Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Recenze (159)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tohle se určitě američanům moc líbilo. Samá vlajka, hrdost na svou zemi, "VELKÁ" slova - někdy to přehánějí, ale v tomhle filmu mi to kupodivu nevadilo. A pak Annette Bening je sama za hvězdičku navíc. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Chci českou verzi! Kdy jindy než teď, v éře Miloše Zemana, jeho dcerky první slečny a manželky odlifrovaný někam za Ural? To by byla současná žánrovka s přesahem... (Reinerova patriotická romance je jinak pouze řemeslně adekvátní, nic víc). ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Přes mojí poslední dobou vzrůstající alergii na americkost musím přiznat, že jsem se dobře bavila a prezident v podání Michaela Douglase se zařadil mezi ty nejzdařilejší. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná romantická komedie, těžící z prostředí Bílého domu a faktu, že on ten pan prezident je vlastně „taky jenom člověk“ (u scény, kdy si chce pan prezident sám objednat květiny, jsem se třískal smíchy). Vynikající obsazení jak hlavních (Douglas, Bening), tak vedlejších (Sheen, Fox) rolí pomáhá vyrovnat několik slabších dějových okamžiků (především ty vlastenecké;). P.S. Annette Beningová v košili (jenom v košili) je prostě k sežrání! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Takový divný sladký kečup. Tak nějak mi připadala "konzumace" tohoto filmu. Možná mi něco uniklo, možná mi neseděl Douglas jako romantický americký prezident, nevím. Zkrátka se mi to moc nelíbilo. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála romantickejch filmů, co sem dokoukal do konce. A překvapivě (pro mě) se mi líbil. Douglas je dobrej, Annette Benning taky a zbytek obsazení taky stojí za to. Pohodovej scénář, kterej sice používá pár klišé žánru, ale přitom nabízí víc, než klasická romance. Což je dobře. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $62miliónovTržby USA $60,079,496Tržby Celosvetovo $107,879,496 ║ taká príjemná snová uvoľnená pohodička tipovo skoro ako neohrození a dokonalý Dave, herecky zvládnuté, fajn /60%/ ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Příjemný film. Mám rád Douglase i Beningovou, nemusím moc romantické komedie, ale přeci jen mě zajímá to exkluzivní prostředí - právě to, že jde o amerického prezidenta mě na tom filmu bavilo nejvíce. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Filmy o amerických prezidentech, které se je snaží vykreslit z té lidské stránky, už svojí podstatou musí být nepříliš přesvědčivé. A když k tomu přibude žánr romantické komedie (To druhé jsem naštěstí skoro ani nezaregistroval.), je o podivnou podívanou postaráno. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Aspoň pri biliarde mi hovorte ´Andy´.“ – „Áno, pán prezident.“ Samozrejme nie každému vyhovuje dej snímky zasadený do prostredia Bieleho domu v čele s americkým prezidentom a jeho najbližšími poradcami. Ťahať však politiku do romantickej komédie je trápne a zručný scenárista Aaron Sorkin (neskôr vytvoril seriál „Západné krídlo“ s Martinom Sheenom ako prezidentom) to dobre vie, preto nadhľad a rozkošné žmurkanie na inteligentného diváka nevidí len nevzdelaný somár. Vynikajúce dialógy, originálna výprava a skvelé herecké obsadenie (Douglas, Fox). ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Docela solidní romantická komedie, která je ale přece jen víc romantická a málo komedie. Nicméně Annette Beningová mě velice zaujala a Michael Douglas podává v rámci možností (další "moudrý, spravedlivý a čestný" prezident) docela dobrý výkon. Ale, jak říkám, je to spíš průměr. 50% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Krásně ideologická pohádka o silném, rozhodném a inteligentním muži a jeho románku s křehkou, pohlednou ženou. Protože přesně tak by to mělo být. (muhehe, ok - vtipy na genderovou rovnováhu stranou) Je to chytře napsaná romantická komedie od mého oblíbeného scenáristy, co byste chtěli slyšet, samozřejmě že se mi to líbilo. Jediné co to podráží je prostě to žánrové zasazení, nevýrazná režie, zaměnitelná hudba a fakt, že Annette Bening je skvělá herečka, ale v žádném případě můj typ. A to i v případě, že by měla zcela nelesbický účes. 7/10 ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Výborná příležitost nahlédnout do možného zákulisí života v bílém domě.Slušný výkon M.Douglase a vynikajicí herecké ztvárnění role v podání A.Benning.Po dlouhé době mě tento druh amerického filmu mile překvapil.Pro všechny klasická ukázka či názorný příklad toho jak může pohodový život skončit v propadlišti. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner prostě špatné filmy točit neumí...Michael Douglas je v roli prazidenta úžasný a především hodně lidský!A navíc ta nádherná Shaimanova hudba! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kde jsem vzal číslo? Správná otázka. Nevím. Pravděpodobně od FBI." Aby bylo jasno, tak z principu nesnáším všechny americké prezidenty a kdyby byl imaginární Andrew Shepherd skutečný, tak bych ho nesnášel taky. Ale mám rád politiku, humor a právo na svobodné vyjádření názoru. O tom všem Americký prezident je a mě moc bavili prezidentovi poradci, "typické" první rande, rozhovory s květinářkou a hlavně ukázka toho, jak se neuspěchává první sex. Tohle zkrátka není o Zákonu o zločinnosti ani o Zákonu o energii, ale o zábavě, které se naštěstí podařilo uniknout z Bílého domu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

nevim proč se k něčemu takovýmu Michael Douglas propůjčil, Sice to neni nijak zvlášť hrozný, ale na herce jeho kalibru je to pěkná degradace. Má to průměrnej, jednoduchej a stejenj děj jako spousta podobných filmů a totéž se dá říct i o konci, kterej je jak jinak než šťastnej. Je to prostě průměrnej romantickej film, kterých už byly natočeny stovky, až an to že tam hraje Douglas. ()

Reklama

Reklama