Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Hild 

všechny recenze uživatele

Copak můžu dát jiné hodnocení? Film určen přesně pro mě, já tento typ filmů miluji. Brilantní režie Roberta Redforda, krásný a dojemný snímek, který se svou atmosférou dotkl až mého srdce. Golf ve filmu není to nejdůležitější, ve filmu je nádherně zobrazena hospodářská krize, především její důsledky na obyčejný lid, jak moc je důležité najít v něčem světlo, najít alespoň malou naději. Objevuje se zde hned několik věcí, které jsou aktuální i v dnešní době a to právě v maličkostech, které si mě naprosto získaly (pohled Hardyho na svého otce). Výborné herecké obsazení, Willa Smithe jsem nikdy neviděla v lepší roli. Film, který si jistě ještě několikrát pustím. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi dokonale sedl. Nádherná pohádková oslava sportu. Redford si mě povodil jako malého chlapce. I když jsem tvrdý, krásný a skoro až nezdravě inteligentní mladý sexy muž, tak se musím přiznat, že i docela malá slzička mi ukápla, což se stává opravdu mimořádně zřídka. Opravdu vymazlená dokonalost. Od vynikajícího způsobu vyprávění, přes nesmírně příjemnou atmosféru a humor, až po nádherný závěr. Považuji se za člověk, který bytostně nenávidí pohádky. Tato pohádka byla ovšem luxusní. Úplně do kolen mě dostala závěrečná nádherná metafora k životu, že golf je sport, který se nedá vyhrát, který se dá pouze hrát. Stejně je to i se životem. I když budete dle jakýchkoli měřítek sebeúžasnější a sebeúspěšnější, tak život se rovněž nedá vyhrát, dá se pouze hrát. Kdybych byl žena, tak z neskutečně sexy Willa Smitha nestačím svá rodidla podkládat dostatečným množstvím dostatečně savých ručníků. Nicméně příjemně překvapil i Matt Damon, který nejenže snad poprvé nevypadal, jako úplná píča, on byl dokonce místy sexy. Krásný film, který mě dokonale zahřál na duši a především přiměl k tomu, abych se stal novou golfovou hvězdou. Pro začátek ve VR na PS4. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento film mne velmi zaujal. Čiší z něj nejen pohoda a klid, který golf svým hráčům nabízí, ale i napětí a drama v dílčích okamžicích. Will Smith ve skvělé roli jakéhosi poradce v herních, ale i životních problémech, naprosto skvěle zahrál. Celkový dojem z tohohle filmu je velmi dobrý a člověk by se na něj měl podívat už jen ze zvědavosti. 90% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Když se mě lidi ptají na nejoblíbenější filmy a já jmenuju tento na druhém místě, většina ho nezná a zbytek se diví. Co se mi na něm líbí? V čem je tak výjimečný? A já odpovím: VŠÍM! Mám rád buď filmy, které skončí happy endem, nebo úplně špatně. Tento je z těch happy endových (kromě Shawshanku) ten nejlepší. Film na dobrou náladu. Snad neznám žádný jiný film, kde by nebyla ani jedna záporná postava. Prostě žádná depka, třes po těle, záchvaty zuřivosti. Jenom se kochat perfektně zvládnutým filmem. Redford režírovat umí a nepředvádí to poprvé. Tady ale udělal tu nejlepší věc, kterou mohl. NEHRAJE TAM. Četl jsem, že původně měl, ale jeho rozhodnutí, obsadit Damona a hlavně Smitha bylo snad darem z nebes. Přesně takoví ti hrdinové mohli být. Jde přece o vzpomínky jednoho dědouška (dojemná role Jacka Lemona) na své dětství. A tenrát se mu mohli všichni zdát perfektní, sympatičtí a bezchybní. V tomto filmu nejde o sport. Hluboké myšlenky jsou sice předládány polopatě a bez nějakého zabalování do hádanek, ale fungují. Když Damon odpaluje míček, ten letí a s ním i kamera, vše doprovázeno nádhernou hudbou Rachel Portman, připadáme si jako ve snu. Opravdu, pro mě hrozně dojemný film, na který nedám dopustit. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.4/10] | me: Film nie len o golfe... Je to snímok, ktorý ma svoje špecifické čaro a to hlavne vďaka výbornej réžii a Willovi Smithovi. Ako golfový laik som možno nedokázal nahliadnuť pod pokrývku a prečítať tú skrytú symboliku, ale napriek tomu mám z filmu príjemný pocit. Tento film je ako golf - ladný, kľudný a pozoruhodný. Dej je nenáročný ... proste plynie a celý čas je niečim zaujímavý, nenásilný a milý. Je to rozprávanie, je to príbeh a z časti aj rozprávka. Úplná oddychovka. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • Film byl často napadám kvůli zobrazení postavy Baggera Vance jako tzv. "magical negro" (kouzelného negra). Časopis Time jej označil dokonce jako jeden z nejostudnějších filmů své doby, co se zacházení s afroameričany týče. (Sony1994)
  • Matt Damon nikdy neměl zkušenosti s golfem. Kvůli své přípravě tak strávil měsíc s profesionálem Timem Mossem v Hilton Head v jižní Kalifornii. (HellFire)
  • Jack Lemmon není v závěrečných titulkách. (ČSFD)

Reklama

Reklama