Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sex, vražda a pomsta neboli nikdy zábavnejšie. Ned Ravine je policajt a neprekonateľný advokát v jednej osobe - v uliciach je množstvo zločincov, ktorých treba najprv chytiť a vzápätí ich obhájiť na súde. Ide totiž zväčša o obete spoločnosti a desivých drám z mladosti. Ned je natoľko pohltený svojou prácou, že nemá čas na svoju manželku Lanu, ktorá sa ho s milencovou pomocou rozhodne zabiť, aby po ňom mohla dediť. Rovnaký zámer má aj prepustený zločinec Max Shady, ktorý viní Neda z toho, že ho pred rokmi nedokázal obhájiť. Navyše má hrdina čo robiť, aby sa ubránil svojej zvodnej a bohatej klientke Lole, ktorá ho chce dostať do svojej postele. Pomáha mu síce milujúca sekretárka Laura, lenže tá má tiež dosť starostí vyrovnať sa s desivou spomienkou z minulosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

lebowski 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená parodie, člověk ale musí znát všechny filmy,které si bere na mušku a vychutnavat si to srovnání. Armand Assante nemá chybu. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Není parodie jako parodie. Oproti Žhavým výstřelům, Připoutejte se prosím a dalším se tahle povedla výrazně méně, i když se zrodila v době, která parodiím přála. Některé vtipy jsou skutečně vtipné, ale další jsou zase tak nějak prostoduché. Ve chvíli nouze se na to dívat dá, ale komediálním fajnšmekrům bych to asi nedoporučil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,839,327Tržby Celosvetovo $-║ Dosť sa to utápa v nevýraznosti a tom prílišnom tlačení na pílu, hlavne aby tam bol zábava ale či skutočne smiešna, to už je v tomto prípade dosť často problém. /30%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ned Ravine nevypadá tak hloupý jaký je, alespoň to tedy tvrdí. Vždyť aplikuje v praxi kamikaze kamasutru, v poklidu zvládá čelní střety s ženskou logikou, ladně odolává pokusům o ukončení jeho života a dokáže u soudu obhájit každého delikventa, kterého předtím zatknul. Já se s ním vždy bavím pětihvězdičkově a to až do chvíle, kdy se jedna z nejlepších parodií naprosto idotsky mění chvíli před koncem v trapný thriller. Nechápu, nerozumím a včas vypínám. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nie je to taká hrozná paródia. Niektoré scény sú vydarené a smial som sa nahlas. Väčšiu časť filmu vypĺňajú scény, ktoré sú vtipné veľmi málo alebo vôbec. Vždy je to ešte oveľa lepšie ako dnešné neskutočne trápne paródie (Toto je sparta, Date Movie atd...) 40% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

vynikajúca paródia.všetky parodované filmy patria k mojim obľúbeným takže som si ju rád vychutnal ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Ned Ravine, jako svědomitý policista, svědomitě zatýká delikventy, které vzápětí v roli advokátá vysekává z nejzapeklitějších obvinění. Na jeho straně stojí pouze oddaná sekretářka Laura (L: Odvezu vás domů" Ned: "Mám tady auto." L: "Potáhnu vás."). Proti Nedovi se staví trojice, která chce jeho smrt - propuštěný delikvent Max Shady (jediné profesní selhání) s vytetovanými citáty Barta Simpsona na těle, dále rafinovaná manželka Lana a movitá klientka Lola (Ned:"Tuto ženu neznám a nikdy jsem s ní nesouložil v ledničce"). Ned se svým netečným výrazem odvrací útoky na svůj život, což činí tento snímek velmi zábavným. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti lety jsme se tomu v kině coby mladí usmrkanci smáli, až jsme si museli pindíky držet, aby jsme se nepočůrali. Včera jsem nad tím trochu kroutil hlavou. Jasně, pár vtípků a dementních nesmyslů je v pohodě, jako v každé, i nepovedené parodii, ale jinak mi to po většinu času připadlo až docela trapné. Nevím, možná to dělá ten věk, nebo fakt, že tehdy jsme většinu parodovaných filmů měli čerstvě nakoukané a ještě živě v paměti. Ale soulož v lednici pobaví vždycky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ďalšia s vydarených paródii, ktorá v tej dobe zašla, podobne ako napr. MLČANIE ŠUNIEK. Ak máte radi podobné filmy, nieje o čom debatovať. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Povedená parodie na noirové a neo-neonoirové filmy. Máme tu odkazy na Pojistku smrti, Základní Instinkt, Noci s nepřítelem, Cape Fear a řadu dalších filmů, tři sexy ženské postavy a totálního dementa Neda Ravina, který po nocích zatýká zločince a přes den je obhajuje u soudu. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Parodia z obdobia najvacsej slavy filmovych parodii (tri ZAZ a ich filmy ci Mel Brooks a jeho komedie), Carl Reiner je klasik zanru, ale tato parodia sa mu prilis nepodarila. Uvod ma este par vazne slusnych vtipov a napadov, ale s pribudajucou stopazou je Fatalny Instinkt nudnejsi a nudnejsi a koniec som odzival. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Sem tam som sa pobavil, ale hneď som na všetko zabudol. Podpriemerná komédia vhodná na dlhý večer, keď už nie je čo pozerať. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Biedne skoncil reziser Carl Reiner /Mrtvi muzi nenosi skotskou sukni, Vydarena Dovolena/. Nuda dostala neprirodzene vela priestoru, US styl humoru je opat Europe vzdialeny na 100 -ky kilometrov, slaboduche pokusy o humor : 5 % ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Pre väčšinu pôjde o priemernú paródiu, ale noiristi si musia pripočítať o 1* navyše! Bavil som sa. Mix dejových liniek ako z klasík (Poistka smrti. Poštár vždy zvoní dvakrát), tak z kultových neo-noirov (Body Heat, Mys hrôzy, Základný inštinkt) + tie detaily venované noirovým fetišom (cigaretový dym, podpätok, stropný ventilátor, žalúzie). ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Když jsem na to koukal jako 11 letý chlapec, tak jsem tomu moc nerozuměl. Když jsem na to koukal jako 17 letý hoch, tak se mi to líbílo no a když se na to podívám jako skoro 30 letý chlap, tak to zase tak vtipné není ... celkově 60% ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Některé scény mě dostaly do kolen, ale většinou je tahle parodie méně povedená, scénky přetažené do absurdity v negativním slova smyslu a dialogy mají údernost jako sinusoida. Jinak je to parodie na Základní instinkt, Úplné bezvětří a ještě několik podobných thrillerů. Zkrátka ode mě celkově pozitivních 50% = 2+/5 ()

Reklama

Reklama