Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Golfové hřiště nemusí být vždy idylickým místem. Hráči z klubu Bushwood umí džentlmenskou hru proměnit v prestižní souboj plný krutých žertů a tvrdých úderů. Stačí vyhlásit soutěž, které se zúčastní všichni rivalové. Pouze Carla Spacklera nechává golfový míček chladným, k zuřivosti ho však přivádí krtek, protože by mohl tohoto zahradníka připravit o místo. Carl se marně snaží zabránit, aby zvíře nerozrývalo trávníky. Nepomáhá voda ani dynamit... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se sice zasmála, jinak mi to ale připadalo takové "nijaké", místy trapné, místy jsem nechápala. Nevím, možná je to tím, že nejsem borec, kterému bylo -náct v osmdesátých letech nebo že mě moc nezajímá golf, těžko říct. Dokonce ani můj oblíbený Bill Murray mi zde nepřišel moc zábavný, mám ho raději v polohách, kde ze sebe nedělá totálního trotla a nebo ho dělá, ale má to nějaký hlubší smysl.:) Celkově tuhle komedii hodnotím jako takový slabší průměr. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na ni a dech se mi zrychloval. Zdála se být úzká, ale přesto mě jen pohled na ni vzrušoval. Na chvíli jsem zaváhal. Poklekl jsem a vsunul do té dírky nejprve dva prsty. Uvnitř byla vlhká. Cítil jsem, jak se roztahuje víc a víc. Nejraději bych prozkoumal její tajemství celou rukou, abych věděl jaká překvapení skrývá. Ale na to byla příliš těsná. Pravidelnými pohyby jsem se snažil udělat prostor a vlhkost neustále narůstala, až jsem ji cítil v celé dlani. Mé tělo se chvělo, těžce jsem zalapal po vzduchu. Na kolenou, na čele stékající pot. Popustil jsem kalhoty. Uchopil jsem toho obra, který byl pro ni nachystaný. Ještě jsem po něm párkrát přejel rukou. Byl dlouhý, tvrdý, ale v ruce tak jemný. Přiložil jsem jeho konec k cíli. Ta mokvající bestie se snažila klást odpor, musel jsem několikrát prudce přirazit celým tělem. Nakonec ustoupila pod mým stále rostoucím tlakem a vpustila mé monstrum do sebe. Pomalu jsem do ní pronikal stále hlouběji. Teď už byla krásně poddajná, vyhrál jsem. Měl jsem před očima, jak stříkám dovnitř a vše vytéká zpět sílou gejzíru. Už jsem to zažil tolikrát, přesto je ten pocit stále stejně opojný. Je to jako droga. Z druhé díry asi dvacet metrů ode mě se vynořil sysel. Pozoroval mou marnou lopotu se zahradní hadicí, jak se ho už po tolikáté snažím vyplavit z jeho nory v zemi. Vycenil své veliké bílé zuby a vypadalo to, že se směje. Nenávidím ho. Nejraději bych rozšlapal ten jeho drzý ksicht. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

prvni polovina byla nudnejsi, trpelive jsem cekala na myho milacka chevyho chase, ale on nejak neprichazel a tak jsem si rikala, jestli se vubec divam na ten spravny film. ale pak se objevil - jako charismaticky (a nekdy az moc sarkasticky) golfovy hrac a prilezitostny radce dennise noonana; mladeho nosice golfovych holi, ktery chce take zapocit svou vlastni golfovou karieru… — chtela jsem tomu nejdriv dat 3 hvezdicky, ale kvuli druhe (vtipnejsi) polovine jsem musela zvysit hodnoceni. mozna kdybych hrala golf jako kurtis conner, tak by se mi film libil vic. kdo vi… || ❝𝐇𝐞𝐲 𝐞𝐯𝐞𝐫𝐲𝐛𝐨𝐝𝐲, 𝐰𝐞'𝐫𝐞 𝐚𝐥𝐥 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐠𝐞𝐭 𝐥𝐚𝐢𝐝!❞ ⛳️🏌🏼 ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Tuhle nostalgickou vzpomínku jsem si nedávno oživil, a když jsem tak zapátral v paměti, uvědomil jsem si, že tenhle film bylo asi moje první setkání s golfem. Na režisérskou sesli usedl muž mnoha talentů Harold Ramis, který se podílel i na scénáři a vypráví nám úsměvný příběh střetu dvou světů, které bez sebe nemůžou existovat, ale přitom jsou si tak vzdálené, členů golfového klubu a jeho zaměstnanců. Ústředním hrdinou je flákač Danny Noonan (Michael O'Keefe), který neví co se svým životem, přišel o stipendium na vysokou a pracuje jako nosič holí v soukromém golfovém Bushwood Country klubu. Tento malý golfový vesmír je zalidněn spoustou zajímavých a archetypálních figurek a je místem pro mnoho více či měně absurdních vtípků. Celým dějem se vine kouzelná linka souboje člověka s přírodou. Na hřišti se totiž usídlila škodná zlomyslný hlodavec, který dělá z pečlivě udržovaného trávníku pěkné oraniště a tak mu podivínský zahradník Carl Spackler (Bill Murray), jenž má slabost pro penzistky vyhlásí válku. Pro mě je nezapomenutelná scéna, kdy jeho eminence biskup hraje svou životní hru v bouři. Věkem lehce okoralá komediální jednohubka, která však neztratila nic na svém kouzlu. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Možná jsem se narodila ve špatné době a ve špatné kultuře, ale skutečně jsem nechápala, co je Caddyshacku tak legendární, že ho můj americký golfový parťák neustále s radostí cituje. Zápletka kolem hlavního mladého hrdiny, který chce získat stipendium, je nezáživná a humor je převážně infantilní, takže jsem se za celou stopáž zasmála dvakrát: když Bill Murray komentoval odpaly květin a důchodkyně poznamenala, že to bude asi ten čaj. Pokud patříte mezi lidi, které do hysterického smíchu nepřivede scéna, kdy si lidé v bazénu spletou čokoládovou tyčinku s exkrementem, doporučuju se při hledání ideální komedie pro páteční večer přesunout někam jinam. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Scény s hrabošem byly napsány a natočeny po dokončení natáčení. Původně chtěl režisér Harold Ramis účast živého hraboše, ale když to nevyšlo, postavil John Dykstra tunely a vytvořil hraboše umělého. (HellFire)
  • Scénu, kdy Bill Murray odpaluje květiny, celou sám zimprovizoval. Improvizovaná byla také scéna s masáží a téměř celý rozhovor mezi Carlem a Tyem. (HellFire)
  • Caddyshack obsadil roku 2008 v žebříčku nejlepších sportovních filmů, který sestavil Americký filmový institut, 7. místo. (TheDude)

Reklama

Reklama