Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní inspektor Li se svou jednotkou rozpráší v přístavu bandu tajemného gangstera Čun-taa a zabaví rozsáhlou sbírku čínského umění, kterou chtěli propašovat z Hongkongu. Ten má za několik dnů přejít pod správu Číny. Druhý den se Li loučí na letišti s jedenáctiletou Su-jang, dcerou svého přítele Chana, který odlétá do Spojených států jako nový konzul. O dva měsíce později je však dívenka cestou do školy unesena Sungem, který chladnokrevně zastřelí její ochranku. Chan trvá na tom, aby byl k vyšetřování případu povolán také inspektor Li. Agenti FBI Russ a Whitney musí na podmínku přistoupit, přesto však nehodlají dovolit, aby se cizinec pletl do jejich vyšetřování. Pověří svérázného černého poldu Cartera úkolem, aby ho držel stranou od vyšetřování. To se mu však nepodaří, protože Li mu při první příležitosti uteče a pronikne ke konzulovi. A když mu Russ a Whitney vynadají, dosáhnou jen toho, že se ctižádostivý černoch pustí se svým nedobrovolným asijským parťákem do vyšetřování. Zjistí, že se v čínské čtvrti objevil nový zločinec z Hongkongu a že někdo skupuje zbraně a výbušniny. Stopa je postupně přivede až do Čun-taovy restaurace Foo Chow, kde se střetnou se Sungem a bandou zabijáků. Bitka skončí zkázou podniku a FBI má konečně záminku, aby se mohla zbavit obou nepohodlných policistů. Zklamaný Li se chce vrátit do Hongkongu, Carter ho však přemluví, aby pokračovali v pátrání. (TV Nova)

(více)

Recenze (284)

