Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (412)

Figu 

všechny recenze uživatele

Nápad je suprový! V první půlce filmu jsem byl s přehledem na čtyřech hvězdičkách. Story se španělským drogovým zbohatlíkem mě nečekaně dosti bavila. Zlomily to jednotlivý přání, které byly příběh od příběhu trapnější a trapnější a ksicht mýho opravdu maximálně neoblíbenýho "herce" Frasera tomu nepřidával... Ale myšlenka v závěru filmu, že se náš hlavní hrdina vzdá posledního přání pro štěstí jeho vytoužené životní lásky, je takový největší pozitivum této smlouvy s ďáblem... 60% ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je vlastně celkem zajímavý. První půlka je i celkem zábavná, ale jak se říká "opakovaný vtip není vtipem", a tak v druhé půlce celkem ztrácí na šťávě a závěr stojí už naprosto za nic. Možná, kdyby do hlavní role postavili nějakého "pořádného chlapa", mohlo to dopadnout jinak, takhle je to jen za 3*. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi humorná komedie s ďábelsky krásnou Elizabeth Hurley coby zlomyslnou Ďáblicí a opět komediálně nadaný Brendan Fraser coby přihlouplý chlapík s dobrým srdcem, který očekává, že podepsáním jisté smlouvy se mu splní všechna přání. Jenže ďábel nedává nic zadarmo a tento je navíc ještě ke všemu žena, a to pěkně mazaná. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Udělal jsem velkou chybu a přečetl si Oskarův komentář, teď abych zvládnul nemožné - napsat to, co už bylo napsáno, ale aby to i tak stálo za to. Ramise mám celkem nakoukaného, k tomuto snímku jsem se dostal náhodou. Opravdu jen hodně lehce nadprůměrný film zachraňuje docela pěkná Elizabeth Hurley (která ale překrývá Fraserovu vysněnou šedou myšku v kanclu) a rychlá změna scenérie (zejména Kolumbie stála za to, a taky basketbal) Ale ani to nestačí na 4 hvězdičky, kdy se divák diví, proč se Fraser poučuje pouze z té poslední chyby a reaguje jen na ni místo toho, aby se snažil vidět "the big picture". Nebo proč si radši nepřeje rande s tou ďáblicí. V závěru mě pak vytočilo, že on poslední co řekl bylo, že aby Allison byla šťastná a předtím, že se svého přání vzdává, že si nic nepřeje (což by byl dobrý gambit, pokud by doba pro přání byla neomezená). Tak co to teda bylo? Napadá mě jen jedna odpověď - Deus Ex Machina. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film postavený v podstatě jen okolo výstřelků Elizabeth Hurley, která je zde prostě ďábelská. Příběh je zaměřený na vývoj charakteru a posílení osobnosti ustrašeného a velice divného Elliota (neplést se mnou :D). V každém případě jde o velice zajímavé dílo, které je přirozeně vtipné a není tak předvídatelné, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jedna z komedií kterou můžete vidět opakovaně a neomrzí. 85% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Z filmu bylo vystřiženo několik scén, včetně jednoho Elliotova (Brendan Fraserú přání, a to stát se rockovou hvězdou. Tato část filmu byla až příliš obscénní. (Nick321)
  • Podle producenta Trevora Alberta patřila školní uniforma, ve které se objeví Ďábel, skutečně Elizabeth Hurleyové. (Terva)
  • V úvode filmu je na Elliotovom (Brendan Fraser) stole pripnutý znak fiktívneho basketbalového klubu "Diablos", v ktorom neskôr aj pôsobí. (DJW)

Reklama

Reklama