Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to už kdysi viděl, ale natrefil jsem na tuto serii nedávno a řekl jsem si, že dle názvu to bude fakt neskutečná sranda. Možná byla... Tak před 25ti lety. Některé filmy jsou poplatné době nejen tématem ale i humorem a toto je bezpochyby ten druhý případ. Toužil jsem řezat se smíchy třeba jako u "Připoutejte se, prosím" nebo "Pana účetního". Žel Bohu se mi jen asi třikrát rozjely koutky a z toho jednou jen proto, že jsem si omylem kopnul do stolu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že snímek Bláznivá dovolená bude nejspíš nejlépe hodnoceným a i nejkvalitnějším dílem ze všech dovolených, které poté byly natočeny. Ostatně, já před tímto dílem shlédl film Bláznivá dovolená v Evropě. Tenhle se mi líbil podstatně víc. Na dnešní dobu je to úsměvné poněkud méně, ale stále jsou zde vtipy, které fungují. Navíc zde docela vtipně funguje i scénář, s čím mají Američané většinou trochu problém, aby se jejich vtipům Evropané smáli. Tady to ale jde správným směrem. Film navíc využívá klasických momentů, které na dovolené zažije alespoň jednou každý. Ztratit se, mrtvý člen rodiny v autě a pak trochu bizarní černý humor, mrtvý pes vláčený za autem, což asi jen tak někdo nezažije. Každopádně pořád je to kvalitní komedie i do dnešních časů. Kvalitně pak hodnotím i hudbu. Já si navíc užil zobrazení krás různých koutů Ameriky včetně Grand Caňonu. Ale upřímně...víckrát asi tuhle dovolenou již neabsolvuji. A to ani díky krásné Jane Krakowski a polonahé Beverly D'Angelo. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Clark Griswold cestuje přes Ameriku do svého oblíbeného zábavního parku Na začátku devadesátých let jedna z prvních videokazet, které jsme si přinesli z půjčovny. Když to tedy po letech vidím, vskutku se směju, i když humor je to spíš pro děti. Tak nějak to vnímám pořád stejně, i když jsem o dost starší. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Buď sem už moc starej a nebo mám jinej smysl pro humor. Ve dvanácti letech bych se asi řezal do kolen, dneska sem to musel dokoukávat natřikrát, jak mě to nudilo. Hodnocení dávám spíš z milosti, protože i když sem se nezasmál, tak pár scén se o to aspoň pokusilo. Ale zdá se mi to celkově strašně křečovitý a nezábavný. Buď mám strašně špatnou náladu anebo tady ten humor neni dost černej na to, aby mě dostal. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase jako Clark Griswold? Kdo by ho neznal? :-D Všechno na co sáhne nebo myslí dobře, dopadne vždy katastrofou, při které si člověk ucvrkne nebo se totálně vysměje :-) Scéna, kdy si splete pokoj a místo toho, aby šel za manželkou, jde úplně do cizího pokoje do cizí postele, byla k posraní :-D ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Stredné meno Clarka W. Griswolda je Wilhelm. (m.a.t.o.)
  • Zábavní park, který rodina Griswoldových obsadí, je možné vidět i v úvodní znělce seriálu Krok za krokem (od r. 1991). Konkrétně se jedná o park Six Flags v Kalifornii. (Milan25)
  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama