Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

F.man 

všechny recenze uživatele

Hold, když jsem dneska viděl Bláznivou dovolenou po tolika letech, zub času se na ni podepsal docela silně. Bylo by zajímavé pozorovat změnu humoru u rodinných filmů, protože mám pocit že tam je to nejpatrnější. Každopádně Chevy Chase funguje pořád skvěle. Jen ty fóry už dneska nezasáhnout tolik. Takže nějaký ten kompromis tzn. za tři. Why aren't we flying? Because getting there is half the fun. You know that. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Americká klasika, která se konečně dostala i k nám a to i přesto, že americké komedie z 1. půlky 80's nemusíme. No, protože Vánoční prázdniny se staly naší vánoční klasikou, a tak jsme byli zvědaví i na další dobrodružství rodiny "Griswoldů". A Clark je opět optimistický, ohlíží se po jiných dívkách, přesto zůstává věrný a hrdý na svou rodinu a Beverly D'Angelo jako mírně histerická, přesto příjemná manželka je už taky klasa. Takže několik slabších chvilek této příjemné komedií odpustíme a vyjde velmi dobrý nadprůměr! 65% ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Road trip komedie s nezapomenutelnými momenty. Rodinka Griswoldů v čele s hlavou rodiny Clarkem mě vždy příjemně naladí a dobře si společně s ní oddychnu od běžného života. Čas od času se rád podívám a zavzpomínám na ty časy. Ta písnička mi bude znít v hlavě ještě pěkně dlouho. http://www.youtube.com/watch?v=jY9xZoKiBgU ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Buď sem už moc starej a nebo mám jinej smysl pro humor. Ve dvanácti letech bych se asi řezal do kolen, dneska sem to musel dokoukávat natřikrát, jak mě to nudilo. Hodnocení dávám spíš z milosti, protože i když sem se nezasmál, tak pár scén se o to aspoň pokusilo. Ale zdá se mi to celkově strašně křečovitý a nezábavný. Buď mám strašně špatnou náladu anebo tady ten humor neni dost černej na to, aby mě dostal. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komentáře k filmu: JackieBliz, GOREGASM, route60 ... Griswoldovci se mi vždycky líbili, je to takový decentní a rozumný humor, který nepřehání a když už ano, tak pořádně, ale málokdy překročí hranice trapnosti. Chevy Chase je opravdu skvělý herec. Beverly D'Angelo, která hraje jeho manželku, neznám z jiných filmů, ale v tomto, a vlastně v celé sérii, jí to náramně sluší. Film je plný hlášek ( ... banka po mě jde, jako slepice po flusu ...) a skvělých scén, u kterých se prostě musíte smát a zapomínáte na čas. Pobavilo mě popletení pojmů asteroidy - hemoroidy, to se vážně povedlo. A taky poučení do života a po něm: "Neumírám, když nikdo není doma ... Pro mě je to jedna z nejlepších komedií. 4 hvězdičky - 90% a perla na závěr: "Už chodím s klukama a umím francouzáky. Táta říká, že to umím ze všech nejlíp ..." Jak se může takový film nelíbit? ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)
  • Zábery z centra St. Louis sa v skutočnosti natáčali v štúdiách Warner Bros. (m.a.t.o.)
  • Evidenčné číslo na starom aute Griswoldovcov je RPL-434. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama