Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze (311)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Agatha Christie by asi Davida Sucheta musela pochválit, tohle je ten přesný, puntíčkářský, malý, kulatý belgičan. Příběhy nezklamou, mají výborný základ v knižních předlohách. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnes uz vlastne kultovy britsky serial, kde David Suchet /Boeing 747 v ohrozeni so Seagalom/ musi riesit krimi pripady. Rezia je na urovni, dialogy su skvele, dobre sa na tom fici, aj ako samostatny serial pri pive v obyvacke a vyborne serial sluzi aj ako kulisa pri domacich pracach. 100 % ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný, důvtipný a vždy inteligentní Hercule Poirot. Více než poněkud úsměvná postava mě zajímají příběhy Agathy Christie. Jsou zárukou dokonalého napětí. Nehodnotím, zda některý z dílů Hercule Poirota je výborný či slabší. Všechny díly jsou si podobné a zároveň výborné. No jo, Suchet hraje Poirota skutečně přesvědčivě. ()

annihilation 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbožňuji způsob, jakým byl seriál natočen. Předlohy od Agathy Christie jsou samy o sobě skvělé a seriál z nich dokázal dostat opravdu maximum. Zapeklité deduktivní příběhy jsou umístěny do krásného prostředí, doplňují je výrazné kostýmy a samozřejmě mistrný David Suchet, který jako by byl pro roli detektiva Poirota přímo stvořen. Hrozně mě potěšilo, jakým způsobem byl použit krásný britský humor (který v těchto knihách není), opravdu se vždy skvěle pobavím. Filmy v tomto podání jsou lepší než-li seriál, ale přesto ho vřele doporučuji. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S filmy se to srovnávat nedá, protože ty jsou excelentní. I tak je ale seriálový Belgičan velmi dobrou detektivkou, kde talent Agathy Christie vyčnívá nad naprostou většinu autorů v celé historii literatury. Škoda, že jsme se ve škole učili jen o zbytečných dementech typu Otokar Březina, Guillaume Apollinaire a tak a ne o nějakých dobrých spisovatelích. 85% ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Tohle absolutně není můj šálek čaje. Někomu se to může líbit ale mě ne. Tempo s jakým film probíhá a Poirot řeší případy je neskutečně pomalé. To by ten viník dříve zemřel na stáří, než ten případ vyřeší. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Skvělá několikaletá práce s vypečeným belgickým detektivem řešící případy povětšinou v krásné Anglii 20. století. Takhle specifické detektivky je těžko pohledat, jeden z vrcholů žánru a nebýt pár nudnějších epizod, bylo by to za plnou palbu, 4 hvězdy. ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál sa mi zďaleka nepáči tak ako filmové série.. Ale aj tak nadpriemerný detektívny seriál. Určite jeden z najlepších. Nech žijú britské detektívky. Je asi len jeden britský detektivny seriál ktorý sa mi páčil viac. Len som zabudol ako sa volá keďže som ho pozerával veľmi dávno :) ()

vesper001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet strčil s přehledem do kapsy všechny své předchůdce v roli nejslavnějšího belgického detektiva. Jakkoli byli (snad i) dobří, jemu nesahají ani po lakýrky. Poirot nikdy nebyl lepší a už nikdy lepší nebude. N’est-ce pas? ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který má tak geniálního hlavníhu hrdinu, jak si jen dobrý detektivní seriál může přát. Ne sice každý díl je skvost, ale obecně lze říci, že to stojí za shlédnutí. Hlavní devízou celého seriálu je úžasný David Suchet a výtečný dabing pana Meduny. ()

AntonG. 

všechny recenze uživatele

Opracdu výborný detektivní seriál, který si i po letech drží velmi vysoký standart. Obsazení Davida Sucheta do role Poirota byl přímo geniální tah. Jinak výtečná výprava, atmosféra, hudba a humor. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky jsem Hercula hltal plnými doušky. Je až moc střízlivý, až moc rozumný - moc mladých nedokáže oslovit. Avšak jeho osobité kouzlo ze mne udělalo věrného diváka jeho dobrodružství. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si dobu, kdy jsem tohohle Belgičana moc neměl v lásce, a tudíž i celý seriál. Nevím, asi kvůli tomu knírku. Ale pak jsem podlehl kouzlu detektivního žánru, v němž je Agatha Christie královnou. Dodnes mě nejvíce unáší hudba Christophera Gunninga. Vždycky se pokouším přijít na to, jakým způsobem zločince dostane. Suchet jako Poirot je myslím jeho nejlepším představitelem a je pro mě velkou inspirací. Možná je to jeho životní role, viděl jsem s ním sice pár filmů, ale neprosadil se v nich tak jako v tomto seriálu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší detektivka, jak v knížkách tak ve filmu. Tyto adaptace jsou víceméně věrné Agathiným knihám, ale sem tam se najde také upravená zápletka, ze které scénaristé ale dokonale vybruslí. Hudba je naprosto dokonalá, atmosféra viktoriánské Anglie také (hlavně v prvních dílech), herecké výkony všech představitelů jsou vynikající a tomu všemu kraluje David Suchet, nejlepší Poirot všech dob. ()

Reklama

Reklama