Reklama

Reklama

Kačer Kabrňák

(seriál)
Animovaný / Rodinný / Komedie
USA, (1991–1992), 33 h 22 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

Tad Stones

Hrají:

Jim Cummings, Terence McGovern, Christine Cavanaugh, Sheryl Bernstein, Phil Hartman, Kenneth Mars, Rob Paulsen, Jess Harnell, Dan Castellaneta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(91)

Kačer Kabrňák vypráví dobrodružství hlavního superhrdiny, kterému pomáhá jeho pomocník a pilot Rampa McKvák. Pod svou tajnou identitou Drake Mallard žije v nenápadném předměstském domě se svou adoptivní dcerou Gosalyn, v sousedství bezradně přitroublé rodiny Blátotlačků. Kabrňák se snaží najít rovnováhu mezi svou egoistickou touhou po slávě a pozornosti a snahou být dobrým otcem své dceři Gosalyn a pomáhat konat dobro ve městě St. Canard. (Disney+)

(více)

Recenze (24)

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Ne, že by Detektiv Duck neměl něco do sebe, ale nic to nemění na tom, že oproti Kačerům to je chudej příbuznej. Že si to neuvědomujou Marvelovskýma fantasmagoriema zblblí Američani, mě nepřekvapuje, ale stejně tak se nedivím, že u nás tak populární nebyl. A nezachrání to ani Rampa McKvák, kterej je tady beztak ještě větší idiot, než kdy byl v Kačerech (nemluvě o tom, že i vypadá jako větší blbec). Nevím, jestli si Duck tu čtvrtou hvězdičku zaslouží, ale z nostalgie mu ji dám. "Já jsem postrach všech nočních šramotů!" ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Darkwing Duck navazuje na Kačeří příběhy - St. Canard sousedí s Kačerovem, je tu Rampa, občas se objeví Robokačer a v jednom díle se mihnou staří známí Hamoun, Magika a Rafani a Skrblík aspoň na plakátu. A i když to není klasika mého dětství, rozhodl jsem ho po Kačerech zkouknout. Výsledkem je o třídu pitomější seriál, kde místo na vážná dobrodružství dojde spíše na ztřeštěné boje s nejrůznějšími superzločinci a taky hojně na animákové gagy - různé rozplácnutí se, kovadlina na palici atd... A i když je to hovadina, stejně jsem se bavil, protože tvůrci dokázali vymyslet někdy opravdu praštěné nápady i postavy. Nejlepší úlet je epizoda, kde se titulní hrdina dostane do našeho lidského světa a je zděšen "opornými mutanty bez zobáku a peří". A stejně jako u Kačerů je nová titulní znělka v podání Davida Uličníka zločin proti lidskosti! ()

Reklama

Manarit 

všechny recenze uživatele

Pěkný seriál, ale stejně nedosahuje kvalit známějších My z Kačerova nebo Rychlé roty : ) Jeden ze seriálů, kde se některé díly skutečně opravdu povedly a pak přijde díl, který by uspal i malé dítě - někdy to na mě skutečně působilo dojmem, že scénárista už vážně neví coby a tak vymýšlel neskutečné hlouposti. Záporáci se jako u jiných disney seriálů většinou opakují, ale je jich až moc a až na pár výjimek charakterově vůbec nezaujali (šílená uklízečka, ochránce žárovek Megavolt mi vážně přišli jako by je někdo hodil na papír po noci plné kafe...) Což je u tohoto díla škoda, protože to dle mého strhlo kvalitu o kousek níž : ) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z průměrných Disneyovek, které ani zdaleka nedosahují kvalit Kačeřích Příběhů nebo Gumídků. Ani ten Rampa to nezachrání:) ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Kresbou a námětem je to pokračování klasických Disneyovek. Ačkoliv je ta zápletka superhrdinská, což nemusím, tak zde je to aspoň víc komedie a grotesky, a ty scény jako rozplácnutí se a kovadlina na hlavě, jsou grotesky spíš jak Looney Tunes než Disneyovka. Po Timonu a Pumbaa a Goofyho Tlupě je to jeden z těch seriálů, které kombinují klasické Disneyovky s Looney Tunes humorem a zároveň poslední klasické Disneyovky předtím než začala firma Disney vyrábět seriály, které s původní tvorbou nemá nic společného. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (3)

  • Rampa McKvák je v seriálu "pravou rukou" detektiva Ducka, původně přitom měl být hlavním hrdinou celého seriálu. (Durdas)
  • Seriál je inspirovaný dvěma epizodami ze seriálu Kačeří příběhy (od r. 1987) s názvem "Agent 00Kvák" a "Maskovaný Divokačer". (Durdas)

Reklama

Reklama