Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

genetique 

všechny recenze uživatele

Určite sa griswoldovská púť naprieč Amerikou dala okoreniť aj viacerými príhodičkami, no aj napriek tomu a hlavne vďaka Chevyho šarmu sa z tohto road filmu stala jedna z klasík svojho druhu. Všetko to príde reálne a úprimné, trošku mi vadil naťahovaný záver v parku, ktorý mohli pojať svižnejšie. Čo je však podstatnejšie, že aj keď som Vacation už videl niekoľkokrát, stále sa mi nezunovali. 80%. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to už kdysi viděl, ale natrefil jsem na tuto serii nedávno a řekl jsem si, že dle názvu to bude fakt neskutečná sranda. Možná byla... Tak před 25ti lety. Některé filmy jsou poplatné době nejen tématem ale i humorem a toto je bezpochyby ten druhý případ. Toužil jsem řezat se smíchy třeba jako u "Připoutejte se, prosím" nebo "Pana účetního". Žel Bohu se mi jen asi třikrát rozjely koutky a z toho jednou jen proto, že jsem si omylem kopnul do stolu. ()

Reklama

dEst28 

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená, je opravdu doslova bláznivá. Naprosto dokonalá komedie o tom, jak si vyjede rodinka Griwoldů do LA do zábavního parku. Nechybí šíléné momenty s příbuznými ani pří cestě rodinky do parku. Chevy Chase a jeho možná nejlepší role ve které se mi nadosmrti zapsal do paměti svými hláškami, zbrklostí a touhou vše dokončit a to za každou cenu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Keby som nebol v uniforme, rozbil by som vám papuľu skôr, než by ste povedali ´policajná brutalita´." Klasická americká komédia 80. rokov, kedy sa v scéne mohla zjaviť nahá krásavica a politicky nie veľmi nasledovaniahodný humor (pes, babička). To všetko s báječnou muzikou, božskými scénami ("Mám rozbitý nos." - "Ja ruku." - "Ja mám menštruáciu." - "Ja idem zistiť škody.") a k tomu skvelé herecké výkony: D´Angelo s Chaseom sa dlho hľadali (ale našli sa), ich deti sú vydarenou kombináciou sympatií a hajzlikovstva, Randy Quaid ako "stopercentná destilácia burana" presný a ako záverečný bonus poteší milý strážnik zábavného parku John Candy. "Mám frajera a bozkávame sa po francúzsky." - To robí každý." - "Ale tatko hovorí, že ja som najlepšia." ()

juta 

všechny recenze uživatele

Road trip komedie s nezapomenutelnými momenty. Rodinka Griswoldů v čele s hlavou rodiny Clarkem mě vždy příjemně naladí a dobře si společně s ní oddychnu od běžného života. Čas od času se rád podívám a zavzpomínám na ty časy. Ta písnička mi bude znít v hlavě ještě pěkně dlouho. http://www.youtube.com/watch?v=jY9xZoKiBgU ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • John Hughs napsal scénář za 4 dny. (Kamkon)
  • Zábavní park, který rodina Griswoldových obsadí, je možné vidět i v úvodní znělce seriálu Krok za krokem (od r. 1991). Konkrétně se jedná o park Six Flags v Kalifornii. (Milan25)
  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama