Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Mairin

Mairin (hodnocení, recenze)

Ačkoliv mám ráda koně a jsem fanda Monty Robertse, tak na tomhle filmu se mi líbí jedině soundtrack. Koně tam dělaj akorát křoví a jestli to, co tam Redford nacvičuje s tím koněm je Monty Roberts, tak můj kůň má 4 hlavy a tři ocasy....

DanušeGr.

DanušeGr. (hodnocení, recenze)

Nádherný  film  se  skvělým  obsazením  a  v  nádherné  přírodě.

blackarwen

blackarwen (hodnocení, recenze)

Film pěkný, ale konec který je diametrálně odlišný od knižního konce dost zklamal...

terulka

terulka (hodnocení, recenze)

Koňák si zde opravdu musí přijít na své. Hlavně počáteční scénky s koňmi, pád, smrt, kamion jsou velmi poutavé a dávají filmu atmosféru. Úžasný scénář a velmi kvaitní režie - tzn. velmi povedené herecké obsazení. A to opravdu ve všech hlavních postavách. Můj největší obdiv však patří koni, který si zahrál Pilgrima, je to opravdu umění, naučit koně "hrát" :)

Nikcza

Nikcza (hodnocení, recenze)

Nádherný film, který nám říká, že každé zranění (jak fyzické, tak psychické) může každý překonat... Jen musí chtít, musí být silný, nesmí se vzdát a musí mít podporu někoho jiného... Robert Redford opět dílo zfilmoval dokonale a velmi dobře ztvárnil citlivého zaříkávače koní, který nejen, že naslouchá a pomáhá koním, ale nakonec i lidem...

meddlys

meddlys (hodnocení, recenze)

Velmi poutavý film, již jak zde zmíněno, také s mistrovskou hudbou Thomase Newmana. (viz komentář GOLFISTA) Zmiňována koňská "bouračka" je velmi dobře natočená. Pro některé je možná nevýhoda délka filmu, ale pro milovníky koní, Roberta Redforda či podobného je takový film neocenitelný.

Reklama

Reklama