Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to už kdysi viděl, ale natrefil jsem na tuto serii nedávno a řekl jsem si, že dle názvu to bude fakt neskutečná sranda. Možná byla... Tak před 25ti lety. Některé filmy jsou poplatné době nejen tématem ale i humorem a toto je bezpochyby ten druhý případ. Toužil jsem řezat se smíchy třeba jako u "Připoutejte se, prosím" nebo "Pana účetního". Žel Bohu se mi jen asi třikrát rozjely koutky a z toho jednou jen proto, že jsem si omylem kopnul do stolu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

NENÍ TO VŠUDE JAKO U NÁS DOMA. KDYBY TO BYLO VŠUDE JAKO DOMA, NENÍ DŮVOD NIKAM JEZDIT. Clarkův přístup k prožívání ideálních rodinných časů, díky němuž komedie vyvolává náš smích, paradoxně zapříčiňuje jejich pád. Tahle první dovolenková komedie se mi absolutně líbí i přesto, že některé scény se od černého humoru přesouvají kamsi do bizarních vod... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Keby som nebol v uniforme, rozbil by som vám papuľu skôr, než by ste povedali ´policajná brutalita´." Klasická americká komédia 80. rokov, kedy sa v scéne mohla zjaviť nahá krásavica a politicky nie veľmi nasledovaniahodný humor (pes, babička). To všetko s báječnou muzikou, božskými scénami ("Mám rozbitý nos." - "Ja ruku." - "Ja mám menštruáciu." - "Ja idem zistiť škody.") a k tomu skvelé herecké výkony: D´Angelo s Chaseom sa dlho hľadali (ale našli sa), ich deti sú vydarenou kombináciou sympatií a hajzlikovstva, Randy Quaid ako "stopercentná destilácia burana" presný a ako záverečný bonus poteší milý strážnik zábavného parku John Candy. "Mám frajera a bozkávame sa po francúzsky." - To robí každý." - "Ale tatko hovorí, že ja som najlepšia." ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

První eskapáda z kroniky "The Griswold Family" se mi líbila o něco méně, než druhý díl Bláznivá dovolená v Evropě. Bláznivá dovolená v USA nenabízí takovou smršť bláznivých gagů a scén jako ta v Evropě, kdy se jedna eskapáda valí přes druhou, až do konce. Tato první Griswoldská dovolená má v sobě lehce podivný druh humoru a vtipné scénky fungují samy o sobě spíše jednotlivě, než aby se pospojovaly do jednoho "dominového efektu." I tak se jedná o příjemnou, "americkou" zábavu. Já však dávám přednost Evropě. A ta blonďatá kočka v tom fáru...:) ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená je přesně ten druh trapných komedií co nemám rád. Všichni herci do jednoho naprosto trapní, neustálé blbé grimasy. Film jsem viděl kdysi dávno a teď podruhé, když jsem náhodou v tv na to překlikl. Chtěl jsem to hned v první minutě vypnout, ale když jsem viděl jak je to trapné a jak trapní herci přehrávají, vydržel jsem tuto hovadinu sledovat až do úplně blbého konce. Nechápu to vysoké hodnocení a vychvalované komentáře. Je vidět, že i u nás je plno inteligentních diváků. Zlatej českej Kameňák. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)
  • Zábavní park, který rodina Griswoldových obsadí, je možné vidět i v úvodní znělce seriálu Krok za krokem (od r. 1991). Konkrétně se jedná o park Six Flags v Kalifornii. (Milan25)
  • Lorenzo Salviati, vtedajší manžel Beverly D'Angelo, sa vo filme objaví ako klavírista počas scény v hotelovom bare, kde sa Clark snaží zbaliť dievča s Ferrari (Christie Brinkley). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama