Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Stejně je to nádhera, když se zrodí takový film, který sice zveličuje všechny vysmívané vlastnosti, ale ve výsledku je skutečnější než kdejaké supevážně brané drama. Navíc je to ohromná prdel. To potom uběhne několik desetiletí a film ze svého kouzla neztratí vůbec nic. Clark je jediný hrdina svého druhu. Možná ještě kutil Tim, ale ten zůstává hodně daleko za ním. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ralph Burns: 1. Lindsey Buckingham - Holiday Road ,2. The Fleetwoods - Mister Blue ,3. The Ramones - Blitzkrieg Bop ,4. Ralph Burns - Deep River Blues ,5. Nicolette Larson - Summer Hearts ,6. June Pointer - Little Boy Sweet ,7. Ralph Burns - The Trip ,8. Vanity 6 - He's So Dull ,9. Ralph Burns - Christie's Song ,10. Lindsey Buckingham - Dancin' Across the USA ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Určite sa griswoldovská púť naprieč Amerikou dala okoreniť aj viacerými príhodičkami, no aj napriek tomu a hlavne vďaka Chevyho šarmu sa z tohto road filmu stala jedna z klasík svojho druhu. Všetko to príde reálne a úprimné, trošku mi vadil naťahovaný záver v parku, ktorý mohli pojať svižnejšie. Čo je však podstatnejšie, že aj keď som Vacation už videl niekoľkokrát, stále sa mi nezunovali. 80%. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

V prvních deseti minutách jsem si myslel, že Bláznivá dovolená bude nudná blbost, ale postupem času jsem se začal bavit. Film nabízí mnoho druhů humoru od černého, bláznivého, trapného až po dokonce lehce lechtivý humor. Přesto, že nejsem velkým fandou Chevyho Chase, tak musím uznat, že komedie s ním vždy dokážou něco nabídnout a Bláznivá dovolená je příkladem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prijemna, ale pre mna hodne nudna americka komedia z 80s rokov 20. storocia. Oplati sa ju vsak spomenut, prerazil nou Chevy Chase aj beverly D´´Angelo. Herci su mne neznami, a film do priemeru akurat potiahla ta naha sexica. Auto Ford LTD Country Squire bolo naschval navrhnute tak aby bolo ćo najskaredsie a co najodpornejsie. Svoj ucel splnilo az moc dobre .- este dobre ze taketo popolnice nebrazdili nase cesty. Pre mna najlepsi Harold Ramys je suverenne Caddyshack. 74 % ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • John Hughs napsal scénář za 4 dny. (Kamkon)
  • Zábery z centra St. Louis sa v skutočnosti natáčali v štúdiách Warner Bros. (m.a.t.o.)
  • Automobil Griswoldových je Ford LTD Country Squire, modelový ročník 1979. Pro potřeby filmu byl modifikován úpravcem Barris Kustoms, který také stvořil např. původní Batmobil. Zadáno bylo, že auto má být co nejošklivější. Výsledné dílo bylo nazváno "The Wagon Queen Family Truckster". (Stejšn)

Reklama

Reklama