Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase nepatrí zrovna medzi mojich obľúbených komikov. Nevybudoval som si vzťah ani ku jeho filmovej rodinke, s ktorou trávi svoje bláznivé dovolenky. Toto ich prvé prázdninové dobrodružstvo, ktoré prežili v Amerike, som už videl asi zo tri krát a nikdy som sa pri tom poriadne nepobavil. Šibnutá hlava rodiny, nesympatická manželka a dve protivné, pubertálne detiská. Najviac ma na tejto, nie moc zábavnej, komédii potešila skladba Blitzkrieg Bop od mojej srdcovej kapely Ramones, ktorej krátky úryvok zaznel v prvej štvrtine tohto filmu. *** ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

První eskapáda z kroniky "The Griswold Family" se mi líbila o něco méně, než druhý díl Bláznivá dovolená v Evropě. Bláznivá dovolená v USA nenabízí takovou smršť bláznivých gagů a scén jako ta v Evropě, kdy se jedna eskapáda valí přes druhou, až do konce. Tato první Griswoldská dovolená má v sobě lehce podivný druh humoru a vtipné scénky fungují samy o sobě spíše jednotlivě, než aby se pospojovaly do jednoho "dominového efektu." I tak se jedná o příjemnou, "americkou" zábavu. Já však dávám přednost Evropě. A ta blonďatá kočka v tom fáru...:) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Keby som nebol v uniforme, rozbil by som vám papuľu skôr, než by ste povedali ´policajná brutalita´." Klasická americká komédia 80. rokov, kedy sa v scéne mohla zjaviť nahá krásavica a politicky nie veľmi nasledovaniahodný humor (pes, babička). To všetko s báječnou muzikou, božskými scénami ("Mám rozbitý nos." - "Ja ruku." - "Ja mám menštruáciu." - "Ja idem zistiť škody.") a k tomu skvelé herecké výkony: D´Angelo s Chaseom sa dlho hľadali (ale našli sa), ich deti sú vydarenou kombináciou sympatií a hajzlikovstva, Randy Quaid ako "stopercentná destilácia burana" presný a ako záverečný bonus poteší milý strážnik zábavného parku John Candy. "Mám frajera a bozkávame sa po francúzsky." - To robí každý." - "Ale tatko hovorí, že ja som najlepšia." ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Chewyho Chase můžu na všechny způsoby. Ať je to špion provádějící operaci v poušti či jako Clark Griswald, vzorný otec a manžel. Zde se zůčastníme s Griswoldovými road movie přes celou Ameriku... Jak nejlépe strávit čas s dětmi , které jak sám Clark říká vidí každý den hodinu ráno a hodinu večer, o víkendu tři hodiny? Kupte si rodinnou káru a vyražte po všech těch Road 66 na dovču na Matějskou v Americkém stylu:-) * * * ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá parodie na dokonalou americkou rodinu, jak mohl v USA tento film uspět je pro mě dodnes záhadou, ale podívaná je to neuvěřitelně vtipná, hlavně díky skvělým vedlejším postavičkám Randy Quaidovi, Johnu Candymu a nepřekonatelné tetě Edně:) " Nechceš vést tetičku na střeše, že ne?" "Ale vždyť se ji nic nestane, ledaže by začalo pršet." ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Zábavní park, který rodina Griswoldových obsadí, je možné vidět i v úvodní znělce seriálu Krok za krokem (od r. 1991). Konkrétně se jedná o park Six Flags v Kalifornii. (Milan25)
  • Dcéru bratranca Eddieho si zahrala Violet Ramis, dcéra režiséra Harolda Ramisa. (m.a.t.o.)
  • Automobil Griswoldových je Ford LTD Country Squire, modelový ročník 1979. Pro potřeby filmu byl modifikován úpravcem Barris Kustoms, který také stvořil např. původní Batmobil. Zadáno bylo, že auto má být co nejošklivější. Výsledné dílo bylo nazváno "The Wagon Queen Family Truckster". (Stejšn)

Reklama

Reklama