Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný film, který ale nebudu mít potřebu si pustit víckrát. Michael Douglas je jako zamilovaný prezident sympatický a uvěřitelný, s Annette Bening jsem se moc neuměla sžít a to nejspíš jen z jednoho marnivýho důvodu - ty vlasy!, i když to tenkrát bylo třeba módní, byly prostě příšerný!! :D ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento film to u mě prohrál už samotným námětem. Falešné úsměvy, vysoké politické hry, nekonečné sledování volebních preferencí a všechno obalené jakousi pózou, že je to normálka a nic zvláštního. Asi bych musel být Američan, aby to na mě fungovalo. A mimochodem - všiml jsem si značné podobnosti s Pretty woman. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: elegantní. Sympatická rozehřívačka před tím než to Sorkin naplno rozjel v The West Wing. Ačkoli se jedná o daleko přístupnější drama, navíc s nádechem romantiky, a celé to působí ohromně idealisticky, není to vubec hloupé. Už tady je cítit Sorkinův rukopis a talent na chytré slovní přestřelky. Nechybí povědomé prostředí, mihne se tu i pár známých tváří, doprovází to krásná hudba. Z hlediska děje nic extra výrazného, ale je to prostě... fajn. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Douglas jako prezident hýří vtipnými narážkami na svou funkci a milostná zápletka nám osvěžuje nudné diskuse o politice......určeno pro ženy středního a vyššího věku (které sní o románku s prezidentem), ale i všichni ostatní si přijdou na své, je to inteligentní film, který však nepřekvapí a sází na jistotu. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

toto je můj oblíbený film, viděno mockrát. Jak čtu ty vaše komentáře, tak vy byste mu tam do pelechu dali nějakou sex bombu. Divím se že většina z vás nepracuje ve filmovém průmyslu, to by to vypadalo . Což mu tam dát Halinu nebo Bohdalku ty by to určitě zvládly suveréně :-) Po 4 letech stále prima 10.4.2019 v té košili je úžasná:-) Annette Bening prostě miluji deda:-) i dnes 9.3.2o2o:-) 18.12.2o2o:-) 13.6.2o21:-) 20.3.2022:-) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Keď sa prezident (Michael Douglas) opýta, koľko je hodín, niekto povie, že je 3:30, hodiny visiace v miestnosti však ukazujú úplne iný čas. (Arsenal83)
  • Pred začiatkom natáčania filmu Michael J. Fox stále tajil svoju Parkinsonovu chorobu. Cítil, že by o rolu prišiel, keby sa to dozvedel režisér Rob Reiner. Počas základného a rutinného zdravotného skríningu sa Fox bál, že lekári zaznamenajú pravidelné trasenie v jeho ľavej ruke a nakoniec to spoja s Parkinsonovou chorobou. Našťastie pre Foxa si vzal lieky včas, aby trasenie potlačil a test neznamenal nič iné ako kontrolu srdcovej frekvencie a krvného tlaku. (Arsenal83)
  • Lewis (Michael J. Fox) hovorí, že nechce skončiť vo väznici Danbury, väznica Danbury je však väzenie len pre ženy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama