Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Přesto že je to pro mnohé mé vrstevníky klasická komedie, tak já ji viděl poprvé teprve nedávno. Nemůžu ji vynášet do nebeských výšin ale lhal bych, kdybych řekl že jsem se nezasmál. Jakožto pokračování snímku "Vánočních prázdniny" to je zhruba na stejné úrovni. Bohužel ten typický americký konzum je v tom pořád znát ale více mi vadil u již zmíněného filmu o Vánocích kde byla celá ta jejich americká kultura strašně dotěrná a vychloubačná! 3,5* za 72% ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komentáře k filmu: JackieBliz, GOREGASM, route60 ... Griswoldovci se mi vždycky líbili, je to takový decentní a rozumný humor, který nepřehání a když už ano, tak pořádně, ale málokdy překročí hranice trapnosti. Chevy Chase je opravdu skvělý herec. Beverly D'Angelo, která hraje jeho manželku, neznám z jiných filmů, ale v tomto, a vlastně v celé sérii, jí to náramně sluší. Film je plný hlášek ( ... banka po mě jde, jako slepice po flusu ...) a skvělých scén, u kterých se prostě musíte smát a zapomínáte na čas. Pobavilo mě popletení pojmů asteroidy - hemoroidy, to se vážně povedlo. A taky poučení do života a po něm: "Neumírám, když nikdo není doma ... Pro mě je to jedna z nejlepších komedií. 4 hvězdičky - 90% a perla na závěr: "Už chodím s klukama a umím francouzáky. Táta říká, že to umím ze všech nejlíp ..." Jak se může takový film nelíbit? ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase v nejsilnější formě na dovolené se svojí rodinkou. Upřímně řečeno, takovouto hlavu rodiny bych vedle sebe déle než jednu dovolenou nesnesl. Na televizních obrazovkách se ale jeho eskapádám můžeme v klidu zasmát a po dokoukání jednoho dílu se vrhnout na další. Vánoční eskapádu Griswoldových ale žádná jiná dovolená nepřekonala. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Typická chaseovská komedie, ve všech ohledech srovnatelná třeba s Vánočními prázdninami. Na první pohled je to jednoduchá road-movie, kterých existují stovky, ale nad průměr jí vytahují některé neskutečné gagy, z nichž asi nejlepší je návštěva u vidláckých příbuzných na jejich statku. Tam padaj takové hlášky...! Příčemž na hláškách tenhle film dost stojí. Film by samozřejmě mohl být ještě mnohem lépe vypointovaný a množství vtipů větší, ale i tak je to příjemná klasika, která se neomrzí. Kromě toho má film super dabing - Airbag je vzduchový pytel, Space invaders jsou Dobyvatelé z vesmíru:D ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Keby som nebol v uniforme, rozbil by som vám papuľu skôr, než by ste povedali ´policajná brutalita´." Klasická americká komédia 80. rokov, kedy sa v scéne mohla zjaviť nahá krásavica a politicky nie veľmi nasledovaniahodný humor (pes, babička). To všetko s báječnou muzikou, božskými scénami ("Mám rozbitý nos." - "Ja ruku." - "Ja mám menštruáciu." - "Ja idem zistiť škody.") a k tomu skvelé herecké výkony: D´Angelo s Chaseom sa dlho hľadali (ale našli sa), ich deti sú vydarenou kombináciou sympatií a hajzlikovstva, Randy Quaid ako "stopercentná destilácia burana" presný a ako záverečný bonus poteší milý strážnik zábavného parku John Candy. "Mám frajera a bozkávame sa po francúzsky." - To robí každý." - "Ale tatko hovorí, že ja som najlepšia." ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Zábavní park, který rodina Griswoldových obsadí, je možné vidět i v úvodní znělce seriálu Krok za krokem (od r. 1991). Konkrétně se jedná o park Six Flags v Kalifornii. (Milan25)
  • Dcéru bratranca Eddieho si zahrala Violet Ramis, dcéra režiséra Harolda Ramisa. (m.a.t.o.)
  • Zábery z centra St. Louis sa v skutočnosti natáčali v štúdiách Warner Bros. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama