Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1970 se v Londýně konala soutěž Miss World. Ta byla ve své době nejsledovanější televizní show světa s více než 100 miliony diváků. Moderoval ji legendární britský komik Bob Hope (Greg Kinnear). Miss World 1970 ale rozhodně neprobíhala hladce a ze soutěže se stala doslova divoká jízda. Rozhodnutí organizátorů povolit účast dvěma ženám z Jihoafrické republiky vzbudilo kontroverzi a napětí již před začátkem. Ale skutečný rozruch měl teprve přijít. Jeho epicentrem se stala feministická aktivistka Sally Alexander (Keira Knightley), členka nově vzniklého Hnutí za práva žen. Emancipované dámy prohlašovaly, že soutěže krásy dehonestují a ponižují ženy. A to se rozhodly dát najevo v přímém přenosu. Na diváky celosvětového živého vysílání tehdy čekala víc než jen jedna senzace… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (58)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ten film má obrovskou výhodu v tom, že má Keiru Knightley....Jinak si myslím, že by bohužel upadl v zapomnění...Za mě hezky po anglicku natočeno, situace, která se odehrála přímo v UK a pokud budete opravdu "naslouchat" filmu, pochopíte, že je v tom ukryté nesmírně důležité téma, které je stále bohužel aktuální...a to nemluvím jen o kráse, ale třeba i o rozdílu ve mzdě muže a ženy.... ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Film bol natočený pre priemerneho diváka. Myslím,  že je to preto, aby si ho pozreli aj taki, čo by ho inak ignorovali. Každopádne ma mrzí,  že taketo ženy sa už skoro nerodia. Inak by som ich vidala v ovela vacsom počte na demonstraciach za práva zvierat. Aj kráva je samice, ktorá trpí ked jej vezmu mlada. Záleží naozaj tak velmi na tom, že nie je z ludskeho rodu? ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Problémissky disponují silným námětem - na jedné straně je soutěž krásy se všemi svými pozitivy a (především) negativy, na druhé straně je revoluční hnutí za ženská práva. Proto je opravdu škoda, že je samotné zpracování překvapivě jalové a plytké. Bylo zajímavé a poučné se vrátit padesát let dozadu do zákulisí Miss World a ženských hnutí, nicméně jsem vcelku postrádal jakýkoli silný a zapamatovatelný moment. Neříkám, že bych vyžadoval nějakou hru na city, vedle toho film nabídl spoustu materiálu k přemýšlení. Měl jsem však celou dobu pocit, že tomu prostě něco (podstatného) chybělo. Jako by se jednalo spíše o hraný dokument předávající historická fakta než o hrané historické drama. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to vidíte. V roku 1970 si obmedzené feministky mysleli, že oslavovanie ženskej krásy je ponižujúce. Našťastie neuspeli, lebo čo pri absencii missiek robil taký Jágr? Dnes sme už v boji za ženské práva pokročili a v roku 2020 sa začínajú ozývať hlasy z rovnakého prostredia, že vraj už aj slovo "matka" je neprimerane prisudzované len ženám, pretože dnes sa už aj muž môže preoperovať a rodiť deti a vraj by sme ho mali nahradiť pojmom "osoba s vaječníkmi", ako to na svojom blogu správne odsúdila Markéta Šichtařová: https://www.hlavnespravy.sk/podla-sichtarovej-sa-svet-zblaznil-tvrdi-ze-tlak-muzsku-rodicovsku-dovolenku-systemovo-zle-riesenie/2263426. Nechápem kam sa ako civilizácia posunieme, keď budeme tlačiť podobné kraviny do popredia, skrývať ich za vymyslené práva a údajnú diskrimináciu, a tých, ktorí sú za prirodzenosť nazveme rovno fašistami. Ženy sú rovné mužom, to je samozrejmé a osobne ani nepoznám mužov, ktorí by s tým mali problém. Takéto nudné filmové agitky sú úplnou zbytočnosťou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

film od žen,o ženách,pro ženy,který je ovšem,navzdory tématu feminismu,ženského revolučního hnutí a kritiky (a následného skandálu) soutěže miss,překvapivě plochý a postrádá silnější a zapamatovatelné momenty.Přitom to mohlo být minimálně něco co diváka přivede k zamyšlení kam až se ženské hnutí za těch padesát let posunulo...60% ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama