Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

kwoky 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento film to u mě prohrál už samotným námětem. Falešné úsměvy, vysoké politické hry, nekonečné sledování volebních preferencí a všechno obalené jakousi pózou, že je to normálka a nic zvláštního. Asi bych musel být Američan, aby to na mě fungovalo. A mimochodem - všiml jsem si značné podobnosti s Pretty woman. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Americký prezident (American President, The) - tak toto je opravdu perfektní odpočinkový film. Nejedná se určitě o nijak "náročný" film se spletitým dějem, nečekanými zvraty nebo nějakou hlubokou myšlenkou. Jednoduchý děj se točí vlastně jen okolo toho jaké nástrahy může každému okolí nastražit když vaší známostí je zrovna nejmocnější muž světa. Film, v němž nehraje moc herců a odehrává se celý jen na několika místech... Film nemá v sobě nic mimořádného, ani nějakou mimořednou zápletku a nepětí, ale přesto je velice zajímavý a divák se nenudí... ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Sympatická romantická komedie, ve které Michael Douglas ztvárňuje prezidenta USA postaveného do normálních životních situací. Všechno to jako v podobných filmech obklopuje množství národní hrdosti, amerických vlaječek a velkých dojímavých proslovů. Ale kupodivu mi to nijak nevadilo. Skutečně velmi příjemný film. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná romantická komedie, těžící z prostředí Bílého domu a faktu, že on ten pan prezident je vlastně „taky jenom člověk“ (u scény, kdy si chce pan prezident sám objednat květiny, jsem se třískal smíchy). Vynikající obsazení jak hlavních (Douglas, Bening), tak vedlejších (Sheen, Fox) rolí pomáhá vyrovnat několik slabších dějových okamžiků (především ty vlastenecké;). P.S. Annette Beningová v košili (jenom v košili) je prostě k sežrání! ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedené smíchání politiky s romantikou. Annette Bening hraje postavu která se celý film chová naprosto nesmyslně, do toho jí přizvukuje rozněžněný Michael Douglas, který sice je jedním z nejlépe obsazených amerických prezidentů, ale zároveň hraje jednoho z nejhůře napsaných. Na film o prezidentovi překvapivě málo politiky, hodně sladkých řečí, několik romantických montáží a odhadnutelný konec. Nebýt vynikajících postav prezidentových poradců v podání Martina Sheena a Michaela J. Foxe nemělo by moc smysl se tímto filmem jakkoliv déle zabývat. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Číslo, ktoré Shepherd dáva v jednej scéne Sydney, je skutočne číslo do Bieleho domu. (rador)
  • Pred začiatkom natáčania filmu Michael J. Fox stále tajil svoju Parkinsonovu chorobu. Cítil, že by o rolu prišiel, keby sa to dozvedel režisér Rob Reiner. Počas základného a rutinného zdravotného skríningu sa Fox bál, že lekári zaznamenajú pravidelné trasenie v jeho ľavej ruke a nakoniec to spoja s Parkinsonovou chorobou. Našťastie pre Foxa si vzal lieky včas, aby trasenie potlačil a test neznamenal nič iné ako kontrolu srdcovej frekvencie a krvného tlaku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama