Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní inspektor Li se svou jednotkou rozpráší v přístavu bandu tajemného gangstera Čun-taa a zabaví rozsáhlou sbírku čínského umění, kterou chtěli propašovat z Hongkongu. Ten má za několik dnů přejít pod správu Číny. Druhý den se Li loučí na letišti s jedenáctiletou Su-jang, dcerou svého přítele Chana, který odlétá do Spojených států jako nový konzul. O dva měsíce později je však dívenka cestou do školy unesena Sungem, který chladnokrevně zastřelí její ochranku. Chan trvá na tom, aby byl k vyšetřování případu povolán také inspektor Li. Agenti FBI Russ a Whitney musí na podmínku přistoupit, přesto však nehodlají dovolit, aby se cizinec pletl do jejich vyšetřování. Pověří svérázného černého poldu Cartera úkolem, aby ho držel stranou od vyšetřování. To se mu však nepodaří, protože Li mu při první příležitosti uteče a pronikne ke konzulovi. A když mu Russ a Whitney vynadají, dosáhnou jen toho, že se ctižádostivý černoch pustí se svým nedobrovolným asijským parťákem do vyšetřování. Zjistí, že se v čínské čtvrti objevil nový zločinec z Hongkongu a že někdo skupuje zbraně a výbušniny. Stopa je postupně přivede až do Čun-taovy restaurace Foo Chow, kde se střetnou se Sungem a bandou zabijáků. Bitka skončí zkázou podniku a FBI má konečně záminku, aby se mohla zbavit obou nepohodlných policistů. Zklamaný Li se chce vrátit do Hongkongu, Carter ho však přemluví, aby pokračovali v pátrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (284)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinové jsou zábavní a jsou vtipní. To je vše co je zde potřeba k solidnímu úspěchu. Kombinace nejrychlejších nohou východu a velkého ukecance a šaška západu zafungovala poměrně solidně a z akční taškařice se překvapivě vyklubala solidní komedie majíc hlavu a patu. A fakt, že akce je někdy okatě "jenom jako" a že Jackie Chan je občas viditelně "na pérkách" se dá bez problémů prominout. Pořád má film spád a člověk se nenudí. Škoda dalších dílů, protože tohle se dalo ustát. Bavil jsem se. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zábava ako sa patrí. Jednoduchý príbeh, no hlavne perfektné hlášky a skvelý Jackie Chan a Chris Tucker, ktorý sa skvelo dopĺňajú, či už v humore alebo v akciách, zdobia tento film a posúvajú ho na vyšší level. Čo sa týka akcii, tak tie majú perfektné choreografiu a sú podtrhnuté skvelou dávkou humoru. Nevydarené scény sú tiež perfektné vydarené :) 85% - 4* ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +zajímavá dvojka, občas dobré hlášky nebo akce -jsou i lepší kousky a stačí vidět jednou/// Myslím si že v tomto případě se jedná o nejlepší film této dvojice. Pokračování mají již sestupnou tendenci. Tady je zajímavé jak se prvně setkali a jejich různé eskapády s tím spojené. Jinak je to uplně tuctový film jako jakýkoliv jiný. Dnes nenabídne nic nového./// Celkem 66%/// ()

fleker 

všechny recenze uživatele

huusty, tendle film nema eště žadnej komentář......(...dodatek: trochu sem nad tim popřemejšlel a došlo mi, že muj původní komentář byl ubohej,bezzubej,syrovej...proste jalovice....vzhledem ktomu ze to má být první subjektivní názor, který bude zastupovat celou zdejší komunitu..mělo by jít o něco inteligenčně na úrovni, něco důstojnýho, srozumitelnýho,,,a hlavně něco hodně hlubokýho...... k zamyšlení,,,prostě poselství pro budoucí generace...takže ehm ehm.." ČLOVĚK JE DE FACTO TOLIKO MOBILNÍ, EVOLUCÍ VYTUNĚNÁ FABRIKA NA EXKREMENTY RŮZNÝCH KONZISTENCÍ " .....není to sice mariánskej příkop, ale je to od srdce a nic víc nesvedu...) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle mi sedlo. Jen kdybych kvůli nováckému skluzu, jaký nemá ani Verner, nepropásl začátek navazujícího bijáku na Cinemě. Nepomohlo ani setnutí titulků, díky za snahu... Čtvrtou hvězdu si u mě vykoledoval Jackie Chan, protože nemyslitelné stalo se skutečností a on mi byl pro jednou sympatický! ()

Galerie (136)

Zajímavosti (21)

  • Na začátku filmu střílí Carter (Chris Tucker) do vozidla, které má v kufru plastickou trhavinu C4. Toto auto po několika výstřelech exploduje. C4 je ale velmi stabilní výbušnina a nemůže explodovat pokud se do ní střílí, pouze za použití detonátoru. (borohub)
  • Brett Ratner byl velikým fanouškem hongkongských filmů Jackieho Chana (Lee). Měl za to, že americké publikum nebude znát vtipy z Jackieho ranějších filmů, a vědomě použil některé z jeho dřívějších gagů. Například scéna, v níž inspektor Lee náhodou uchopí ňadra Johnsonové (Elizabeth Peña), je narážkou na Jackieho film Terč z roku 1997. (SG-1)

Související novinky

Chris Hemsworth vs. australští striptéři

Chris Hemsworth vs. australští striptéři

12.05.2019

Chris Hemsworth (Thor) a Tiffany Haddish (Night School) si zahrají netradiční policejní dvojku v akční buddy komedii Down Under Cover, ve které se vydají po stopě záhadných lupičů kasin. Těmi by… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Remake Nedotknutelných hledá hlavní duo

Remake Nedotknutelných hledá hlavní duo

18.11.2012

Francouzský megahit, který celosvětově utržil přes 400 milionů dolarů (z nichž 10 mu stačilo na pozici nejúspěšnějšího neanglicky mluveného filmu v USA za letošní rok), byl od začátku odsouzen na… (více)

Reklama

Reklama