Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená je přesně ten druh trapných komedií co nemám rád. Všichni herci do jednoho naprosto trapní, neustálé blbé grimasy. Film jsem viděl kdysi dávno a teď podruhé, když jsem náhodou v tv na to překlikl. Chtěl jsem to hned v první minutě vypnout, ale když jsem viděl jak je to trapné a jak trapní herci přehrávají, vydržel jsem tuto hovadinu sledovat až do úplně blbého konce. Nechápu to vysoké hodnocení a vychvalované komentáře. Je vidět, že i u nás je plno inteligentních diváků. Zlatej českej Kameňák. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Přesto že je to pro mnohé mé vrstevníky klasická komedie, tak já ji viděl poprvé teprve nedávno. Nemůžu ji vynášet do nebeských výšin ale lhal bych, kdybych řekl že jsem se nezasmál. Jakožto pokračování snímku "Vánočních prázdniny" to je zhruba na stejné úrovni. Bohužel ten typický americký konzum je v tom pořád znát ale více mi vadil u již zmíněného filmu o Vánocích kde byla celá ta jejich americká kultura strašně dotěrná a vychloubačná! 3,5* za 72% ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Stejně je to nádhera, když se zrodí takový film, který sice zveličuje všechny vysmívané vlastnosti, ale ve výsledku je skutečnější než kdejaké supevážně brané drama. Navíc je to ohromná prdel. To potom uběhne několik desetiletí a film ze svého kouzla neztratí vůbec nic. Clark je jediný hrdina svého druhu. Možná ještě kutil Tim, ale ten zůstává hodně daleko za ním. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Zlatý osmdesátky, kdy byl rating v oblasti kinematografie neznámym pojmem. Dneska už by v rodinný komedii těžko mohla nějaká ženská ukázat svoje pěkný dudy, mládež by nemohla na výletě vozit v kabelce kromě svačiny trávu a už vůbec by nemoh někdo vozit mrtvolu na zahrádce od auta. A jinak, mladej Eugene Levy (alias "Jimův táta") byl slušnej haluz :D Vacation neni uplně mega vtipná komedie, u který se budete řezat od začátku do konce. Ale díky několika povedenejm gagům a zmíněnejm osmdesátkovejm atributům je rozhodně lepší než většina současný komediální produkce, čtyři slabší hvězdy. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo mám povedať. Pre mňa dnes už neskutočná klasika všetkých rodinných (a aj nerodinných) komédií, jednoducho kult. Filmy s Griswoldovcami milujem, nedám na ne dopustiť, a aj keď ešte o kúsok lepšie dopadli geniálne Vianočné prázdniny, toto je rovnako skvelá zábava, pre všetky vekové generácie. P.S. Výborný Chevy Chase... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • John Hughs napsal scénář za 4 dny. (Kamkon)
  • Evidenčné číslo na starom aute Griswoldovcov je RPL-434. (m.a.t.o.)
  • Zábavní park, který rodina Griswoldových obsadí, je možné vidět i v úvodní znělce seriálu Krok za krokem (od r. 1991). Konkrétně se jedná o park Six Flags v Kalifornii. (Milan25)

Reklama

Reklama