Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

horor2 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase jako Clark Griswold? Kdo by ho neznal? :-D Všechno na co sáhne nebo myslí dobře, dopadne vždy katastrofou, při které si člověk ucvrkne nebo se totálně vysměje :-) Scéna, kdy si splete pokoj a místo toho, aby šel za manželkou, jde úplně do cizího pokoje do cizí postele, byla k posraní :-D ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Typická chaseovská komedie, ve všech ohledech srovnatelná třeba s Vánočními prázdninami. Na první pohled je to jednoduchá road-movie, kterých existují stovky, ale nad průměr jí vytahují některé neskutečné gagy, z nichž asi nejlepší je návštěva u vidláckých příbuzných na jejich statku. Tam padaj takové hlášky...! Příčemž na hláškách tenhle film dost stojí. Film by samozřejmě mohl být ještě mnohem lépe vypointovaný a množství vtipů větší, ale i tak je to příjemná klasika, která se neomrzí. Kromě toho má film super dabing - Airbag je vzduchový pytel, Space invaders jsou Dobyvatelé z vesmíru:D ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená znamenala pro Chevyho Chase zásadní zlom v kariéře, a přestože nejde o úplně nejlepší díl z memoárů jelita Clarka Griswolda a jeho blízkých, o legraci rozhodně není nouze. Zbytečně nepřehrávající komiku Chevyho Chase mám rád a scénář mu dává řadou bláznivých nápadů prostor, aby ukázal, co umí. A nebyla by to série National Lampoon, kdyby v ní chyběl Clarkův bratranec Eddie, kterého Randy Quaid přetavil ve stoprocentní extrakt vidláckého křupana (škoda, že podobný dojem budí během celé své kariéry :-)) 80% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Clark Griswold - stelesnená debilita v reálnych rozmeroch. Chase hrá s maximálnym nasadením a predstavuje svoju životnú rolu, ktorou vstúpil do dejín. Scenár je skvelý a nedáva si servítku pred ústa, dôjde tu aj na mierne hrátky s mŕtvolou, "trošku" sadistické zabitie psa, no všetko je to v medziach dobrého vkusu. No a Randy Quaid ten podáva snáď nadľudský výkon, i keď povestnej kultovosti sa dočká až v treťom diele. No a nesmiem zabudnúť vyzdvihnúť skvelý výkon Johna Candyho, ktorý nastúpi v závere. Kultová komédia, ktorá ma jedinú chybu - že ju tromfol ho dokonalý tretí diel ságy. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

originalni a vtipna komedie, ktera me neprestala ani na chvili prekvapovat. — patologicky lhar (a mozna i sociopat) clark griswold bere rodinku do kalifornie. behem 2 tydnu nabouraji, zabijou psa, svezou (mrtvou) tetu do phoenixu, ztrati zavazadla a z clarka se stane zlodej a terorista. proste takovy normalni, pohodovy vylet s rodinou.♥️ || ❝𝐘𝐨𝐮'𝐫𝐞 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐟𝐮𝐧, 𝐚𝐧𝐝 𝐈'𝐦 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐟𝐮𝐧... 𝐖𝐞'𝐫𝐞 𝐚𝐥𝐥 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐬𝐨 𝐦𝐮𝐜𝐡 𝐟𝐮𝐜𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐮𝐧 𝐰𝐞'𝐫𝐞 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐧𝐞𝐞𝐝 𝐩𝐥𝐚𝐬𝐭𝐢𝐜 𝐬𝐮𝐫𝐠𝐞𝐫𝐲 𝐭𝐨 𝐫𝐞𝐦𝐨𝐯𝐞 𝐨𝐮𝐫 𝐠𝐨𝐝𝐝𝐚𝐦𝐧 𝐬𝐦𝐢𝐥𝐞𝐬!❞ 🚘🏜🗺 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Evidenčné číslo na starom aute Griswoldovcov je RPL-434. (m.a.t.o.)
  • Automobil Griswoldových je Ford LTD Country Squire, modelový ročník 1979. Pro potřeby filmu byl modifikován úpravcem Barris Kustoms, který také stvořil např. původní Batmobil. Zadáno bylo, že auto má být co nejošklivější. Výsledné dílo bylo nazváno "The Wagon Queen Family Truckster". (Stejšn)
  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama