Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Český klavírista Jan Volný (Francis Lederer) si dovolí v Protektorátu zahrát parafrázi na Smetanovu „Vltavu“, což je zakázané. Takže ho sebralo gestapo, zmlátili ho a šoupli do lágru, jenže on utekl a nějak se propletl mezi uprchlíky do Lisabonu na loď na francouzský ostrov Guadeloupe. Trpí ztrátou paměti po ráně do hlavy a říkají mu jenom El Hombre – muž. Jan najde práci pro pašeráka lidí Angela (Alexander Granach), který provozuje takzvané vražedné čluny a vozí uprchlíky z Guadeloupu do USA. Dokonce i guvernér ostrova Martin de Fervilliers vydal vyhlášku, ve které upozorňuje, že snažit na těchto lodích doplout do USA je nejen ilegální, ale prakticky nemožné a životu nebezpečné. Když to Jan zjistí, poškodí loď svého zaměstnavatele a je zmlácen jeho gorilami. Podaří se mu to přežít a najít svou identitu a novou budoucnost? (Peabody)

(více)

Recenze (4)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Příběh českého pianisty, který je za to, že hrál naživo Vltavu donucen utéct z Protektorátu, a ocitá se na ostrově Guadalupe, pomatený po ráně do hlavy, kterou mu uštědřilo gestapo. Protektorátní flashbacková část byla docela dobrá, ale jinak spíš průměrný a nezáživný film, který vyznívá do ztracena a je zajímavý jen tím, že se dotýká problematiky českých uprchlíků před nacisty. ()

lucascus

všechny recenze uživatele

film s tématikou českého odboje, v hlavní roli s Francisem (Františkem) Ledererem, hercem s českými kořeny, ve své době velice oblíbeným...stálo by to za zhlédnutí... ()

Reklama

Reklama