Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Stejně je to nádhera, když se zrodí takový film, který sice zveličuje všechny vysmívané vlastnosti, ale ve výsledku je skutečnější než kdejaké supevážně brané drama. Navíc je to ohromná prdel. To potom uběhne několik desetiletí a film ze svého kouzla neztratí vůbec nic. Clark je jediný hrdina svého druhu. Možná ještě kutil Tim, ale ten zůstává hodně daleko za ním. ()

fandalehy 

všechny recenze uživatele

Do Walley Wordu prostě musíme dojet... aneb bláznivá komedie o jedné bláznivé cestě. Spoustu vtipných scének, které vás mohou potkat na dlouhé cestě. Smíchy jsem vyprskl při záběru tetičky upevněné na zahrádce rodinného vozu. Byl jsem hodně příjemně překvapený touto původně béčkovou komedií... netrvalo dlouho a absolvoval jsem repeté... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Určite sa griswoldovská púť naprieč Amerikou dala okoreniť aj viacerými príhodičkami, no aj napriek tomu a hlavne vďaka Chevyho šarmu sa z tohto road filmu stala jedna z klasík svojho druhu. Všetko to príde reálne a úprimné, trošku mi vadil naťahovaný záver v parku, ktorý mohli pojať svižnejšie. Čo je však podstatnejšie, že aj keď som Vacation už videl niekoľkokrát, stále sa mi nezunovali. 80%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Typická chaseovská komedie, ve všech ohledech srovnatelná třeba s Vánočními prázdninami. Na první pohled je to jednoduchá road-movie, kterých existují stovky, ale nad průměr jí vytahují některé neskutečné gagy, z nichž asi nejlepší je návštěva u vidláckých příbuzných na jejich statku. Tam padaj takové hlášky...! Příčemž na hláškách tenhle film dost stojí. Film by samozřejmě mohl být ještě mnohem lépe vypointovaný a množství vtipů větší, ale i tak je to příjemná klasika, která se neomrzí. Kromě toho má film super dabing - Airbag je vzduchový pytel, Space invaders jsou Dobyvatelé z vesmíru:D ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná bláznivá americká komédia, ktorá nehrdzavie. Cez bláznivé situácie a miestami drsné gagy si uchováva po celú dobu zvláštny pôvab a istý punc detskej naivity. Trochu mi to kazí len ten záver, ale budiš učinené za dosť happyendu po americky. Chevyho Chaseho mám rád odmalička a to predovšetkým v úlohe Clarka Griswolda. Film je vtipný a pobaví aj v dnešnej dobe a aj po niekoľkonásobnom zhliadnutí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)
  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)
  • Evidenčné číslo na starom aute Griswoldovcov je RPL-434. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama