Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

horor2 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase jako Clark Griswold? Kdo by ho neznal? :-D Všechno na co sáhne nebo myslí dobře, dopadne vždy katastrofou, při které si člověk ucvrkne nebo se totálně vysměje :-) Scéna, kdy si splete pokoj a místo toho, aby šel za manželkou, jde úplně do cizího pokoje do cizí postele, byla k posraní :-D ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Hold, když jsem dneska viděl Bláznivou dovolenou po tolika letech, zub času se na ni podepsal docela silně. Bylo by zajímavé pozorovat změnu humoru u rodinných filmů, protože mám pocit že tam je to nejpatrnější. Každopádně Chevy Chase funguje pořád skvěle. Jen ty fóry už dneska nezasáhnout tolik. Takže nějaký ten kompromis tzn. za tři. Why aren't we flying? Because getting there is half the fun. You know that. ()

Reklama

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Přesto že je to pro mnohé mé vrstevníky klasická komedie, tak já ji viděl poprvé teprve nedávno. Nemůžu ji vynášet do nebeských výšin ale lhal bych, kdybych řekl že jsem se nezasmál. Jakožto pokračování snímku "Vánočních prázdniny" to je zhruba na stejné úrovni. Bohužel ten typický americký konzum je v tom pořád znát ale více mi vadil u již zmíněného filmu o Vánocích kde byla celá ta jejich americká kultura strašně dotěrná a vychloubačná! 3,5* za 72% ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená znamenala pro Chevyho Chase zásadní zlom v kariéře, a přestože nejde o úplně nejlepší díl z memoárů jelita Clarka Griswolda a jeho blízkých, o legraci rozhodně není nouze. Zbytečně nepřehrávající komiku Chevyho Chase mám rád a scénář mu dává řadou bláznivých nápadů prostor, aby ukázal, co umí. A nebyla by to série National Lampoon, kdyby v ní chyběl Clarkův bratranec Eddie, kterého Randy Quaid přetavil ve stoprocentní extrakt vidláckého křupana (škoda, že podobný dojem budí během celé své kariéry :-)) 80% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Road trip komedie s nezapomenutelnými momenty. Rodinka Griswoldů v čele s hlavou rodiny Clarkem mě vždy příjemně naladí a dobře si společně s ní oddychnu od běžného života. Čas od času se rád podívám a zavzpomínám na ty časy. Ta písnička mi bude znít v hlavě ještě pěkně dlouho. http://www.youtube.com/watch?v=jY9xZoKiBgU ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Dcéru bratranca Eddieho si zahrala Violet Ramis, dcéra režiséra Harolda Ramisa. (m.a.t.o.)
  • John Hughs napsal scénář za 4 dny. (Kamkon)
  • Stredné meno Clarka W. Griswolda je Wilhelm. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama