Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená je přesně ten druh trapných komedií co nemám rád. Všichni herci do jednoho naprosto trapní, neustálé blbé grimasy. Film jsem viděl kdysi dávno a teď podruhé, když jsem náhodou v tv na to překlikl. Chtěl jsem to hned v první minutě vypnout, ale když jsem viděl jak je to trapné a jak trapní herci přehrávají, vydržel jsem tuto hovadinu sledovat až do úplně blbého konce. Nechápu to vysoké hodnocení a vychvalované komentáře. Je vidět, že i u nás je plno inteligentních diváků. Zlatej českej Kameňák. ()

fandalehy 

všechny recenze uživatele

Do Walley Wordu prostě musíme dojet... aneb bláznivá komedie o jedné bláznivé cestě. Spoustu vtipných scének, které vás mohou potkat na dlouhé cestě. Smíchy jsem vyprskl při záběru tetičky upevněné na zahrádce rodinného vozu. Byl jsem hodně příjemně překvapený touto původně béčkovou komedií... netrvalo dlouho a absolvoval jsem repeté... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase nepatrí zrovna medzi mojich obľúbených komikov. Nevybudoval som si vzťah ani ku jeho filmovej rodinke, s ktorou trávi svoje bláznivé dovolenky. Toto ich prvé prázdninové dobrodružstvo, ktoré prežili v Amerike, som už videl asi zo tri krát a nikdy som sa pri tom poriadne nepobavil. Šibnutá hlava rodiny, nesympatická manželka a dve protivné, pubertálne detiská. Najviac ma na tejto, nie moc zábavnej, komédii potešila skladba Blitzkrieg Bop od mojej srdcovej kapely Ramones, ktorej krátky úryvok zaznel v prvej štvrtine tohto filmu. *** ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to už kdysi viděl, ale natrefil jsem na tuto serii nedávno a řekl jsem si, že dle názvu to bude fakt neskutečná sranda. Možná byla... Tak před 25ti lety. Některé filmy jsou poplatné době nejen tématem ale i humorem a toto je bezpochyby ten druhý případ. Toužil jsem řezat se smíchy třeba jako u "Připoutejte se, prosím" nebo "Pana účetního". Žel Bohu se mi jen asi třikrát rozjely koutky a z toho jednou jen proto, že jsem si omylem kopnul do stolu. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Americká klasika, která se konečně dostala i k nám a to i přesto, že americké komedie z 1. půlky 80's nemusíme. No, protože Vánoční prázdniny se staly naší vánoční klasikou, a tak jsme byli zvědaví i na další dobrodružství rodiny "Griswoldů". A Clark je opět optimistický, ohlíží se po jiných dívkách, přesto zůstává věrný a hrdý na svou rodinu a Beverly D'Angelo jako mírně histerická, přesto příjemná manželka je už taky klasa. Takže několik slabších chvilek této příjemné komedií odpustíme a vyjde velmi dobrý nadprůměr! 65% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Scenár vznikol na základe článku "Vacation 58", ktorý bol uverejnený v National Lampoon v septembri 1979. (m.a.t.o.)
  • Evidenčné číslo na starom aute Griswoldovcov je RPL-434. (m.a.t.o.)
  • Zábery z centra St. Louis sa v skutočnosti natáčali v štúdiách Warner Bros. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama