Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Čas letí a letí a tak se ti malí Griswordovi teenageři proměnili na babičku a dědečka. Jinak bych tento film označil za důstojnou a zcela bez problémů i vysoce pohodovou relaxaci. První a zároveň poslední díl celé série, který si drží jisté normy a veze se v přiměřeném celku. - 7/10 - ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase mi opravdu moc nesedí a chvílemi jsem asi říkal, aby proboha už konečně držel hubu. Ale podobně jako u letošního remaku/pokračování jsem si říkal, že tu jsou prostě scény, které jsou neskutečně zábavné. Není jich třeba tolik a hodně jich vyznívá opravdu trapně, ale stejně jsem se místy bavil. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

originalni a vtipna komedie, ktera me neprestala ani na chvili prekvapovat. — patologicky lhar (a mozna i sociopat) clark griswold bere rodinku do kalifornie. behem 2 tydnu nabouraji, zabijou psa, svezou (mrtvou) tetu do phoenixu, ztrati zavazadla a z clarka se stane zlodej a terorista. proste takovy normalni, pohodovy vylet s rodinou.♥️ || ❝𝐘𝐨𝐮'𝐫𝐞 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐟𝐮𝐧, 𝐚𝐧𝐝 𝐈'𝐦 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐟𝐮𝐧... 𝐖𝐞'𝐫𝐞 𝐚𝐥𝐥 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐬𝐨 𝐦𝐮𝐜𝐡 𝐟𝐮𝐜𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐮𝐧 𝐰𝐞'𝐫𝐞 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐧𝐞𝐞𝐝 𝐩𝐥𝐚𝐬𝐭𝐢𝐜 𝐬𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫𝐲 𝐭𝐨 𝐫𝐞𝐦𝐨𝐯𝐞 𝐨𝐮𝐫 𝐠𝐨𝐝𝐝𝐚𝐦𝐧 𝐬𝐦𝐢𝐥𝐞𝐬!❞ 🚘🏜🗺 ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Ramis aj Hughes sú nadčasoví géniovia. Ich rodinka cestuje do zábavného parku, a celý film je zároveň ako zábavný park vystavaný. Princíp je úplne jendnoduchý a zároveň otvorený rade komplexných riešení. Ramis predbieha dobu najmä v tom, že snímka dosahuje bezmála Tiktokové tempo v obraznom "scrollovaní" jedného skečového segmentu za druhým. Každá minúta filmu je vtipná (predstavuje novú atrakciu v tomto pomyselnom filme-zábavnom parku) a drží pozornosť, ba čo viac, Ramis stíha v jednotlivých skečoch striedať filmové žánre, paródovať stredostavovské rodinné návyky aj filmový jazyk. Film z prvej polovice 80tok, z ktorého dostanete veľmi súčasný pocit. ()

dEst28 

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená, je opravdu doslova bláznivá. Naprosto dokonalá komedie o tom, jak si vyjede rodinka Griwoldů do LA do zábavního parku. Nechybí šíléné momenty s příbuznými ani pří cestě rodinky do parku. Chevy Chase a jeho možná nejlepší role ve které se mi nadosmrti zapsal do paměti svými hláškami, zbrklostí a touhou vše dokončit a to za každou cenu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)
  • John Hughs napsal scénář za 4 dny. (Kamkon)
  • Zábavní park, který rodina Griswoldových obsadí, je možné vidět i v úvodní znělce seriálu Krok za krokem (od r. 1991). Konkrétně se jedná o park Six Flags v Kalifornii. (Milan25)

Reklama

Reklama