Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bůh si v netypické podobě rozšafného staršího pána (George Burns) zaskočil na Zemi, aby zkontroloval a napravil některé nedostatky. Potřebuje však někoho, kdo by tlumočil jeho rady lidem. Vyvoleným se stává doposud spořádaný občan a snaživý vedoucí směny v jednom kalifornském supermarketu Jerry Landers (John Denver). Zjevení "Boha" mu ale poněkud zkomplikuje život... (šubelinka)

(více)

Recenze (9)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Bůh zase jednou navštíví Zemi a hledá vyvoleného. 1) Lze jen litovat, že dobrý i když nijak originální námět nepadl do ruky někomu více navštívenému Duchem Svatým, než byl scénárista. Mohlo tak vzniknout něco lepšího, než jen prvoplánová nudná moralizující agitka. 2) Únavně rozvláčnou první polovinu filmu nezachránil ani unylý čtyřiatřicetiletý populární zpěvák country music John Denver v hlavní roli, ani opravdu milý jednaosmdesátiletý George Burns v roli Boha Všemohoucího. 3) Přes všechnu plakátovost a naivní americké pozlátko se však film ke konci poněkud vzchopil a byť jen vzdáleně si připomenul, o čem vlastně chce být. 4) Ale přes všechny výhrady - bylo by to krásný se moci zeptat stejně jako Jerry Landers: Maybe, sometimes...couldn´t we just talk?, i když bychom se asi nedočkali lepší odpovědi, než byla ta, kterou slyšel hrdina filmu: I'll tell you what. You talk... I'll listen. ()

Reklama

Miki68 

všechny recenze uživatele

John Denver byl v hlavní (hlavní-vedlejší) roli trochu prkenný. Ale námět i zpracování se mi líbily. Scénář trochu nevyrovnaný. Film chvílemi ztrácel tempo. Ale hlavní poselství filmu "je to jen na vás, jaké budete žít životy" byl podaný lehce a úsměvně. Rozhodně ve srovnání s Bruce Allmighty to nebyla prvoplánová řachanda. Slušný film, o kterém jsem dosud neměl ani páru, a který je smysluplnější, než většina současné filmové produkce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pštrosové se mi taky nepovedli. Vypadají hloupě. A taky avokádo. Udělal jsem moc velkou pecku." Ani Bůh prý není vždy dokonalý, což nemohu posoudit, protože všichni oslovení církevní hodnostáři tvrdí, že nemám předpoklady pro setkání s Bohem. Přesto jsem se bavil, když jsem zjistil délku Božího dne, neúčinnost Boží vizitky, vysílání na ultrabožích vlnách či žehnání odpadkům. Bylo to celkem zábavné, leč hlavní hrdina mi byl totálně nesympatický, ale Bůh stál za to: "K tomu mi dopomáhej Já." ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama