Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Tosim 

všechny recenze uživatele

NENÍ TO VŠUDE JAKO U NÁS DOMA. KDYBY TO BYLO VŠUDE JAKO DOMA, NENÍ DŮVOD NIKAM JEZDIT. Clarkův přístup k prožívání ideálních rodinných časů, díky němuž komedie vyvolává náš smích, paradoxně zapříčiňuje jejich pád. Tahle první dovolenková komedie se mi absolutně líbí i přesto, že některé scény se od černého humoru přesouvají kamsi do bizarních vod... ()

dEst28 

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená, je opravdu doslova bláznivá. Naprosto dokonalá komedie o tom, jak si vyjede rodinka Griwoldů do LA do zábavního parku. Nechybí šíléné momenty s příbuznými ani pří cestě rodinky do parku. Chevy Chase a jeho možná nejlepší role ve které se mi nadosmrti zapsal do paměti svými hláškami, zbrklostí a touhou vše dokončit a to za každou cenu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nějací indiáni a chlapík na velbloudu zavolali odtah." Kdybych si měl vybrat způsob dopravy na dovolenou, tak se svou rodinou volím letadlo a s tou Griswoldovic zásadně auto. Clark Griswold je totiž skvělej řidič, i když občas netrefí sjezd z dálnice, občas uzavírku silnice a občas za volantem usne. Komu z nás se to občas nestane. On ale taky týrá psy, tety a ostrahu zábavního parku. Je to prostě zvíře a mě baví. Pokud tedy nebalí krásku ve sporťáku, protože tam dokázal, že potopit se na dno trapnosti mu taky nečiní problém. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že snímek Bláznivá dovolená bude nejspíš nejlépe hodnoceným a i nejkvalitnějším dílem ze všech dovolených, které poté byly natočeny. Ostatně, já před tímto dílem shlédl film Bláznivá dovolená v Evropě. Tenhle se mi líbil podstatně víc. Na dnešní dobu je to úsměvné poněkud méně, ale stále jsou zde vtipy, které fungují. Navíc zde docela vtipně funguje i scénář, s čím mají Američané většinou trochu problém, aby se jejich vtipům Evropané smáli. Tady to ale jde správným směrem. Film navíc využívá klasických momentů, které na dovolené zažije alespoň jednou každý. Ztratit se, mrtvý člen rodiny v autě a pak trochu bizarní černý humor, mrtvý pes vláčený za autem, což asi jen tak někdo nezažije. Každopádně pořád je to kvalitní komedie i do dnešních časů. Kvalitně pak hodnotím i hudbu. Já si navíc užil zobrazení krás různých koutů Ameriky včetně Grand Caňonu. Ale upřímně...víckrát asi tuhle dovolenou již neabsolvuji. A to ani díky krásné Jane Krakowski a polonahé Beverly D'Angelo. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase ve své první roli jako Clark Griswold ,který jede na příč amerikou s rodinou do Disnylandu ,jenže cestou se mu stane spousta problému. Nezapomenutelná je scéna ,kdy vezou mrtvou tetu na střeše auta. Když jako první dojedou do cíle zjistí ,že mají zavřeno ,což je k popukání. No popravdě já bych se taky nasral. Clark si ale ví poradit v každé situaci a za pomoci únosu strážce si rodina užije svůj den snů. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Zábery z centra St. Louis sa v skutočnosti natáčali v štúdiách Warner Bros. (m.a.t.o.)
  • Stredné meno Clarka W. Griswolda je Wilhelm. (m.a.t.o.)
  • Scenár vznikol na základe článku "Vacation 58", ktorý bol uverejnený v National Lampoon v septembri 1979. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama