Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (412)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Vtipná a chytrá komedie o tom, že není tak úplně jednoduché, vyznat se v tom, co vlastně chceme a co ne. A nemusí jít vždycky o přání, plněná samotným ďáblem. Brendanovy proměny mě moc pobavily, třeba ty, ve kterých se stal supercitlivým chlapcem nebo zase namakaným vygumovaným sportovcem, rozdávajícím "neotřelé" odpovědi novinářům po zápase. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neviem koho to bol prozaický nápad, ale tento film mám púšťali v originálnom znení na hodinách angličtiny na gympli asi päťkrát a ja som z neho (okrem dementných, domyslených situácií a Elizabeth Hurley) nemal prakticky nič. Po opätovnom zhliadnutí s dabingom, keď som vlastne scény s Elliotovými nevydarenými želaniami poznal naspamäť, som z neho už taký zážitok nemal, čo je škoda. A to som pritom predtým nevidel ani originál. 65%. ()

Reklama

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Zaprodal bych nejen svou duši, ale cokoliv a kohokoliv, kdyby mě sváděl ďábel v tak neuvěřitelně sladkém balení, jakým je (hlavně v některých scénách, jako v té ve škole) nadpozemsky svůdná, božská Elizabeth Hurleyové... Ach jo.... Jinak film spíš průměrný až lehce podprůměrný, ale z Elizabeth, která si svou roli viditělně užívá se prostě nedají spustit oči... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Asi bych šel na rande spíš s ďáblicí než s tou fuchtlí. První Elliotovy alter ega byly docela slušný a nápaditý (zvlášť ten narkobaron, citlivej hoch a rozhovor s basketbalistou), ale postupně to bohužel ztratilo šťávu a nevim, proč tam musel bejt zase politicky korektně zapracovanej bůh. Škoda, pár nápadů bylo dobrejch, viz vejš, ale hlavně nápad na obsazení E. Hurley. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne natočená komédia o siedmich splnených prianí, ktorá zas neboli tak dokonalé, ako si ich majiteľ prial. Je to celkom sranda a nuda tu určite nieje. Dosť sa mi páčil Brendan Fraser v hlavnej úlohe a samozrejme Elizabeth Hurley v najlepších rokoch. Zahviezdil aj Paul Adelstein. Túto komédiu radím veľmi vysoko a zaručujem veľkú zábavu. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Kromě reklamního plakátu s polonahou kráskou a sloganem "In your dreams ... ", kolem kterého procházejí Elliot (Brendan Fraser) s Ďáblem, mefistofelské téma pokoušení a plnění přání dokreslují dva obrazy na zdech ďáblovy kanceláře. Jeden z nich zobrazuje Adama a Evu u stromu poznání dobra a zla, druhým je obraz Hieronyma Bosche "Sv. Jan Křtitel rozjímající" (St. John the Baptist in the Wilderness. (Aelita)
  • Podle producenta Trevora Alberta patřila školní uniforma, ve které se objeví Ďábel, skutečně Elizabeth Hurleyové. (Terva)
  • Černý sporťák, který řídí Elizabeth Hurley na začátku filmu, je Lamborghini Diablo. (Karlos80)

Reklama

Reklama