Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

horor2 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase jako Clark Griswold? Kdo by ho neznal? :-D Všechno na co sáhne nebo myslí dobře, dopadne vždy katastrofou, při které si člověk ucvrkne nebo se totálně vysměje :-) Scéna, kdy si splete pokoj a místo toho, aby šel za manželkou, jde úplně do cizího pokoje do cizí postele, byla k posraní :-D ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

"Děti, doufám, že jste dnes pochopily něco o životě a smrti." "Jasně, neumírat, když není nikdo doma." :)) ... za tuhle a pár dalších hlášek (+ závěrečné ozbrojené obsazení Walley Worldu) ode mě Griswoldovi ty 4 hvězdy nakonec dostanou......... stejně mě ale víc brala podceněná Dovolená v Evropě... ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase ve své první roli jako Clark Griswold ,který jede na příč amerikou s rodinou do Disnylandu ,jenže cestou se mu stane spousta problému. Nezapomenutelná je scéna ,kdy vezou mrtvou tetu na střeše auta. Když jako první dojedou do cíle zjistí ,že mají zavřeno ,což je k popukání. No popravdě já bych se taky nasral. Clark si ale ví poradit v každé situaci a za pomoci únosu strážce si rodina užije svůj den snů. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento komentář psal o mnoho let dříve, kdy jsem film viděl poprvé, určitě bych hodnotil výše. Některé scény jsou opravdu mistrně natočené a třeskutě vtipné, postavy většinou sympatické (Clark je boží), ale v ději je tolik hluchých míst, že přeci jen hodnotím pouze ***. Vánoční prázdniny jsou o třídu lepší. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Čas letí a letí a tak se ti malí Griswordovi teenageři proměnili na babičku a dědečka. Jinak bych tento film označil za důstojnou a zcela bez problémů i vysoce pohodovou relaxaci. První a zároveň poslední díl celé série, který si drží jisté normy a veze se v přiměřeném celku. - 7/10 - ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Zábery z centra St. Louis sa v skutočnosti natáčali v štúdiách Warner Bros. (m.a.t.o.)
  • Automobil Griswoldových je Ford LTD Country Squire, modelový ročník 1979. Pro potřeby filmu byl modifikován úpravcem Barris Kustoms, který také stvořil např. původní Batmobil. Zadáno bylo, že auto má být co nejošklivější. Výsledné dílo bylo nazváno "The Wagon Queen Family Truckster". (Stejšn)
  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama