Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní inspektor Li se svou jednotkou rozpráší v přístavu bandu tajemného gangstera Čun-taa a zabaví rozsáhlou sbírku čínského umění, kterou chtěli propašovat z Hongkongu. Ten má za několik dnů přejít pod správu Číny. Druhý den se Li loučí na letišti s jedenáctiletou Su-jang, dcerou svého přítele Chana, který odlétá do Spojených států jako nový konzul. O dva měsíce později je však dívenka cestou do školy unesena Sungem, který chladnokrevně zastřelí její ochranku. Chan trvá na tom, aby byl k vyšetřování případu povolán také inspektor Li. Agenti FBI Russ a Whitney musí na podmínku přistoupit, přesto však nehodlají dovolit, aby se cizinec pletl do jejich vyšetřování. Pověří svérázného černého poldu Cartera úkolem, aby ho držel stranou od vyšetřování. To se mu však nepodaří, protože Li mu při první příležitosti uteče a pronikne ke konzulovi. A když mu Russ a Whitney vynadají, dosáhnou jen toho, že se ctižádostivý černoch pustí se svým nedobrovolným asijským parťákem do vyšetřování. Zjistí, že se v čínské čtvrti objevil nový zločinec z Hongkongu a že někdo skupuje zbraně a výbušniny. Stopa je postupně přivede až do Čun-taovy restaurace Foo Chow, kde se střetnou se Sungem a bandou zabijáků. Bitka skončí zkázou podniku a FBI má konečně záminku, aby se mohla zbavit obou nepohodlných policistů. Zklamaný Li se chce vrátit do Hongkongu, Carter ho však přemluví, aby pokračovali v pátrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (284)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Dcera čínského konzula byla unesena a proto se na záchrannou misi do Los Angeles vydává hongkongský detektiv Lee. Detektivní špičky L.A.P.D. však nepotřebují, aby jim do vyšetřování strkal svůj žlutý nos nějaký gumový asiat a proto pověří všeobecně podceňovaného čokoládového kolegu Cartera, aby Leeho zabavil při prohlídce města andělů. Lee se s Carterem neshodne na ničem, jeho asijská zdvořilost se střetává s černošskou velkohubostí a uprostřed tohoto nezávazného jiskření se tito dva odstrčení ochránci zákona pouštějí do vyšetřování případu zcela mimo oficiální linii. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film mi spravil radost. A to koli tomu, ze aj ked som si ho znova po rokoch pustil, bavil som hadam este lepsie ako po prvy krat. A to je znamka toho, ze je to proste kvalitka. Mensie, jednoduchsie a odlahcenejsie ako "velky brat" Lethal weapon, avsak rovnako skvelo fungujuce a zabavne. Vyhrada smeruje k faktu, ze Tucker keca obcas az prilis a Jackie toho priestoru zasa az tak nema, ale neva, hlavne ze to medzi nimi iskri na kazdom kroku. Po Sanghajskych rytieroch to najlepsie co Jackie natocil v USA. (8.5/10) ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V Los Angeles unesie gang orientálcov jedenásť ročnú dcéru hong kongského konzula. Požadujú mnohomiliónové výkupné. Za celou akciou stojí tajuplný zločinec Juntao. Na tomto medzinárodnom prípade začne okrem FBI pracovať aj podivná dvojica detektívou. Priamo z Ázie prilieta inšpektor Lee, ktorého má po LA sprevádzať ukecaný černoch James Carter z miestného policajného oddelenia. Stret ich rozdielných osobností a kultúr vedie nakonec ku priateľstvu a tiež aj k úspešnému vyriešeniu tohto zložitého prípadu. *** ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jsou dva. Detektiv James Carter (Chris Tucker) je obyčejný polda, který se ale ze všech problémů vykecá (mno spíš otráví toho druhýho natolik, že to radši zabalí - a třeba se nechá vyhodit do vzduchu v autě plným C4). Na druhé straně inspektor Lee (Jackie Chan), ten sice nemluví téměř vůbec, ale radši koná. Tito dva se sejdou u případu unesené dcerky čínského velvyslance, a společnými silami odkrývají spiknutí cílenému k velkému množství kradených starožitností ... Na tomto filmu je vidět, jak se mění styl natáčení detektivek. Nejdřív se točily filmy, kdy oba parťáci byli běloši. To asi začalo být příliš nudné, tak se začaly točit filmy s kombinovanými dvojicemi (běloch-černoch, běloch-číňan). Ale i to už dneska neplatí - abyste někoho zaujali, musíte mít zcela nesourodou dvojici - jako tady, černoch a číňan. Jako film by mi přišel i docela vtipný, kdyby nebylo jednoho - Chrise Tuckera. Ten se sice tváří jako náramný vtipálek, ale jeho uječenej hlas (a to i v českém dabingu!!) vám záhy udělá díru do hlavy. Jackie Chan předvádí svůj standard, spočívající v různých (méně či více) vtipných bojových situacích, při nichž využije všechny dostupné předměty z okolí.. Bez Tuckera by to mělo minimálně o hvězdičku víc... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tak jestli tohle má být jedna z nejlepších vecí co jackie natočil mimo Asii tak potěž. Vůbec se nedivím že trapný a přehrávající vychrtlý klon Edie Murphyo posledních let Chcis Tucker nemůže jinak zavadit o pořádnou roly. Já bych mu nic nesvěřil. Jackie tu má zoufale málo prostoru na cokoliv. Hraje zamlklého divného asiata, který sem tam překvapí pohotovou reakcí. Bohužel po pořádné choreografii bojových scén se človek nedopátrá. A veškerá ostatní akce je tuctovost. Chabý průmer body filmů. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (21)

  • Afro účes a knír, které má detektiv Carter (Chris Tucker) na fotografii ve svém služebním odznaku, byly dodělány dodatečně v postprodukci. (SG-1)
  • Poznávací značka auta detektiva Cartera (Chris Tucker) se shoduje se značkou dodávky, ve které je držena konzulova dcera. (SG-1)

Související novinky

Chris Hemsworth vs. australští striptéři

Chris Hemsworth vs. australští striptéři

12.05.2019

Chris Hemsworth (Thor) a Tiffany Haddish (Night School) si zahrají netradiční policejní dvojku v akční buddy komedii Down Under Cover, ve které se vydají po stopě záhadných lupičů kasin. Těmi by… (více)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Remake Nedotknutelných hledá hlavní duo

Remake Nedotknutelných hledá hlavní duo

18.11.2012

Francouzský megahit, který celosvětově utržil přes 400 milionů dolarů (z nichž 10 mu stačilo na pozici nejúspěšnějšího neanglicky mluveného filmu v USA za letošní rok), byl od začátku odsouzen na… (více)

Reklama

Reklama