch falešných stop... Jen ten dabing nemusel být (opět) jiný. ()

Záhada modrého expresu (2005) (S10E01) 

Tento Poirot je trošku jiný, "odvážnější" nasnímání mu přidává na autentičnosti, na druhé straně se nezměnilo nic na logice, šedých buňkách či napětí :-) ()

Karty na stole (2005) (S10E02) 

Orientálně okořeněná detektivka. A ty flashbacky byly prostě neodolatelné. Takové pěkně barvotiskově namalované :-) ()

Rodinné sídlo (2006) (S10E03) 

Konečné rozuzlení příběhu bylo rozhodně v rámci nečekaných, ale také v rámci těch, po jejichž zjištění se neposadíte překvapením na zadek. Ale jo, šlo to, už z důvodu obsazení mého oblíbeného britského herce, Roberta Bathursta. Ze série filmů o Poirotovi ale zatím to nejslabší, co jsem viděl. 70%. ()

Viděla jsem vraždu (2010) (S12E02) 

Trošku variace na Milence lady Chatterlyové, s halloweenskou vraždou. ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Famózní. Záměrem tvůrců bylo odlišit se co nejvíc od adaptace ze sedmdesátých let a povedlo se jim to v podstatě absolutně. Tenhle trošku zlomený a katolický Poirot je trefa do černého. Morální dilema a hutný psychologický příběh jak vyšitý. Jiné a oživující. A ta hudba!! ()

Velká čtyřka (2013) (S13E02) 

Odchod velkého detektiva. Tak jasné a přitom stále působivé. :o) ()

Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota (2013) (S13E04) 

Je to tak, tunel neprůjezdný díky vánici leccos připomene, univerzum Agathy Christie miluju, ale dějový konstrukt tohoto dílu už je pravděpodobný tak málo, jako že si nevšimnete nepovedené zadní projekce alpských vrcholků. ()

Opona - Poirotův poslední případ (2013) (S13E05) 

Než jako neznalost některých rysů povahy slavného detektiva mi to připadalo spíš trošičku jako nesoudržnost jeho postavy...na závěr kariéry, který než jako twist působí dojmem šoku, který je malinko bezúčelný. Klasický Agátin kousek, ozvláštněný v podstatě ponejvíce tím posledním případem. ()

Reklama

Reklama