POMO 

všechny recenze uživatele

Stokrát videné klišé, zabalené do trochu elegantnejšieho hávu a odohrané sympatickejšou dvojicou komikov. V zásade ale iba tuctová rutina. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tucker je výborný komik. Chan špatný. Tucker je špatný bojovník. Chan průměrný. Naštěstí tady každý dělá co jim jde lépe, ale ve výsledku to neni pořád nic moc. Tento filmek je hodně přecenovaný a nechápu co na něm všichni ty 4* pánové viděli :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Lalo Schifrin: 1. Rush Hour (Main Title) ,2. Fight at the Harbor ,3. Soo Yung's Theme ,4. Soo Yung's Abduction ,5. Lee Arrives in L.A. ,6. Jumping the Bus ,7. Won Ton for Two ,8. Explosive Situation ,9. Lee at the Mansion ,10. Restaurant Poison ,11. Battle at Juntao's ,12. Greasy Egg Rolls ,13. Chasing Sang ,14. $50 Million Ransom ,15. On Juntao's Heels ,16. Asian Art Convention ,17. Lee's Sadness ,18. High Tension ,19. Sweet and Sour ,20. Chinese Street Music ,21. Carter Chases Clive ,22. The British Menace ,23. Rush Hour (End Titles) , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zničili ste polovicu budovy!“ – „Aj tak už bola poškodená.“ – „A dôkazy!“ – „Pár ich zostalo.“ Štipľavá buddy zábava. Mám ju rád odkedy som ju prvý raz videl v kine a i po desaťročiach má niečo do seba. Brutálne kontrastná ústredná dvojica, výborná choreografia bojových scén, k tomu množstvo ukradnutých volantov, výbušninami opásaných čínskych dievčatiek v sukniach, brutálne rýchlych dialógov a ešte ostrejších hlášok („Kúp si šišku a zalez do auta.“; „Ak so mnou chceš randiť, postav sa do rady tak ako ostatné.“; „Nezabásnem ťa len preto, že si môj bratranec.“; „Nabudúce prídem cez deň a donesiem ti keksy.“; „Zhodím ti tú čapicu z hlavy.“; "Také veci môžeš robiť v Číne, tu ťa za to niekto zabije."). Nemám Bretta Ratnera rád, ale toto sa mu podarilo. Poteší tiež silné zlo v podaní ráznej dvojky Tom Wilkinson/Ken Leung (ktorého likvidácia je však ponižujúca) a komická dvojica arogantných agentov FBI Mark Rolston (Drake z Votrelcov) a Rex Linn. "Nikto ťa tu nechce, už to konečne pochop." - "Som tu kvôli Soo." - "Ani tá ťa tu nechce." Kino Považan NMnV 1999 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Sice se jedná jen o stokrát ohranou směs vykrádaček z filmů Eddie Murphyho a podobných, ale aspoň se na to dá dívat a Jackie Chanovi to kope ještě pořád dobře. Zápletka obyčejně nejobyčejnější, ale co už? Občas se člověk zasměje a Tuckerovi ta huba jede, že já být na místě jeho šéfa nebo kolegů nebo kohokoliv v jeho okolí, tak ho asi zapíchnu sám. A to podotýkám, že Juřička v českým dabingu tu jeho výřečnost naprosto nestíhá a to včetně toho, že je ukecanej strašně. V originále je to ale něco neuvěřitelnýho a asi bych tomu dal mnohem horší hodnocení, kdybych to neviděl nejdřív dabovaný. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Povedená krimi komedie s dvojicí detektivů Jackie Chanem a Chrisem Tuckerem, který má ve filmu spoustu skvělých hlášek. Jinak není nic nového, takže filmu nechybí spoustu rvaček, akce, napětí a humoru.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Neviděli jste tu asijskýho prcka s volantem na ruce?" Být pověřený úkolem třídy G-14, tedy hlídáním čínské veverky alias inspektora Li, tak bych taky selhal jako detektiv Carter. S tím je alespoň legrace, i když se za něj matka stydí, protože chtěla, aby byl drogový dealer. Carter to zkrátka zvládl pusou, Li zase končetinama a já jsem dostal spustu inspirace k učení. Takže musím se naučit nastupovat do taxíku přes střechu, běhat po žebříku do nebe a zejména rozebrat pistoli jednou rukou. Nechápu, jak jsem bez toho dokázal dosud přežít. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zábavná a nenáročná akce s výborným Jackiem Chanem a ucházejícím Chrisem Tuckerem. Pro bojové a akrobatické kousky mistra Chana je zde vyhrazeno přiměřeně prostoru, je třeba vzít v potaz, že film se netočí jen kolem něj. Chris Tucker zvládá být neotravný a v závěru doplní Jackieho Chana do docela obstojné dvojky. Jen příběh poněkud ustrnul v 80. letech... 6/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Super, já se u tohohle vždycky dokonale pobavim, spojení Jackieho Chana s ukecaným Chrisem Tuckerem se prostě báječně povedlo a vneslo do akčního filmu i spoustu legrace. Je to přesně vyvážený a do toho skvělá hudba, jediný co se filmu dá vytknout je jeho zápletka, ta už je hodně ohraná, ale tady nejde ani tak o děj jako o akční scény doprovázený různejma hláškama a vtipnýma situacema, kterých je tam habaděj a nenechájí vás ani na chvilku vydechnout, takže i hluchých míst tam je velice pomálu, spíš skoro vůbec a proto je to pro mě jedna z nejlepších akčních komedii, co jsem viděl ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Klasická buddy movie založená vyložene na najrýchlejšej hube západu (Tucker) a najrýchlejších rukách východu (Chan) a ťažiaca z ich vzájomnej chémie. Hoci sa Chan neskôr vyjadril, že nie je fanúšik Rush Hour, je zaujímavé, že sa nechal vtiahnuť aj do ďalších pokračovaní. Peniaze asi robia veľa. Komik a bojovník je to však slušný a pokiaľ k nemu neprechovávate vyloženú averziu, túto pohodovú krimi komédiu si určite užijete. Takmer určite. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Buddy movie má obvykle vdechnout život společná chemie dvou kontrastních charakterů. Diblík Jackie Chan a "bělma jak golfové míčky" Tucker se však za celý film na Křižovatce smrti nesetkali, protože každý projížděl úplně jinou křižovatkou v úplně jiném městě. Při pohledu na snaživé blackboy klauny z cirkusu Trapnost (Lawrence, Rock, Tucker) mě napadá, že poslední dobrý černošský komik BYL Eddie Murphy. Ten minulý čas slovesa "je" pro jistotu ještě jednou zdůrazňuji.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Parádny úvod série Tucker bol ťah jak hovado a (už aj tak vtipným) kúskom Jackieho Chana pridal ešte ten správny americký. Dvojica našlapaná, dobiedzacie dialógy so skvelou razanciou, trošku slabšia dejová stránka ale o zábavu je postarané aj na x-tý krát. Aj preto 85%. ()

Související novinky

Chris Hemsworth vs. australští striptéři

Chris Hemsworth vs. australští striptéři

12.05.2019

Chris Hemsworth (Thor) a Tiffany Haddish (Night School) si zahrají netradiční policejní dvojku v akční buddy komedii Down Under Cover, ve které se vydají po stopě záhadných lupičů kasin. Těmi by… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Remake Nedotknutelných hledá hlavní duo

Remake Nedotknutelných hledá hlavní duo

18.11.2012

Francouzský megahit, který celosvětově utržil přes 400 milionů dolarů (z nichž 10 mu stačilo na pozici nejúspěšnějšího neanglicky mluveného filmu v USA za letošní rok), byl od začátku odsouzen na… (více)

Reklama

Reklama