Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze (311)

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další výborný britský seriál, tentokrát natočený podle díla mé nejoblíbenější autorky Agathy Christie. Hercule Poirot v podání Davida Sucheta (musim se pochlubit, že mám od něj autogram) je asi nejlepším hereckým ztvárněním tohoto slavného detektiva. Nikdo do této doby ho nezahrál tak dobře jako D. Suchet (tak nějak si ho asi představovala i jeho slavná tvůrkyně). Prostředí staré dobré Anglie zde sálá z každého rohu, každý ze 38 dílů se točí kolem něčeho jiného a v jiném prostředí. Některý je napínavější, jiný zase složitější, romantičtější nebo vtipnější. Naleznout se tam dá skoro všechno. Nikdy nikdo už tyto povídky lépe nenatočí, zato dám ruku do ohně. ()

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžko napsat, kolik jsem již viděl dílů, nevím. Některé jsem viděl i víckrát a možná se najde i nějaký ten příběh, který jsem neviděl. Ale vždy mě to bavilo a nikdy nenudilo. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Taká celkom zaujímavá kriminálka, nič tak šialene prešpekulovaného, ale zas ani zábavného, či poučného. Keď som bol na základnej škole a napísal som menšiu kriminálku, tak mi učiteľka povedala, že to bolo lepšie než od Agáty Christie, aby ma posmelila a niekedy mám dojem, že som mal niečo aj poriadne napísať, lebo pre mňa je to toto a aj mnohé moderné dosť slabé. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Proti postave nemám osobne nič, ale to rozvláčne podanie bez štipky nejakého väčšieho napätia, to už niečo mám. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Nie som veľkým prívržencom seriálov, rovnako tak ani kriminálnych (snáď ešte Columbo), ale tento seriál jednoducho zbožňujem a kedykoľvek ho vysielajú v televízii, vždy si ho s chuťou pozriem. Najväčší dôraz tohoto klenotu je kladený na bezchybnú vizuálnu stránku (výprava, masky, kostýmy, kamera - každý záber je dokonale komponovaný), samozrejme výborná je aj hudba Christophera Gunninga, ústredný motív dokonale vystihuje čaro doby, rovnako tak aj Poirotov charakter. Davidovi Suchetovi pasuje rola ako uliata (ani Ustinov nebol taký dobrý) , Poirot je elegatný, decetne humorný, zábavné je ako je jeho meno častokrát skomolovné; oproti tomu som si najviac zapamätal jeden jeho výrok: ,,ANGLIČANIA NEMAJÚ KUCHYŇU, IBA POTRAVINY." . Okrem toho nemožno tiež zabudnúť na množstvo vedľajších postáv, skvelý je hlavne pravý opak Poirota inšpektor Japp (Philip Jackson). Sprvu som tento seriál pozeral s výborným českým dabingom, neskôr aj v slovenčine, kde mi to prišlo rovnako dobre, možno aj ešte lepšie. Ako to už býva, niektoré časti sú viac vydarené, iné menej, väčšina si však plné hodnotenie právom zaslúži. Seriál je tu trocha slabšie hodnotení (dlhšie časti robené ako filmu sú na tom o dosť lepšie) , na IMDb zase dostal 8.9, myslím si, že vyššie hodnotenie by kľudne zniesol. Predsa len je to najlepší Poirot všetkých čias. ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agathu i Hercula miluji, seriál se snažím v televizi nikdy nevynechat. Je to Suchetova životní role, i když předtím s Ustinovem zkusil i Jappa. Ani Hugh Fraser, Philip Jackson a Pauline Moranová jako Poirotovi nejnližší spolupracovníci za ním nezaostávají. Nové díly bez nich právě tak dobré nebyly. Nechápu proč Prima předabovala svůj skvělý dabing jeho slabým odvarem. Petr Kostka mi s Poirotem opravdu hodně splynul, ale Jaromír Meduna je pan dabér a sám přiznal, že se snažil přiblížit způsobu dabingu pana Kostky a dá se na to koukat. Kapitána Hastingse geniálně daboval Ondřej Vetchý, který byl kvůli stáří postavy v novějších dílech vystřídán Miroslavem Středou. Bohužel Vladislav Beneš v novém dabingu mi připadá matný a jeho "Dobré nebe!" se vůbec nevyrovná Vetchého "Dobrý Bože!". Stanislava Fišera jako Jappa nahradil Jiří Čapka, u kterého to je jako s Medunou: slušné, ale originál nepřekoná. Jediným pozitivem je předabování některých vedlejších rolí a slečny Lemmonové, kdy Kateřinu Vlkovou nahradila Zuzana Skalická. Ostatně o celé té dabingové kauze si můžete přečíst tady. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Je zcela samozřejmé, že v počátcích byl Hercule Poirot mladší, hubenější a měl po boku Arthura Hastingse a slečnu Lemonovou, a takhle s námi pobýval většinu času. Stejně jsem nikdy nechápala, proč se Hastings nedal dohromady právě s touto slečnou, ale do toho nemám co mluvit. Mně se ale úplně nejvíce líbily ty díly, kdy už byl Hercule Poirot starší, silnější a sám, na všechno. Byly to ponurejší, temnější díly, ale patří k těm mým opravdu oblíbeným. Orient Express jim svou depresivní atmosférou kraluje. Hercula Poirota mám ráda kvůli té době, chtěla bych se umět česat, strojit a líčit jako všechny ty dámy tam, potkávat uhlazené pány v nažehlených oblecích a stolovat a bavit se, jako v těch dobách, to je to, co se mi na tomto seriálu tak moc líbí a za co obdivuju všechny lidi, kteří se na něm po této stránce vyřádili. Ale nepochybně, příběhy jsou nápadité a promyšlené a miluju tu Poirotovu finální společenskou seanci, na které předvádí své myšlenkové pochody a také jeho gesta, zvyky, projevy, to se panu Suchetovi opravdu moc povedlo a pro mě jiný Poirot neexistuje! Jen u jednoho dílu jsem poznala, kdo je vrah a u dalších pak už většinou také, ale jen kvůli dabingu, kdo nechce vědět víc, nečtěte dál! spoiler (většinou vraha dabují známější dabéři) spoiler. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Seriál, který dokáže navodit perfektní dobovou iluzi. Sympatický detektiv (mající i tentokrát po ruce svého nedovtipného "Watsona"). A rozuzlení, která možná překvapila i samotného scénáristu :-) No dobrá, Poirot nás svými překombinovanými vraždami, neustálým zastíráním, mlžením a nedostatkem informací trochu tahá za fusekli. Ale hra je to roztomilá, pokud na ni přistoupíte. N´est-ce pas? ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Jó tak Poirot už je pro mě klasika mezi detektivkami.Nejlepší detektiv na světe vám přijde i na to jestli jste si čistil zuby nebo ne.Knihy a filmy s Poirotem nebo s Marplovou zbožňuju a nedám na ně dopustit. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Na tak malém prostoru těžko mohla vyniknou genialita a promyšlenost jednotlivých případů. Tenhle seriál proto beru jako výbornou jednohubku, která má diváka dostatečně naladit na hlavní chod (tím samozřejmě myslím celovečerní Poirotovské filmy). 8/10 ()

