Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocný mafiánský boss Paul Vitti, hlava jedné newyorské "rodiny", unikne jen o vlásek atentátu, jehož obětí se stane starý mafián Manetta. Zanedlouho začne Paul na sobě pozorovat podivné změny. Nedokáže udeřit železnou tyčí vyslýchaného muže, rozpláčou ho dojemné televizní reklamy a nakonec skončí s těžkým záchvatem v nemocnici. Podle lékařů však nejde o infarkt, ale o intenzívní nával úzkosti. Vitti to pochopitelně popírá, nicméně později se obrátí na svého bodyguarda Jellyho, aby mu sehnal psychiatra. Jelly ho zavede za Benem Sobelem, který nedávno vlastní nepozorností naboural do Vittiho auta. Vyděšený Sobel, který se specializuje na rodinnou terapii, pochopitelně Vittiho pozná a po důrazné Jellyho domluvě s ním promluví. Paul po rozhovoru se Sobelem cítí úlevu. Tím se psychiatr ocitá v nezáviděníhodné situaci. Pokaždé, když se Vittiho psychický stav zhorší, pošle si pro něj své gorily. Brzy se přidají další problémy. Vittiho sleduje FBI, která začne Sobela nutit ke spolupráci. Během jednoho setkání psychiatr zjistí, že příčinou obtíží je Vittiho problematický vztah otci. Jenže sraz mafiánských bosů se rychle blíží a Sobel pochybuje o tom, že se mu podaří mafiána zbavit jeho psychických potíží. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jedné z hlav mafiánské rodiny, Paulu Vittimu (Robert De Niro) zabije jiná mafiánská rodina blízkého přítele. Paul toto těžce nese, a je nucen vyhledat psychiatra. Shodou okolnosti Dr. Ben Sobel (Billy Crystal) narazí do auta jeho bodyguarda, čímž se životy těchto dvou neslučitelných postav spojí. Dokáže Ben Sobel vyléčit citlivého mafiánského bosse? ... Většina podobných komedií těží z neslučitelnosti postav co se týče rasy (tisíce komedií s dvojicí černoch - běloch, atd), zde ale autoři využili neslučitelnosti povah, neřku-li povolání. Doktor, který snad nikdy ani nepřekročil rychlost je komfrontován s názory mafiánského bosse, kterému naopak nedělá problémy nic (až na vzpomínky na svého otce), z čehož plyne několik docela zábavných situacích. Nic, nad čímž byste se museli hluboce zamýšlet, ale svůj účel - pobavit - film splnil... ()

numi 

všechny recenze uživatele

Inteligentní humor, inteligentní dialogy a mafián, který vyměkl v podání Roberta De Nira. Tři důvody proč tuhle komedii miluju. Robert De Niro je v tomhle snímku stejně tak dokonalý, jako je Billy Crystal stylový a některé hlášky jsou opravdu klasičtější než sám Wolfgang Amadeus. Přeberte si to vícekrát než jednou. Tahle komedie neomrzí, ale naopak zraje jako dost dobré vínečko. Je sice pravda, že po hodině frontálního ataku na divákovu bránicí ubere plyn a vrhne se spíše na partyzánskou válku, ale i tak boduje. Je to mezi čtyřkou a fullhousem a když jí milujete, tak není co řešit... [leden 2006] ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Komédiu z mafiánskeho prostredia nakrútil režisér Harold Ramis, príbeh zaujme vtipnými dialógmi, iskrivými situačnými gagmi a skvelými hereckými výkonmi. Najmä to platí pre hlavnú dvojicu: Robert De Niro ako všemocný Paul Vitti a Billy Crystal v úlohe psychiatra Bena Sobela si svoje herecké úlohy prežívajú s neobyčajnou chuťou a oslňujú pôsobivou gestikou a mimikou. Pozornosť na seba strháva aj nie príliš známy Joe Viterelli, v postave Vittiho osobného strážcu Jellyho. Snímka Harolda Ramis Analyze This vychádza z dôvtipného a nevšedného nápadu. Analyze This nemôžete odmietnuť. De Niro, ktorý si obratne uťahuje z rolí mafiánov, ktoré tvoria hlavnú náplň jeho úctyhodnej kariéry. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Obávaný šéf newyorké mafiánské rodiny Paul Vitti má psychické problémy. Potí se mu ruce, trpí pocity úzkosti a brečí u romantických seriálů. To je v jeho postavení nejen potupné, ale také nevhodné, protože hrozí válka gangů. A tak si Vitti najme psychiatra Bena, který ho dokonce zastupuje na celostátním mafiánském sjezdu. Párkrát jsem se zasmál, ale spojení De Nira s Crystalem nic extra nepřineslo. De Niro hrál s gustem svého mafiána a Crystal snaživě sekundoval. Bez nich by film nemohl vůbec existovat. 60% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro je v roli změklého mafiána dokonalý. Billyho Crystala sice nemám zrovna v lásce, ale tady se mi docela líbil (hlavně ta jeho mohutná facka mafiánskému bodyguardovi). Jinak je tady k vidění další z typických mafiánských "ksichtů" Chazz Palminteri a také Lisa Kudrow, známá hlavně z Přátel. Všichni dohromady tvoří základ úspěchu této vtipné komedie. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (17)

  • Původně mělo být ve filmu více scén, ve kterých doktor Sobel dostává dary od Paula Vittiho (Robert De Niro). V jedné z nich například měl přijet osobně bývalý hráč Yankee Phil Rizzuto a na příkaz Paula darovat Sobelovi svoje tretry, protože Billy Crystal ve skutečnosti Yankeeům fandí. (Othello)
  • Ve scéně, kdy doktor Sobel (Billy Crystal) poslouchá ženu, která sedí v jeho ordinaci vedle manžela a popisuje, co na ní vyžaduje při sexu, měl původně chybět právě manžel. Billy Crystal si však myslel, že pokud ho tam posadí, scéna bude ještě vtipnější. Do jeho role byl obsazen vedoucí zvukového oddělení filmu Lese Lazarowitz, který byl nejtěžším členem filmového štábu. (Othello)

Reklama

Reklama