Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizního moderátora počasí Phila Connorse (Bill Murray) zastihne cestou do pensylvánského městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne, a to 2. února. Ve svém světě každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu – může tak zjistit, co žena od muže očekává, a další den se chovat přesně tak, aby na ni udělal dojem. Naštěstí je mu nablízku dívka, na níž to může otestovat. Jmenuje se Rita (Andie MacDowellová), Philova trpělivá produkční, která musí snášet jeho záchvaty vzteku, přehnané požadavky i nevrlou náladu. Philova povaha se postupně mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (931)

kinej 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem byl z tohoto snímku v kině nadšen. Nedávno jsem ho viděl znovu na HBO. Mé hodnocení asi bude ovlivněno tím, že jsem byl nucen se dívat na dabovanou verzi. Dabingzcela vymazává komediálnost Billa Murraye. Jestliže v originále Murray září, tak v dabované verzi pouze je a to sráží film tak minimálně o 50%. Dabing je zlo. Jinak si myslím, že nápad s opakujícím se dnem mohly být o něco využitější. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Už je to plus mínu 4 a pol roka, čo som túto snímku videl po prvý krát a dodnes si pamätám na ten zážitok. Veľmi dobrý film. Rozhodne nejde o bezmyšlienkovitú komédiu, ktorá si kladie za úlohu iba pobaviť a ďalej jej ambície nesiahajú. Človek sa nad tým môže aj dosť dobre zamyslieť. Napriek tomu, že sa príbeh odohráva de facto počas jedného dňa, je vďaka nápaditému scenáru, rozmanitosťou situácií a osobnostnému vývoju hlavného hrdinu viac než zaujímavý. Bolo super prežívať znova opakujúcu sa kostru príbehu, keď vždy priniesla trochu niečo nové a udržiavala si po celú dobu skvelý humor. Jedna z najlepších a najoriginálnejších romantických komédií, ktorá pobaví, zaujme a krásne pohladí na duši. Jednoducho inteligentná zábava pre širšie spektrum diváckeho publika, na ktoré zatiaľ nenechal ani zub času viditeľné trhliny. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá vynaliezavosť podobne jednoduchého nápadu by vo veľa chvíľkach a na malých maličkostiach mohla úplne prepadnúť. To ale nie je Ramisov prípad. V časovej smyčke bola ale vynalizavosť a nápaditosť splnená do posledného detailu až po pár opakovaniach, čiže prvú polhodinku je to len akési oťukávanie. Ale potom, keď sa to všetko rozbehne, si ani neuvedomíte, že je to posypané romantickým, nevtieravo-trblietavým pozlátkom. 80%. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná, laskavá a inteligentní romantická komedie s velmi originálním scénářem. Při sledování jsem si sám podal otázku co bych dělal kdyby se stále opakoval jeden a tentýž den??? Přiznám se, že mě napadlo spoustu různých věcí :-). Bill Murray je opravdu Pan Herec a opět podal výkon, kterému nelze nic vytknout. Nabalování Andie MacDowell by určitě potěšilo nejednoho muže :). Jedna z nejkrásnějších komedií jakou jsem viděl...... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Komedie s časovou smyčkou a poutavými a nepředvídatelnými zápletkami, aneb kterak se egocentrický televizní rosničkář naučil užívat života a dělat i druhé šťastnými. Hromnice 2. února stokrát jinak, se zaslouženým bonusem na závěr. A nejlepší byl stejně ten pojišťovák. Trailer krátký český zde: http://www.sms.cz/film/na_hromnice_o_den_vice/ukazka a dlouhý anglický zde: http://www.youtube.com/watch?v=T_yDWQsrajA ()

Galerie (60)

Zajímavosti (58)

  • Phil Connors (Bill Murray) se každé ráno v 6:00 probouzí na skladbu „I Got You Babe“ od interpretů Sonny & Cher. (honzista)
  • Cher v jednom rozhovoru uvedla, že jí fanoušci posílali dopisy, v nichž chválili píseň, kterou vytvořila pro film, aniž by si uvědomili, že píseň byla skutečně nahrána už v roce 1965. Uvedla také, že jí film pomohl zvýšit prodej alba s touto písní. (DJMaroko)
  • Francouzskou báseň, kterou Phil (Bill Murray) recituje v restauraci, napsal Danny Rubin – inspirací mu byla píseň „Bachelor's Dance“ od Jacquese Brela. Báseň se dá přeložit jako: Dívka, kterou chci milovat / je jako jemné víno / které je každé ráno lepší a lepší. (HellFire)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Reklama

Reklama