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačná volba. Skláním se před Peterem Ustinovem, ale David Suchet je ten "pravý" Poirot. Některé slabší díly jsou postaveny vyloženě na něm. Přiměřeně tupý Japp a Hastings (občas otravní) a nenápadně půvabná slečna Lemonová. A naprosto bezchybný výběr exteriérů a interiérů. Nechápu, kde se v Anglii vzalo tolik funkcionalistických domů. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Môj starý otec maďarsko český miešanec vždy vraví "už jede kis bajcos " čo v preklade znamená už ide malí fúzač !! vždy ma jeho miešanie jazykov pobaví:-) ()

corona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

seriál nedosahuje úroveň novších a dlhších TV filmov, pár krát som dokonca vraha odhalila skôr ako Poirot /pri TV filmoch sa mi to nepodarilo nikdy/, Poirot klasicky srší sebavedomím, kapitán Hastings sa zmôže akurát na citové vzplanutie k hlavnej podozrivej a dobrý inšpektor Japp vždy neomylne vedie vyšetrovanie nesprávnym smerom a ešte chcem vyzdvihnúť slov. dabing Jána Kožucha ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...výborný seriál, to "televízno" je tam citiť,ale nevadí.Niektoré časti napr.Smrť na Níle - ak sa porovná s filmovým spracovaním,hercami,výpravou - tam to markantne vidieť,že z tohoto seriálu to spracovanie hrá druhú ligu.... Na Davida Sucheta som si dlhšie zvykal-keď ho najprv vidíte ako krutého arabského teroristu v americkom filme...a potom Poirot,moc mi to nepasovalo-akoby Jiřina Švorcová hrala Angeliku.....ale nakoniec som to "strovil"...oblúbený seriál - dá sa vidieť -i opakovane. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím konstatovat, že jediným Poirotem filmových a televizních adaptací knih Agathy Christie pro mě je a navždy zůstane David Suchet. Seriál je skvěle zahraný i natočený, Poirot v jeho podání je obzvlášť cynický a samolibý (aniž by ztrácel nadhled a přestával být pravým gentlemanem) a musím přiznat, že některé epizody se kvalitou minimálně vyrovnají knižní předloze (ale to už zní pomalu jako detektivkářské rouhání, že...) ()

Reklama

Reklama