Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

dwi 

všechny recenze uživatele

Tajemná kostka opět ožívá a s ní i nejbizarnější představy. Přítomnost Cliva Barkera je tu silně cítit, což se silně projevuje na výtvarné stránce děje. Jednička za dvojkou příliš nezaostává, ačkoli se v příběhu dají najít jeho slabší stránky (hlavně překombinovaný konec). Nečekejte žádné lekací momenty, protože se jich tu nachází opravdu minimum. Na atmosféře to ale nic neubírá. Zbytnělá fantazie rozvětvená do kořínků (některé momenty připomínají obrazy MC. Eshera), výpravné kulisy, nekonečně moc krve a pompézní Pinhead. To jsou asi největší devíza tohoto hororu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie horroru "Hellraiser" plynule nadväzuje na svojho predchodcu. Začína presne tam, kde prvý diel skončil. Kirstie sa po desivých udalostiach, ktoré sa odohrali v dome jej otca, ocitne hospitalizovaná na oddelení psychiatrie. V opatera doktora Channarda. Ten sa však ukáže ako tajný vyznavač okultizmu. Za pomoci svojich nehumánnych experimentov sa mu podarí oživiť zákernú Júliu a otvoriť brány Pekla. Tak na scénu znova nastupuje Pinhead a Cenobiti, aby zjednali poriadok. Títo krutí démoni majú na to svoje overené metódy: bolesť, muky, utrpenie, beznádej, šialenstvo... Je to pokračovanie, ktoré v ničom nezaostáva za takmer dokonalým úvodným filmom. ***** ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné pokračování. Minimálně to nebylo téměř doslovné opakování toho, co jsme viděli už během první části, jak bývá u některých sequelů zvykem. I když je pravda, že ty scény opakující děj z minula trochu otravovaly. Ze všeho nejlepší mi asi přišly scény z labyrintu, který vypadal vážně úchvatně. Trochu zamrzí, že to jak naložili s Cenobity samotnými, trochu zkazilo jejich zajímavost. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Jak je zde několikrát napsáno, film skutečně, bez jakékoli časové prodlevy, navazuje na předchozí díl. Neohrožená Kirsty i všehoschopná a lidsky pekelná Julia, už o pekle vědí každá své. Jedna pokračuje, i přes pochopitelnou nedůvěru okolí ve svém boji, za čistotu a svobodu vlastní duše, i když viděla peklo na vlastní oči a druhá se dostala do role, u které v předchozím díle jen asistovala. Role znovuzrození. Výborná kamera i celá režie. Atmosféra graduje otevřením pekelné brány a celé vyobrazení prostředí, je na rok výroby opravdu přesvědčivé. Něco málo ze "zrození" démonického Pinheada na začátku filmu, i stvoření nového Cenobita, je přímou ukázkou, jak funguje pekelná moc v tomto případě. Je zde i projev pekelné spravedlnosti, která může někomu ubrat na temné atmosféře. Film by si určitě zasloužil i více projevu od samotných Cenobitů, kteří v podstatě jen pózují a nečekaně a jednoduše umírají. V případě, že by tomu bylo naopak, s 5ti hvězdičkami bych určitě neváhal. Jinak určitě kvalitní a ani scénářem nepokažená temná podívaná, která mně osobně donutí vidět další díl. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie sa nesie v takom istom štýle akou bola jednotka, vystriedal sa nový režisér, namiesto Barkera prišiel Tony Randel ( Ticks, Beyond Belief), ktorý pokračuje tam, kde to všetko skončilo. Pinhead je znovu fantastický, hudba je taktiež vynikajúca, efekty sú na dobrej úrovni, ďaľšie pokračovania od 6 až po 8 sú nudné až otrasné, kdežto tu máme výbornú atmosféru, premňa 100 percent. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Scénárista Peter Atkins dostal od fanoušků několik nenávistných dopisů, jelikož nechal velmi lehce dr. Channarda zabít Pinheada a ostatní cenobity. (Chatterer)
  • V roce 1989 byl film v australském státě Queensland zakázán. V následujících letech byl zákaz zrušen a film byl v tomto státě k vidění na VHS, DVD a Bluray. (ČSFD)

Reklama

Reklama