Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní inspektor Li se svou jednotkou rozpráší v přístavu bandu tajemného gangstera Čun-taa a zabaví rozsáhlou sbírku čínského umění, kterou chtěli propašovat z Hongkongu. Ten má za několik dnů přejít pod správu Číny. Druhý den se Li loučí na letišti s jedenáctiletou Su-jang, dcerou svého přítele Chana, který odlétá do Spojených států jako nový konzul. O dva měsíce později je však dívenka cestou do školy unesena Sungem, který chladnokrevně zastřelí její ochranku. Chan trvá na tom, aby byl k vyšetřování případu povolán také inspektor Li. Agenti FBI Russ a Whitney musí na podmínku přistoupit, přesto však nehodlají dovolit, aby se cizinec pletl do jejich vyšetřování. Pověří svérázného černého poldu Cartera úkolem, aby ho držel stranou od vyšetřování. To se mu však nepodaří, protože Li mu při první příležitosti uteče a pronikne ke konzulovi. A když mu Russ a Whitney vynadají, dosáhnou jen toho, že se ctižádostivý černoch pustí se svým nedobrovolným asijským parťákem do vyšetřování. Zjistí, že se v čínské čtvrti objevil nový zločinec z Hongkongu a že někdo skupuje zbraně a výbušniny. Stopa je postupně přivede až do Čun-taovy restaurace Foo Chow, kde se střetnou se Sungem a bandou zabijáků. Bitka skončí zkázou podniku a FBI má konečně záminku, aby se mohla zbavit obou nepohodlných policistů. Zklamaný Li se chce vrátit do Hongkongu, Carter ho však přemluví, aby pokračovali v pátrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (284)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Klasická buddy movie založená vyložene na najrýchlejšej hube západu (Tucker) a najrýchlejších rukách východu (Chan) a ťažiaca z ich vzájomnej chémie. Hoci sa Chan neskôr vyjadril, že nie je fanúšik Rush Hour, je zaujímavé, že sa nechal vtiahnuť aj do ďalších pokračovaní. Peniaze asi robia veľa. Komik a bojovník je to však slušný a pokiaľ k nemu neprechovávate vyloženú averziu, túto pohodovú krimi komédiu si určite užijete. Takmer určite. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zábavná a nenáročná akce s výborným Jackiem Chanem a ucházejícím Chrisem Tuckerem. Pro bojové a akrobatické kousky mistra Chana je zde vyhrazeno přiměřeně prostoru, je třeba vzít v potaz, že film se netočí jen kolem něj. Chris Tucker zvládá být neotravný a v závěru doplní Jackieho Chana do docela obstojné dvojky. Jen příběh poněkud ustrnul v 80. letech... 6/10 ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První díl a dalo by se říci že navzdory vysokému hodnocení rovněž nejslabší. Prvních 30 minut Jackie téměř nemluví a Tuckerův humor bych označil za spíše trapný. Záporák slaboučký a děj prostinký. Kdepak, tahle buddy movie díru do světa neudělá a srovnávat něco podobného s tahounem žánru jako je například Smrtonosná zbraň mě příjde naprosto přitažené za vlasy. 55% ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Jako vždy 100% flexibiní Jackie Chan podal slušný výkon. Navíc mi připadlo, že tento film je jedním z jeho kousků, kde souboje vypadaji opravdu dobře a neskládají se pouze z bláznivých přemetů atd. A, že je s Jackiem, vždy zábava potvrzují i nepovedené záběry :) I přesto všechno si myslím, že film měl větší potenciál! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Neviděli jste tu asijskýho prcka s volantem na ruce?" Být pověřený úkolem třídy G-14, tedy hlídáním čínské veverky alias inspektora Li, tak bych taky selhal jako detektiv Carter. S tím je alespoň legrace, i když se za něj matka stydí, protože chtěla, aby byl drogový dealer. Carter to zkrátka zvládl pusou, Li zase končetinama a já jsem dostal spustu inspirace k učení. Takže musím se naučit nastupovat do taxíku přes střechu, běhat po žebříku do nebe a zejména rozebrat pistoli jednou rukou. Nechápu, jak jsem bez toho dokázal dosud přežít. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (21)

  • Exteriérové zábery čínskeho konzulátu sa používali ako Waynove sídlo vo filme Batman (1966). (WalterIK7)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu na filmu pracoval slavný kaskadér Terry Leonard. (Rominator)

Související novinky

Chris Hemsworth vs. australští striptéři

Chris Hemsworth vs. australští striptéři

12.05.2019

Chris Hemsworth (Thor) a Tiffany Haddish (Night School) si zahrají netradiční policejní dvojku v akční buddy komedii Down Under Cover, ve které se vydají po stopě záhadných lupičů kasin. Těmi by… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Remake Nedotknutelných hledá hlavní duo

Remake Nedotknutelných hledá hlavní duo

18.11.2012

Francouzský megahit, který celosvětově utržil přes 400 milionů dolarů (z nichž 10 mu stačilo na pozici nejúspěšnějšího neanglicky mluveného filmu v USA za letošní rok), byl od začátku odsouzen na… (více)

Reklama

Reklama