Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že snímek Bláznivá dovolená bude nejspíš nejlépe hodnoceným a i nejkvalitnějším dílem ze všech dovolených, které poté byly natočeny. Ostatně, já před tímto dílem shlédl film Bláznivá dovolená v Evropě. Tenhle se mi líbil podstatně víc. Na dnešní dobu je to úsměvné poněkud méně, ale stále jsou zde vtipy, které fungují. Navíc zde docela vtipně funguje i scénář, s čím mají Američané většinou trochu problém, aby se jejich vtipům Evropané smáli. Tady to ale jde správným směrem. Film navíc využívá klasických momentů, které na dovolené zažije alespoň jednou každý. Ztratit se, mrtvý člen rodiny v autě a pak trochu bizarní černý humor, mrtvý pes vláčený za autem, což asi jen tak někdo nezažije. Každopádně pořád je to kvalitní komedie i do dnešních časů. Kvalitně pak hodnotím i hudbu. Já si navíc užil zobrazení krás různých koutů Ameriky včetně Grand Caňonu. Ale upřímně...víckrát asi tuhle dovolenou již neabsolvuji. A to ani díky krásné Jane Krakowski a polonahé Beverly D'Angelo. ()

dEst28 

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená, je opravdu doslova bláznivá. Naprosto dokonalá komedie o tom, jak si vyjede rodinka Griwoldů do LA do zábavního parku. Nechybí šíléné momenty s příbuznými ani pří cestě rodinky do parku. Chevy Chase a jeho možná nejlepší role ve které se mi nadosmrti zapsal do paměti svými hláškami, zbrklostí a touhou vše dokončit a to za každou cenu. ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená znamenala pro Chevyho Chase zásadní zlom v kariéře, a přestože nejde o úplně nejlepší díl z memoárů jelita Clarka Griswolda a jeho blízkých, o legraci rozhodně není nouze. Zbytečně nepřehrávající komiku Chevyho Chase mám rád a scénář mu dává řadou bláznivých nápadů prostor, aby ukázal, co umí. A nebyla by to série National Lampoon, kdyby v ní chyběl Clarkův bratranec Eddie, kterého Randy Quaid přetavil ve stoprocentní extrakt vidláckého křupana (škoda, že podobný dojem budí během celé své kariéry :-)) 80% ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Jedinečná komedie s Americké produkce dokáže i s odstupem času výborně pobavit. Jednoduchý a účinný nápad, do sledu vtipných epizod namontovat typického človíčka, kterého hraje (v té době na vrcholu se vyskytující) Chevy Chase, se tvůrům náramně vyplatil. S komedií let osmdesátých se jedná o jednu z těch nejpovedenějších, a k dobru jí navíc přeje i fakt, že se ani po více shlédnutích neokouká. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo mám povedať. Pre mňa dnes už neskutočná klasika všetkých rodinných (a aj nerodinných) komédií, jednoducho kult. Filmy s Griswoldovcami milujem, nedám na ne dopustiť, a aj keď ešte o kúsok lepšie dopadli geniálne Vianočné prázdniny, toto je rovnako skvelá zábava, pre všetky vekové generácie. P.S. Výborný Chevy Chase... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Stredné meno Clarka W. Griswolda je Wilhelm. (m.a.t.o.)
  • John Hughs napsal scénář za 4 dny. (Kamkon)
  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama