Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Sam Raimiho Prequel na EVIL DEAD.......... Within the Woods som videl asi ako každý v hroznej VHS kvalite. čo mi neprekážalo. Bolo to o to desivejšie. Prekvapivo slušne zvládnuté miestami strašidelnejšie(tie zvuky!!!) ako samotný Evil Dead nechýbajú litre krvi a vreštanie dievčat. Prekvapilo ma koľko nápadov ktoré boli neskoršie použité vsunul Raimi do tohoto kraťasu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Neboj se, budeš prokletá jenom když znesvětíš hroby mrtvých........... První Evil Dead u nás kolovala pod názvem Kořeny, tento prequel má podnázev V lese. Mám velice špatnou kvalitu, film je sice nahrán na dvd, ale je značně poškozen. Kdysi byl na VHS a ta už byla tak zničená, že se z tím nedá nic dělat. CITÁT - Přidej se k nám........... 30 minut totálního řevu, krve a masakru. Cesta do sklepa je nejklidnější část příběhu. CITÁT - Půjdem na piknik, Bruci ?........... ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Brutální zastřelování na Evil Dead. Nevím, jestli se to dá někde vidět v nějaké rozumné kvalitě, ale moje verze byla teda šílená. To ale nic neubralo na zážitku z tohohle kraťasu. Campbell i ve svých začátcích ukazuje, že má ksicht, který prostě nejde nevyužít a relativně slušné triky z něj dělají povedené monstrum. 75% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pár let předtím, než Raimi vypustil do světa své Smrtelné zlo, natočil tuto režijní (skoro) prvotinu, jíž to vlastně všechno začalo. Within the Woods jsem sice viděla v otřesné kvalitě a počáteční amatérismus je znát, ale i tak, nezaměnitelný styl a počátky zrodu kultovní hororové série jsou zřetelné, i přes ten "horrible picture.":) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ešte lepšie než som čakal! Nechýbajú hektolitre krvy a prudké násilie, výborná je tiež formálna štylizácia - rovnako šialená kamera, ako v The Evil Dead. Čo ma tu ale dostalo najviac, sú zvukové ruchy. Tie hrajú väčšiu rolu, ako štvorica mladíkov. Prihliadnuc k tomu, že Raimi natočil Within the Woods za jeden víkend, nejde ináč, než sa mu pokloniť. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel dva dny ve státě Michiganu. Rozpočet byl 1600 dolarů. (Halloween9)
  • Film měl původně vyjít jako bonus v roce 2002 v kolekci Evil Dead, ale došlo k právním problémům s hudbou použitou ve filmu. (Halloween9)
  • Film byl natáčen na rodinné farmě v Tapert Marshall, Michigan, USA. (prokda)

Reklama

Reklama